Minder Nederlanders willen van gas af (ad.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Havermout in Binnenland  ·  31 Reacties

  • 25
  • 902x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Quote: "... alternatieven, zoals een warmtepomp..."

Ik heb begrepen dat een warmtepomp geen alternatief voor de Cv-ketel is. Een cv-ketel gebruik je als het buiten koud wordt, en dan werkt een warmtepomp niet meer... question
(Tenzij het klimaat zo ver opschuift dat de buitentemperatuur boven de 7 graden Celsius blijft... voorlopig denk ik dat er nog wel winters aankomen. question )

1
1 Gandalf

@1 Daarbij bespaart een warmtepomp ook niet echt op je energierekening. Een argument dat weldegelijk snel meespeelt. - En wie zegt dat er idd geen strenge winters meer komen, dus hoe moet je dan je huis verwarmen. Electrisch stoken is en blijft duur.

Idd een warmtepomp is GEEn alternatief. Stadsverwarming kan weldegelijk werken, maar de gebruikers ervan betalen meestal niet het beste tarief voor de warmte. Kortom gewoon gas is nog altijd het voordeligst.

0
2 Nos Calan Gaeaf (s7p)

@2
Ik ga maar een kerosine-cv-ketel in de kelder plaatsen.
Er zit geen BTW en accijns op kerosine, dus het zal wel een schone brandstof zijn.... question

1
3 Gandalf

@3 hahahaha.... Je hebt een mooi gat gevonden in de politiek. Maar ik vrees dat je op andere gronden wordt tegengewerkt als je dit echt wilt gaan uitvoeren.

0
4 Nos Calan Gaeaf (s7p)

van het gas af je en aan de bedelstaf

0
5 Roomboterbabbelaar

Laat de overheid maar eens uitleggen waarom wij van het gas af moeten en de ons omringende landen juist aan het gas gaan.
Laat de overheid maar eens uitleggen waarom gas slacht is voor het milieu (en ik spreek bewust niet meer over klimaat).
Kortom overheid, waarom moet ik € 25.000 investeren. Waarin?

2
6 rlw

Lees de uitgelichte reacties eens onder het nu.nl-artikel. Daar staan al weer een hoop zinnige dingen zodat ik die niet hier hoef te herhalen.

1
7 Ektoplasma

@3 :
De terugkeer van de petroleumkachel. Leuk bedachte redenatie.

0
8 Prof. Zuurbekje

De gasleidingen in Nederland kunnen best worden gebruikt voor het transporteren van waterstof en veel HR ketels kunnen worden omgebouwd om waterstof te verbranden. Hiermee is dus geen schadelijke uitstoot meer. Als je de windenergie op de Noordzee gebruikt om waterstof te produceren en dat dan via de huidige infrastructuur naar de klanten wordt gebracht (niet de bedrijven maar de woningen) dan heb je de meest goedkope oplossing voor de burgers.

Ik kan me alleen maar ergeren dat de overheid ons probeert te vertellen dat de grote bedrijven nu windmolenparken zonder overheids subsidie bouwen. De opgewekte stroom moet dan wel aan land worden gebracht waarmee de overheid miljarden gaat bijdragen, hetgeen dus wel degelijk onder de noemer subsidie moet worden gebracht. Niemand kan mij uitleggen hoe Nederland straks een wagenpark van 10 miljoen auto's s'avonds gaat opladen. En dan praat ik al helemaal niet over vrachtvervoer.

Aangezien de vraag naar stroom niet constant is en de windkracht ook niet vraag je dus om problemen. Het omzetten van stroom naar waterstof op zee zou deze problemen grotendeels oplossen.

Uiteraard kunnen de multinationals dan niet hun zakken vullen met het bouwen van een nieuwe infrastructuur voor de toekomst. Waar komen de arbeiders vandaan voor zo'n rigoureuze verandering.

2
9 niet-alles-geloven

Zonde om bestaande leidingen niet voor waterstof te gebruiken

0
10 maarten1234

In Duitsland krijgen ze geld als ze gas nemen.
En wij moeten ervan af.
Ik hoef geen warmtepomp.
Je krijg je huis niet goed warm.
Dat ding maak rot herrie .
En ga er geen geld aan betalen.
Heb een prima cv ketel die nog jaren mee gaat.
Ze kunnen me wat die regering hier moet altijd voorop lopen met alles.
Gaan ze alles maar betalen voor me ook.
Stelletje idioten.

