Regio

‘PVV Zeeland heeft voor meer dan 800 euro gefraudeerd’

18-07-2019 13:26

Rectificatie: eerder stond boven dit artikel als kop dat de PVV in Zeeland ‘voor meer dan 8 ton heeft gefraudeerd’. Het nieuws is een factor duizend kleiner blijkt nu. Waarvoor onze excuses.

De Zeeuwse PVV heeft voor minstens 816,75 euro aan onterechte declaraties ingediend. Dat meldt Omroep Zeeland.

In twee andere gevallen is ook sprake van onterechte declaraties bij de PVV, maar is de hoogte van het bedrag niet meer vast te stellen. Dat blijkt uit een rapport van accountantsbureau KPMG, nadat Zeeuwse PVV-leden Statenfractievoorzitter Peter van Dijk beschuldigden van gesjoemel. Opvallend is dat fractielid Vincent Bosch, die de kwestie aankaartte, volgens het rapport zelf ook geknoeid heeft met een declaratie.

Negen Zeeuwse PVV’ers publiceerden in april een ‘Manifest van Wantrouwen’ tegen provinciaal fractievoorzitter Peter van Dijk. Volgens hen zou Van Dijk onder meer reiskosten dubbel declareren en zijn vrouw en stiefdochter in dienst te nemen op kosten van de Statenfractie. Ook zou hij zich opstellen als alleenheerser en geen tegenspraak dulden van andere Zeeuwse PVV’ers. Bovendien deed mede-Statenlid Vincent Bosch aangifte bij de politie, omdat Van Dijk hem met de dood zou hebben bedreigd.

Anp

Lees ook: ‘Fraude bij PVV Zeeland’ + LPF-taferelen bij PVV Zeeland, inclusief doodsbedreigingen