NOS NieuwsAangepast

Aandeel Toyota daalt na dreigement Trump

Minder dan 140 lettertekens van de president-elect blijken voldoende om de waarde van het aandeel Toyota naar beneden te jagen. In een tweet zegt Donald Trump dat de Japanse automaker diep in de buidel zal moeten tasten als het Toyota's vanuit een nieuw te bouwen fabriek in Mexico naar de VS gaat exporteren. "NO WAY!", aldus Trump.

Volgens Trump moet Toyota de fabriek niet in Mexico, maar in de VS neerzetten. Als de autofabrikant bij z'n voornemen blijft, kan het flinke invoerrechten tegemoet zien. De tweet volgde kort op een bericht in de Wall Street Journal, waarin de hoogste baas van Toyota zegt goede relaties met Trump te willen.

Na de tweet van Trump daalde het aandeel Toyota vrijwel direct met 1 procent, wat in het geval van het enorme Japanse bedrijf al een waarde van omgerekend een kleine 2 miljard euro vertegenwoordigt. Later herstelde de koers zich iets, maar het aandeel bleef in de min staan.

De reactie op de tweet van Trump tekent de nieuwe alertheid in het bedrijfsleven op de wijze waarop de aanstaande president communiceert. Er is zelfs een app ontwikkeld die beleggers direct waarschuwt als Trump over een bepaald bedrijf twittert. Eerder zette Trump onder meer Ford en General Motors onder druk via enkele tweets.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl