Zijn we steeds dommer aan het worden ? (msn.com)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Roomboterbabbelaar in Wetenschap  ·  84 Reacties

  • 4
  • 804x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

* Verwijderd door de redactie *

51 E.Meel

@46 E.Meel "Kijkt u maar even terug, @21 en @22 . Vermakelijk"

Blinde !
De puntjes staan er, worden je op een presenteerblaadje aangereikt. Het enige wat je hoeft te doen is die verbinden, hetgeen een 6 jarige kan, en alsnog volharden in je stupuditeit.
Sneu ... super super sneu ...

5
52 Jan met de kortste achterlul

* Verwijderd door de redactie *

53 E.Meel

@48 Dan rest de vraag hoe je op die naam gekomen bent en er voor gekozen hebt.

0
54 B55

Jullie vermaken je wel hier.
Ik ga lekker van het weer genieten.
Laters.

0
55 Truffelaar

@53 , 51, 50, etc etc etc ....

Het verschil tussen "korte" en "kortste" ontgaat u herhaaldelijk.
Een deerlijk & kwalijk gemis.

5
56 Jan met de kortste achterlul

@36

U en ik. Wij begrijpen elkaar gewoon niet. Ik kan nu wel gaan zeggen wat ik bedoelde te zeggen - en dat is niet wat u eruit gehaald heeft - maar dat gaat toch steeds mis bij ons tweeën. Dat heb ik al zo vaak gemerkt. Dat is niet uw schuld en dat is niet mijn schuld. Dat komt omdat wij op een totaal andere manier dingen zeggen. En dan begrijpen we elkaar meestentijds niet wat we willen zeggen.

Ik laat het maar zo. Een kleine opmerking. Trots zijn op je kind dat VWO haalt - niets mis mee.

0
57 De Vliegende Brabander

Dat vind ik niet zo gek ik tref alleen nog bejaarden in de bibliotheek dat is wel een teken aan de wand.

Jongeren denken iets te weten als ze het hebben gezien op youtube tegenwoordig. Noem het maar de verproeming van de samenleving

4
58 Jaap Oudenaerde

@29
Hahaha.

2
59 Proemevla

De Proemificatie van de samenleving is een feit,

3
60 Jaap Oudenaerde

@43 Altijd leuk om te doen in een supermarkt.

Wanneer je 36,35 moet afrekenen, geef je eerst een biljet van 50 euro.

Pas wanneer hij/zij heeft aangeslagen dat je met 50 euro betaalt, pas dan vraag je: Wil je er 2 euro bij hebben?

En aanschouw de blinde paniek in hun ogen............ question question question

1
61 Weet geen naam

"Andere psychologen denken dat onze tijd vraagt om andere mentale vaardigheden dan pure rekenkracht.
Kritisch denken bijvoorbeeld, een manier van redeneren die onafhankelijk is van intelligentie.
Kinderen met een Nederlandse achtergrond of een westerse migratieachtergrond behalen in 2016/2017 gemiddeld betere resultaten op de Centrale Eindtoets basisonderwijs van Cito dan kinderen met een niet-westerse migratieachtergrond.
Van de vier grootste niet-westerse herkomstgroepen behalen leerlingen van Surinaamse afkomst de beste resultaten, leerlingen van Turkse afkomst behalen de laagste totaalscore."

Dit bevestigt wederom het gezegde van de olifant in de kamer die niemand benoemt of durft te benoemen.
In de islam wordt kritisch denken tegengewerkt, alles ligt vast en alles gaat zo(als) allah het wil.
Kritisch denken wordt in de islam niet op prijs gesteld.
Zo mag een moslim geen vraagtekens stellen bij hetgeen in de koran geschreven wordt.
De koran is het unieke en onveranderbare woord van god, elke twijfel daaraan is verboden,
Dan is het logisch dat het IQ, dat gebaat is bij kritisch denken, achterblijft bij anderen die wel kritisch kunnen/mogen denken.

