RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Nederland

Politie krijgt al twintig aangiftes van oplichting met huurwoning Eindhoven

De straat waar de woning werd verhuurd. Beeld © Google Streetview

De politie in Eindhoven heeft zo'n twintig aangiftes gekregen van mensen die 1500 euro betaalden voor een appartement maar daar nooit de sleutel van kregen. Een vrouw deed zich voor als verhuurder van een appartement in de Kraijenhoffstraat in Eindhoven.

De mensen zouden de sleutel van de woning krijgen en moesten een voorschot van 1500 euro betalen. De sleutel kregen ze nooit en de vrouw is onvindbaar. Naar het geld lijken de gedupeerden te kunnen fluiten.

Oproep om aangifte te doen

De politie roept andere gedupeerden ook op om ook aangifte te doen. "Die mevrouw lijkt al vaker in beeld te zijn geweest. Ze gaat heel gehaaid te werk", zegt een woordvoerder. De politie heeft nog geen verdachte aangehouden.

Vrouw
Lees ook:
Vrouw (30) uit Emmen opgepakt voor oplichten woningzoekers Eindhoven

De Woonbond die opkomt voor de rechten van huurders, ziet dit soort oplichting steeds vaker. "Je merkt dat vanwege de krapte op de huurmarkt, mensen er een slaatje uit willen slaan. Woningzoekenden moeten voorzichtig zijn. Het komt steeds vaker voor dat mensen die een woning zoeken worden opgelicht.

Veel meldingen

De Fraudehelpdesk ziet het aantal ook toenemen. In 2017 waren er nog 116 meldingen van oplichting, in 2018 waren dat er 219 en dit jaar staat de teller al op 193 meldingen.

Oplichtster
Lees ook:
Oplichtster verhuurt dezelfde woning 20 keer: 'Was gelijk verliefd op het huis'