Binnenland

Gemeenteraad Westland wil niet over door grondwet verplichte komst islamitische basisschool praten

15-07-2019 18:11

De gemeenteraad van Westland praat dinsdag niet over de mogelijke komst van een islamitische basisschool. Burgemeester Bouke Arends had gevraagd om de omstreden plannen op de agenda van de vergadering te zetten, maar de partijen zien dat niet zitten. Na een gesprek met een paar grote partijen, waaronder Westland verstandig, LPF en GemeenteBelang Westland, concludeert de burgemeester dat er “geen meerderheid in de raad is” om opnieuw over het onderwerp te praten.

Scholenvereniging Yunus Emre wil een basisschool op islamitische grondslag beginnen in de kassengemeente. Westland wil dat niet en heeft de plannen afgewezen. De school stapte echter naar de Raad van State, de hoogste bestuursrechter, en die bepaalde dat Yunus Emre een school mag stichten.

Minister Arie Slob (Onderwijs) eist dat Westland zich neerlegt bij de uitspraak van de Raad van State en instemt met de komst van een islamitische basisschool. Doet de gemeente dat niet, grijpt de minister in en drukt hij de school erdoor, dreigde hij vorige week.

Anp

Lees ook: Arie Slob dreigt islamitische school in Westland zélf door te zetten als gemeenteraad niet alsnog instemt