2
11 annie

@1
Hangt er helemaal vanaf wat voor warmtepomp je hebt
Hebben er hier een die 100 meter diep zijn warmte uit de bodem haalt en houdt een café bar restaurant gewoon goed warm

@3
Jij krijgt de kerosine niet belasting vrij , dat krijgen alleen de luchthavens en dat heet geen kerosine maar aviation fuel


@11
Hoor hier helemaal niks
Je moet je ook niet die goedkope zooi aan laten smeren zoals die u bedoelt
dat zijn krengen die de warmte uit de buitenlucht halen en die maken een take herrie en kunnen geen warmte halen uit de buitenlucht als het vriest

2
12 eoghanfeehily

Haha !! Ook geen wonder met alle zó uiteenlopende zgn welles-nietes deskundigheid er omheen !
Steeds meer mensen beginnen te ontwaken uit ook deze zgn goed bedoelde ’overheidsroes’ wat nu veel te heftig en veel te hysterisch geprobeerd wordt om door de str*tten van mensen te duwen !

0
13 Tante Annie

@12

1) Ik meen dat bodem-warmtepompen in Nederland verboden zijn. Ik herinner me een geval dat oud-minister Jorritsma ooit is veroordeeld(?) om haar installatie uit de grond te halen?
Ik meen ook dat zulke installaties hier een andere naam hebben?

2) Ik ben best bereid om aviation fuel op een luchthaven op te halen hoor? Eelde Airport is wellicht het dichste bij, of Lelystad Airport?

3) Ik meen dat jij aan de andere kant van de grote plas zat? Hier hoor je ze slechts over (lucht-)warmtepompen: geluidsoverlast en geen werking als het vriest. Gek hè, dat steeds minder mensen van het gas af willen... ('s winters kan je geloof ik nog extra verwarmen met straalkacheltjes of zo...)

- Zo-even liet ik de hond uit - kwam ik langs een transformatorhuisje: dat is natuurlijk wel heel ideaal om naast te wonen als je zo'n Nederlandse warmte pomp hebt, want die dingen zijn altijd warm. Als 's winter heel de buurt aan het bijstoken is met het straalkacheltje en de "wijk-transformator" op volle toeren draait, ben jij zo goed om dat hokje van voldoende koude lucht te voorzien, omdat je eigen warmtepomp geweldig gebruik maakt van de omstandigheden. question

0
14 Gandalf

Ik heb gewoon een airco. Koelt de lucht in de zomer en kan in de winter de lucht verwarmen. Oke hij vreet energie. Doch lekker koel in de kamer als het bloedheet is is best wel lekker.

0
15 ThWil

Ach weet je, zoals het een goede Nederlander betaamt: wat kost het mij en wat levert het op? Men komt er achter, dat het belachelijke gedoe over het klimaat heel veel (prive) geld gaat kosten. Daar heeft de Nederlander (ik ook trouwens) helemaal geen zin an...

1
16 Pollens

* Verwijderd door de redactie *

17 Dirk2137

@11 Dat Gronings gas moet inderdaad naar de Duitsers die het ook anders zouden kunnen doen maar er de noodzaak niet van in zien.

"De vijf miljoen huishouden in Duitsland die nu op ons gas zijn aangewezen, zouden ook ander ‘aangepast’ gas kunnen uit het buitenland kunnen gebruiken."

https://www.ad.nl/economie/gaskraan-groningen-mogelijk-toch-eerder-dan-2022-dicht~ae454f9f2/

0
18 Ruud100

Ze kunnen beter bomen planten dan ons verplichten van het gas af gaan.

0
19 rubbie

De meesten hebben nog het geluk
Dat Ze nog een gasleiding hebben
Voor eventueel waterstof
Nieuwbouw heeft geen gasleiding meer
Dus ook niet voor eventueel waterstof

0
20 Ignatowski

"Het draagvlak voor stoppen met aardgas neemt af. " Volgens mij is er nog nooit een draagvlak voor geweest. Misschien bij een paar wijken waar geen gas gebruikt word. Maar die klagen dan weer dat de stadsverwarming te duur is.

2
21 Verwonderd

@21 Was een plus bedoelt voor U, ken ook niemand die van het gas af wil.
In Duitsland krijgt men subsidie als men gas gaat afnemen.

