RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Nederland

Songfestival naar Rotterdam of Maastricht

Leden van de delegatie van Maastricht vorige week bij het aanbieden van het bidbook aan de NPO. Beeld © ANP

Alleen Rotterdam en Maastricht zijn nog over in de race om het Eurovisiesongfestival in 2020 te organiseren. Dat laat de NPO weten. Vorige week boden ook Utrecht, Arnhem en Den Bosch een bidboek aan, maar die voorstellen zijn het niet geworden.

Het bid van Maastricht en Rotterdam was inhoudelijk sterker dan de andere drie, meldt de organisatie. De belangrijkste redenen hiervoor zijn de voorgestelde accommodaties en de financiële bijdrage die de steden willen leveren.

Fantastische gaststad

"We zijn ervan overtuigd dat zowel Maastricht als Rotterdam een fantastische gaststad zou zijn waar we volgend jaar mensen uit heel Nederland en Europa kunnen verwelkomen om het Eurovisiesongfestival met ons te vieren", zegt Sietse Bakker, uitvoerend producer van het Eurovisiesongfestival.

Steden
Lees ook:
Steden stellen zich officieel kandidaat voor songfestival

De komende week brengt de projectorganisatie werkbezoeken aan Maastricht en Rotterdam om de steden, de voorgestelde locaties en de daarbij horende faciliteiten te bekijken. De organisatie wil de uiteindelijke gaststad in de loop van augustus bekendmaken.

Nederland organiseert volgend jaar het Eurovisiesongfestival omdat Duncan Laurence de afgelopen editie heeft gewonnen.