2
62 Graaier1000

En daar is weer de zéér bekende stilte waarvan je wist dat die komen zou, na het adresseren van de top veulplemper op een tekortkoming/falen ...

4
63 Jan met de kortste achterlul

@54 Zoals reeds vermeld : geen inspiratie.

3
64 Jan met de kortste achterlul

Zo kwamen er op mijn werk eens voor het tellen van voorraden "gespecialiseerde" medewerkers van een of ander telbureau.
Een gebeurtenis die alweer van 15 jaar geleden is en aantoont dat toen al het IQ aan het zakken was, lees het volgende maar eens.
Daarbij zag ik dat een van die "specialisten" van het telbureau moest uitrekenen wat de uitkomst van 8 x 7 was.
Nu zult u zeggen, dat weet iedereen toch, dat is toch gewoon 56.
Maar wat gebeurde er?
De "specialist" haalde zijn rekenmachientje te voorschijn en tikte in 8 keer 7...

Het klinkt ongeloofwaardig, ik kan het helaas niet bewijzen, maar ik heb het toch echt meegemaakt!

0
65 Graaier1000

@65 Als u daarna aan hem had gevraagd wat de uitkomst was van 7 keer 8 ..
en hij had weer zijn zakjapanner gepakt ...

1
66 Cremabatida

@65 @66
Ik heb hier nog een hele oude mechanische telmachine van 80 jaar geleden staan. daar kun je mee optellen, aftrekken en vermenigvuldigen. Maar dat vermenigvuldigen doet die dan door het repeterend optellen wat het uiteindelijk ook is op de keeper beschouwd.

Dus 123 X 123 ziet er dan als volgt uit op de telstrook

123
123
123
1230
1230
12300
_________ X
15129

0
67 rebo

Zolang wij gelukzoekers binnen halen blijven we dom.

2
68 Pelikaan

* Verwijderd door de redactie *

69 Pxf7+

En dat is maar goed ook, want van intelligentie wordt je niet tot nauwelijks gelukkig... niet voor niets is het geluk met de dommen.

Maar vooral lijkt me dit een effect dat optreedt door de verloedering van het onderwijs. Iets dat volgens mij direct te wijten valt aan Overheidsbeleid. Een overheid heeft geen belang bij goed opgeleide goed voorgelichte intelligente mensen (de maatschappij overigens wel, maar de overheid niet!), die zijn immers veel minder te sturen en voor te liegen, of met totale KUL argumenten (als: 'het is niet meer van deze tijd') te overtuigen. En als je daar dan het geloof aan toevoegt, een stroming die het ook niet moet hebben van kritisch denken, tja, dan kun je je wellicht voorstellen dat een combinatie van beiden (ofwel een Premier van een partij met een Geloofsachtergrond) leidt tot systeemwijzigingen die de opleiding van het volk NIET ten goede komt.

Daarnaast speelt er nog iets anders... Marketing ...ofwel 'het bedrijfsleven'. Alhoewel je zou denken dat die staan te springen om goed en hoog opgeleid personeel, is dat niet helemaal het geval. Men zit vooral te wachten op mensen die 'slim' genoeg zijn om het kunstje aan te leren, maar bij voorkeur zijn ze verder zo dom als het achtereind van een varken. Immers moeten ze niet opstaan voor hun arbo-rechten, loon-rechten en zich al helemaal niet verenigen om daarvoor op te komen. Om in de laatste plaats nog maar niet te zwijgen over het aanpraten van allerlei ONZIN die deze werknemers als producten en diensten zouden moeten afnemen. Het kunstje en consumeren, dat lijkt de insteek...

Ook zijn hoog opgeleide mensen vaak duurder, omdat ze uiteindelijk betere kwaliteit leveren, maar die kwaliteit lijkt helemaal niet doorslaggevend. Je ziet het bijvoorbeeld terug in de journalistiek, 'bloggers' hebben de plek ingenomen van journalisten, want die zijn aanzienlijk goedkoper. Maar ook bij allerlei andere producten zie je het terug, want, kwaliteit is niet in het belang van de producent, het product moet het eigenlijk niet heel veel langer 'doen' dan de garantie periode, want dan moet de consument het product nogmaals kopen, en kan er weer 'gecashed' worden. En die consument moet dus vooral niet doorhebben hoe hij bij de neus wordt genomen !!