0
22 ilse1

Het is puur kapitaal vernietiging om tzt de gasleidingen te verwijderen.

0
23 ilse1

Ik betaal ook liever niet vijf keer zoveel voor een smeriger alternatief..

0
24 Xmod

48 procent lijkt me ook nietwaar

0
25 wijs

"Meer Nederlanders willen gas houden". Dat zou de titel kunnen zijn als we niet gemanipuleerd werden door de media...
Meer Nederlanders beginnen de Klimaat hoax te doorzien.
Er is nog hoop!

2
26 logikus

@6 Dat is heel simpel. In het klimaatakkord staat een procentuele reductie.
De overstap van kolen/olie naar gas geeft zo'n reductie.
Maar als de centrales al op gas draaien moet de reductie elder vandaan komen.
Kortom, de meest vervuilende landen hebben het minste last van het akkoord.

1
27 Rex

@26 Ik denk dat veel mensen dachten: Zonnepanelen en/of pomp installeren met met subsidie en voor een paar duizend heb ik 30 jaar gratis energie.

Ook verwacht ik dat de enquete nu breder is. Niet alleen onder eco-figuren peilen dus.

1
28 Rex

Extreem veel, 40 a 45% van de energierekening gaat op aan energiebelastingen. Veel meer dan in andere landen. Net zoals met benzineprijzen waarmee we inmiddels in de top 3 van duurste landen staan. Dat was blijkbaar niet algemeen bekend. Waarom zijn deze belastingen zo hoog? Wij hebben toch een uiterst efficiente gereguleerde markt met moderne relatief schone energieopwekking?

Gaan we NOG meer betalen?

De kosten om de klimaat doelstellingen te behalen zijn enorm en zijn grotendeels nog niet eens verwerkt in de al hoge energiebelastingen. In 2018 zijn SDE+ subsidies toegekend voor een bedrag van €7,7 miljard. De meeste projecten zijn voor zonne-energie wat in vergelijking met windenergie relatief weinig energie oplevert. Voor windenergie zullen in de nabije toekomst een aantal grote windparken op zee worden aangelegd. Er zijn zelfs plannen om 25% van de Noordzee te reserveren voor windparken. 

Energie is al weer jaren een ordinaire melkkoe..

Gaan we NOG meer betalen?

https://www.deenergiegids.nl/nieuws/waarom-zit-er-zoveel-belasting-op-energie/

0
29 Xmod

(off topic)Nijpels heeft nu aan den lijve gevoeld en ondervonden hoe het is als je bestolen word. Hij moest erom huilen volgens de Telegraaf. Het voelt bij een laag betaalde werknemer of uitkeringstrekker alsof zijn fiets gestolen is. Alleen komt dat niet in de krant, en leeft niemand mee. Dit zijdelings opgemerkt, vanwege het klimaatakkoord dat hij met Samson heeft gemaakt om ons te bestelen met onnodig dure grapjes.

0
30 Verwonderd

Herrie van een warmtepomp is ook vervuiling, akoestische luchtvervuiling.

0
31 Arthur2000

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
VBOH
Kan je als christen op de PVV stemmen?

@60 Jij bent vergeten dat vorige kabinetten hele vriezers hadden aangeschaft tijdens formaties?...

zojuist geplaatst door VBOH

Strongoli
COA-baas in Ter Apel stapt op om 'bizarre' situatie in overvolle asielopvang

@39Ja dat heb ik inderdaad gelezen. Het ging helemaal nergens meer over en had inderdaad niets meer met het item te maken.Dat speelde hier n...

2 minuten geleden geplaatst door Strongoli

VBOH
Als oppositieleider heeft Frans Timmermans zijn draai nog lang niet gevonden

@1 Die site doet het niet meer. Bij mij althans. Kun je voortaan niet een volledige link inclusief een verwijzing naar het artikel plaatsen?...

2 minuten geleden geplaatst door VBOH

Biscanna
Beelden: Donny Roelvink laat zich officieel bekeren tot de islam

Al dat gesnuif doet rare dingen met je, nou gaat hij lekker kontjes snuiven in zo'n haathut....

5 minuten geleden geplaatst door Biscanna

Bop
Kan je als christen op de PVV stemmen?

@58 Wel vreemd dan dat hij dan die ijskast heeft aangeschaft. ...

5 minuten geleden geplaatst door Bop

Wedergeboren
Als oppositieleider heeft Frans Timmermans zijn draai nog lang niet gevonden

http://archive.today...

