De eerste tweets van Trump kwamen als reactie op de kritiek van de Democratische parlementsleden omtrent de manier waarop de regering asielzoekers aanpakt.
Volledig scherm
De eerste tweets van Trump kwamen als reactie op de kritiek van de Democratische parlementsleden omtrent de manier waarop de regering asielzoekers aanpakt. © AP

Democraten plannen resolutie tegen “xenofobe tweets” van Trump

De Democraten van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden willen een resolutie stemmen waarin de “xenofobe tweets” van president Donald Trump van afgelopen weekend veroordeeld worden. Dat heeft Nancy Pelosi, de voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, gezegd. 

95 reacties

  • peter verbruggen

    5 jaar geleden
    Fons Casteels : nog steeds niet begrepen dat hun probleem land net de usa is waar ze geboren zijn ( 3 van de 4). misschien moet u dringend naar de usa om de problemen daar aan te pakken en dan naar hier terugkeren om ons uit te leggen hoe het zeker NIET moet ( niet à la trump )... wedden dat uw ogen open gaan zodra u 1 voet in de usa zet .... tenminste als u toegelaten wordt
  • Wesley Gevaert

    5 jaar geleden
    Groot gelijk dat ze Israël en de relatie met Amerika bekritiseren. Daar was niets racistisch aan. Wat Trump tweette was werkelijk racisme pur sang. Dat hij nu probeertaan reflectie te doen is zijn modus operandi. Waarom zagen de weinig-toleranten hier nog over Obama? Die 8 jaar nog niet verteerd?
  • Marnick L'Eau

    5 jaar geleden
    waarom is die kwast toch zo geobsedeerd met israel? Hij houdt zich meer met hen bezig dan met amerika precies
  • Vladimir De Leeuw

    5 jaar geleden
    Hier wordt voortdurend gezegd dat hij het over mensen met een andere huidskleur heeft. Ik heb zijn tweets verschillende keren gelezen om zeker te zijn: hij heeft nooit gesproken over een of andere huidskleur, benoemt ook geen enkele kleur. Wat voor leugens, of moet ik zeggen "fake news" wordt er hier verteld.
  • Gilles Standaert

    5 jaar geleden
    ik kan de reacties hier goed begrijpen want ook hier heb je mensen in de politiek die ons land haten en voor open grenzen pleiten en alles gratis willen maken voor illegalen.