Wat er ook nog meespeelt is het 'beeld' dat er heerst, worden mensen wel dommer, of zijn domme mensen gewoon veel zichtbaarder in de maatschappij? En dan doel ik vooral op sociale media... Kijk, voorheen waren mensen dom, en hun onzin kwam niet verder dan de toog op vrijdag of zaterdag avond. Tegenwoordig plaatst iedere aap die wat woorden in enige context bij elkaar kan zetten zijn 'mening' en/of 'opvatting' op het internet. En de vraag is maar of dat zo'n positieve ontwikkeling is... Want, al die andere domme mensen met dezelfde domme opvattingen, zien hierin bevestiging van hun opvattingen. "Hej, als andere mensen er net zo over denken, dan zal ik wel gelijk hebben". (ik zie dit helaas ook veel hier op NK).

Door dit alles heeft 'de intelligentie' het dus erg moeilijk, want alhoewel de MENSHEID enorme behoefte heeft aan steeds intelligentere mensen omdat 'we' (of iig de intelligente mensen) zich realiseren dat de problemen ofwel complexer zijn dan we voorheen dachten, dan wel dat de problemen die we moeten oplossen steeds complexer worden. Helaas echter werken de belangen van de systemen in onze samenleving die behoefte tegen, het moge daarbij opvallen dat dit dan ook gelijk veelal CONSERVATIEVE stromingen zijn, die vooral denken in het BEHOUD VAN EIGEN BELANG!

Maar goed... de vraag stellen is hem eigenlijk al beantwoorden... hierboven de meer genuanceerde uitgewerkte 'JA'.

0
70 mightimouse

Ik denk dat het niet alleen het iq is, door gemakzucht stoppen mensen ook met denken. Vroeger bijvoorbeeld regelde je alle zaken ruim voor je op vakantie ging. Nu komen ze een uur voor vertrek erachter dat de insuline op is en denken ze dat even te regelen bij de schiphol apotheek. Vooruitdenken doen we niet meer. Zelfde probleem met eerste kerstdag; dan raken we totaal in paniek want de apotheek is een dagje dicht.

0
71 Frangipani

Maatschappelijk gezien staat vooruitgang haaks op de verantwoordelijkheid binnen de maatschappij. Hoe gemakkelijker we het krijgen hoe meer er van ons gevraagd wordt bij het onderhouden van onszelf als geheel en niet voor het zelfbelang te gaan. Steeds minder dingen gaat over het lot van een grotere groep mensen.

20 jaar geleden zag ik daar een kentering in. Verantwoordelijkheid verliest het van de vooruitgang. De drang om die ene knop in te drukken die alles regelt begint groter te worden dan verantwoordelijkheid die men heeft om die knop niet in te drukken. Dit komt voornamelijk omdat we ons teveel laten leiden door markteting.

0
72 Tafka Mike

@38
Laat het ons hopen.

1
73 Jan met de korte achterlul

@46
Nòg vermakelijker is die lulkoekreactie van @25 .

1
74 Jan met de korte achterlul

@48
Flikker op naäper.

1
75 Jan met de korte achterlul

@54
Precies!

1
76 Jan met de korte achterlul

De Ruyters zeggen: "Je kan ook denken aan de wereldwijde "integratie" van een bepaalde groep gelovigen natuurlijk......."

2
77 De Ruyters van Michiel

Mwah ... zie het hier op het forum heel erg terug komen ... dat dommer geworden ...

Gelukkig dat dit forum , geen goede vergelijking is van de samenleving.