7 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Marrie1
Kan je als christen op de PVV stemmen?

Juist als Christen kan je beter op de PVV stemmen, dat is nl de enige partij die het gevaar uit de islam herkent. 👍...

7 minuten geleden geplaatst door Marrie1

sockknitter
Sadistische homoseksueel Stoltenberg vertelt Europeanen dat Oekraïne belangrijker is dan hun nationale verdediging - Dissident.one

Dat homosexueel klopt al niet in de titel. dus heb ik de rest maar niet meer gelezen....

7 minuten geleden geplaatst door sockknitter

VBOH
Kan je als christen op de PVV stemmen?

@57 Dat kunnen ze wel vinden, maar volgens de grondwet is dat dus niet zo....

9 minuten geleden geplaatst door VBOH

Marrie1
Google ontslaat 28 werknemers die deelnamen aan anti-Israël protesten in twee kantoren

Juiste keuze, en de kantoren van je werkgever bezet houden is geen slim idee....

10 minuten geleden geplaatst door Marrie1

NK. App
Enjoy FuckGina Valentina GangbangOnlyfans TorrentMelhores Sites PorniMuslim Sex KahaniLema The PlugBangkok Sex MassageFirst Time Video GirlsHot Kiss And Boobs PressFree Porn MatireXxxsex.comFree Ebony Porn LesbianKatie HolmesnudeDiablo PornKatrina Reed PornAlexis Faux AnalXxx Hindi Sex VidioAsa Akira AnalHeather Deep ThroatsBeth Mckenna PornVideos Pornos En VivoMothrless PornFreddy Krueger PornAdventute Time PornEllaknoxHayley SummersLove Lesson 2013RoughlesbiansSexo CaserosxxxGranny EffieAssh Lee AnalYonicamPorn Parody PornNaked Women With Big BoobiesLesbian CunningusJap Bbw PornFast Time XvideoMalayalam Muslim SexStep Sibiling CaughtBrazzilian NudePorn Rope BondageBreezers FreeBlack Bf HdSwingd4Tanya ViragoAnal CastinhArab Girl Xxx VideoBlow Job In The PoseJapanese Porn Full MovieXxx FucSexy UncleIndian CatfightsCathys CreampiesSolo Creamy SquirtEx-videosSword Art Online PornTeacher Sex PornPornos De EcuadorGay Bois TubeChristmas FuckPorn ñesbianHamter XTalia.taylor LeakedWww Xnx Sex Videos ComHd Naked PhotoJuq-385Jane Wilde AnalPink PunaniLily Dior TitsGabriella FoxxxAshley Alban PornThe Ring PornHorny SecAtrip ChatNaked Women PornFufu ClipSaali Ko ChodaX Hindi SexXhamster Porn DownloadDownload BrazzerCheating Wife GangbangedSkyblue PornAsian JavHotleaks TvRevista HentaiJade JantzenAll Pornstar PornVibretorBackroomcastingcouch SophiaPorn BaltimoreNorvegian PornManhwapornHentais Vídeo'xnxx'Wife Wanted Bareback But Cuck Didnt Pt 2Sunny Leone XxxcomNaejaeXvideyXhamster Tanker1812Hot Cheating Porn VideosKarla Kush BbcStep Sis DeepthroatVoyarism PornEroticageTove Lo FlashingClose Up Sex VideosBrezza BfMen NakedLonelyflowerrVera Dijkmans NudesDesi Prostitute PornJiggly GirlsLake Ratchet Lacy TateCtoon XxxMila Kunis PornstarPorn Telegram GroupsSex Amateur GratuitStep Sister XxxLexi 2 Legit.pornCumshots On Big TitsVideos Xxx TabooBhanu SexMompov BonusBlue Picture De DoChristine Nguyen MoviesNude InfluencersPorn Comic SitePorneqLesbian Strapoon PornReddit PornosBig Bobbs PornSex With Best FriendFuta Hentai PornKatrina Ki Sex VideoWatch Free Adult MoviesFrancesca Dicaprio PornHwang Ui Jo SexRaw FreaksCumshots OralTuk Tuk PatrolDillion Harper TwitterAllpprncomicPor Hd ComMalayalam Sex Video FilmUllu All VideoXxxxsex VideosInfluencerdgonewildPornohd GratisJapanese Adlut VideoMariana_sk Xxx