Op 25 januari leidde een dambreuk in het stadje Brumadinho tot een enorme modderstroom die het leven kostte aan zeker 248 mensen. 22 anderen zijn nog steeds vermist.
Volledig scherm
Op 25 januari leidde een dambreuk in het stadje Brumadinho tot een enorme modderstroom die het leven kostte aan zeker 248 mensen. 22 anderen zijn nog steeds vermist. © EPA

Mijnbouwconcern Vale betaalt schadevergoeding na dodelijke dambreuk

Het Braziliaanse mijnbouwbedrijf Vale heeft een klein half jaar na de desastreuze dambreuk bij een ijzerertsmijn in Brumadinho de families van de dodelijke slachtoffers een schadevergoeding van in totaal zo’n 95 miljoen euro in het vooruitzicht gesteld. 

  1. Dambreuk Brazilië ‘geen ongeluk’: acht arrestaties

    Dambreuk Brazilië ‘geen ongeluk’: acht arresta­ties

    De Braziliaanse politie heeft acht medewerkers opgepakt van het bedrijf Vale, eigenaar van de ijzerertsmijn bij het stadje Brumadinho, waar een dambreuk op 25 januari leidde tot een enorme modderstroom, die het leven kostte aan zeker 166 mensen. Nog 144 mensen worden vermist. Dat zij nog levend worden teruggevonden is vrijwel uitgesloten. Ook zijn op diverse plaatsen, onder andere op het hoofdkantoor van het bedrijf in Rio de Janeiro, huiszoekingen verricht.