0
78 MarcusCole

Het is jammer, maar Nederland is tegenwoordig een inrichting voor idioten, als je hier leeft, maak er het beste van.
Werk vooral niet te hard, het is toch zinloos.

0
79 Positivo

@66
Ik heb het ingetikt en de uitkomst is dezelfde, frappant.
Hoe wist u dit?
question

1
80 Jan met de korte achterlul

Klopt want de de VVD is nog steeds de grootste

0
81 magikeven

In mijn ervaring hebben mensen min of meer dezelfde cognitieve capaciteiten.

We hebben allemaal een vergelijkbaar brein met vergelijkbare functies en vaardigheden. Er zit weinig verschil in de verstandelijke vermogens van mensen. Jonge mensen kunnen beter pieken. Oudere mensen kunnen beter lange termijn denken. Maar de verschillen zijn heel klein. We hebben allemaal ongeveer evenveel hersencellen. Dezelfde handen en voeten. Dezelfde schedelinhoud. Dezelfde indeling van de diverse hersendelen.

Wat slimmer en dommer kan worden is wat we de "emergent inttelect" ofwel de maatschappij zouden kunnen noemen. Het geheel van samenwerkende geesten dat een soort cognitief superintellect vormt. En net als ons eigen brein is het niet een simpel lineair ding maar iets dat bestaat uit met elkaar conflicterende en wedijverende gedachten en impulsen. Het is de diversiteit daarvan die bepaald hoe goed de resultaten zijn.

Waar we last van hebben is versimpeling en fusering. Er is niet genoeg ruimte voor alternatieven. Alles wordt gelijkgemaakt. Gedwongen. Alles convergeert naar synchroniserende systemen. De hardware is niet het probleem. het probleem zit in de software. Het staat convergentie toe. En convergentie is afbraak. Hoe meer mensen hetzelfde denken hoe dommer we zijn.

0
82 purelogica

Dom is misschien niet helemaal het juiste woord .
"Stompzinnig" scoort m.i. ook hoge ogen.

0
83 m+m = Z

Extreemrechts wordt inderdaad steeds dommer.

1
84 TedjeR

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Feldwebell
Stoltenberg roept NAVO-landen op om eigen wapenvoorraad aan Oekraïne te leveren

@15 Klets niet, de NAVO was hersendood (Macron) tot enige tijd geleden. Het is Poetin die de boel weer opschudde, oorlog ging voeren en een oo...

zojuist geplaatst door Feldwebell

eh
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@21@26Volgens mij benaderen deze reacties nog het meest de waarheid....

1 minuut geleden geplaatst door eh

ongelovenloos
Leidse vrouw (84) overvallen door intimiderende brief van buren: ’Wordt het niet eens tijd dat u naar het bejaardentehuis gaat?’

Mocht die vrouw om de 1 of andere reden dat huis verlaten dan hoop ik dat er een asieleisers gezin in komt met 6 kinderen , kijken of ze dat wel...

5 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

wildersfan
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@38 Kan goed dat je gelijk hebt en ik het niet begrepen heb. Ik ga niet beweren dat ik gelijk heb....

7 minuten geleden geplaatst door wildersfan

spookrijder
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@37 Lang verhaal om duidelijk te maken dat ze knettergek zijn. 😉...

10 minuten geleden geplaatst door spookrijder

progressiefliberaal
Leidse vrouw (84) overvallen door intimiderende brief van buren: ’Wordt het niet eens tijd dat u naar het bejaardentehuis gaat?’

Die (domme) buren kunnen zich beter op de externe oorzaken richten. Alsof die vrouw bijdraagt aan het woningtekort omdat ze in haar eigen huis w...

11 minuten geleden geplaatst door progressiefliberaal

duurendaal
Halsema: discussie over verbod hoofddoek voor boa ’seksistisch’

De baard van mannen is bedoeld om hun gezag en het bereik van hun handelen te vergroten.De hoofddoek van de vrouw is de uitdrukking dat zij ...

13 minuten geleden geplaatst door duurendaal

ongelovenloos
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@1Dan heb jij het niet goed begrepen want woke staat totaal ergens anders voor....

13 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

ongelovenloos
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

‘Woke’ betekent dat je je bewust bent van sociale onrechtvaardigheden.”Nee, het betekent dat ze blind zijn voor feiten die hun niet goed...

14 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

van Keulen
Burgemeester Halsema: Hoofddoek is 'vergelijkbaar met mannen die een baard dragen'

@2 Zo zie je maar weer wat cocaïne met je hersenen kan doen.https://wnl.tv/2019/06/12/halsema-verzweeg-cocainegebruik-bij-visumaanvraag-vs-...

14 minuten geleden geplaatst door van Keulen

NK. App
Jewels Jade SexKeez MpviesJapanese No SensorFree Deepfake PornHimynamestee RedditIndian Aunty Nude BoobsWww New SexHindi Sex Movie Hindi Sex MovieXxx Yoga HindiRei Zero HentaiReal Sex Leaked VideosVideospornomexicanoMilovannaHindi Story Sex VideoSex Indian VidioFree Full Adult MoviesKiara Mia 2023XxbritaNude Sexy WemanBlack Teenager Gay PornPokemon Porn GifXnxx XhMama FionaKarina Kapoor XxxFucking BabesSexi VdioMilfs With SonSon And Mother Free PornInfluencers NudeX Vídeo ComXxxarabianSkylernicoleTamil Actress Hot SexyHd Fuck DownloadRug Rats PornSofie Dossi PornAbbey WintersBrazzers PornoşarıAshley Judd NudeSissy UniversityNora PornIsshiki MomokoVideos Pornos MexicanHardcore Latina PornClasic Porn StarsHamster Xx XLois Naked From Family GuyMadhuri Dixit Sexy BfNaked VlogTrannytecaMovie Theater BlowjobSexi Bf VidioOdia Viral Sex VideoSexy Hd Sexy VideoMargot Sullivan PornMexicosexFeet FindrArab EscortRealiffecamFisting GaypornSusan Oliver NudeMagic Productions PornEbony Babe PornHindi Sexy Film OpenB Grade Sex VideoBest Sex Position PornMelody Marks Xxx VideosDayna VentedaDanni Ashe Videos91po R NSexe VideosDani Diaz PornXxx GrileSathyapriyaXxx LesTeenage Hairy PornTurquish PornHot Indian Model SexHorrors PornZak Efron NakedIndian Jungle XxxKarlee Grey NakedSex VideosBeautiful Porn VideosKeisha Grey PornosPictures Of Naked WomanTelugu Bgrade MoviesListcrawler San DiegoXxx Dirty VideoBoudi Hot XxxPron Video In IndianPorn VibratirPornlatinaCowdcherryMaitlandwardNaked Chinese WomenBed Room XnxxBest Fingering VideosElla HughespornFemale Friendle PornPublic SexstoriesXstory-fr ComPawg EmilySmall Tits Sex VideoSelfie XnxxIndian Suhagrat XnxxPalleturi Sex VideosOld Man Fuck HardDeep CreampiesBondage DeepthroatTs KarlaLive Gay PornBelly Dancing PornDiaper Porn GayCurvagecaseyXxx CloseKavita Radheshyam PornBalckd ComIndian Xxx Video OnlineBbw Girl XxxHottest Real MilfMarathi Aunty Sex VideoRussian PronPhillipines PornSex Marathi ComKorean Soft PornPorn Pics AmateurGp ArenaFreya God Of War PornGiraffe Sex VideoJap Women NakedHometown NudesFoorjob PornBbw Chan RealComics PornoñRussian XxJapanese Pornstar NameCctv Sex VideoIndian Suhagrat MovieSex Massage In BangaloreFree Xxx ChatLana Rhodes SquirtHollywood NudesJabba The Hutt PornElite AconpanhantesGostaria De Ver Vídeos PornográficosSexlog CTessa WintersLusty GirlsAmerican Boy Sex Video