RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Buitenland

'Nederlandse jongen' (12) omzeilt beveiliging Heathrow en stapt op vliegtuig naar Los Angeles

Archieffoto Beeld © Getty Images/Peter Macdiarmid

Het was hem bijna gelukt. Een 12-jarige jongen zonder ticket en boarding pass stond al in een vliegtuig van British Airways dat op het punt stond te vertrekken naar Los Angeles toen hij in de kraag werd gegrepen. Het gaat om een Nederlandse jongen die zonder ouders op reis was, schrijft The Telegraph.

Pas toen de jongen weigerde zijn boarding pass te laten zien aan stewardessen die hem zijn stoel wilden aanwijzen werd het duidelijk dat er iets fout was. Toen hij daarna ook weigerde het toestel te verlaten werd de politie erbij geroepen. Die namen de jongen mee om hem te ondervragen.

Agenten zijn inmiddels aan het onderzoeken hoe de jongen door de strenge beveiliging van Heathrow Airport kon glippen. Mogelijk was hij via een andere vlucht op Heathrow aangekomen om daar over te stappen en wilde hij zien hoe ver hij kon komen.

Vier uur te laat

Het voorval heeft veel vragen opgeworpen over de beveiliging op het drukke vliegveld. Maar een woordvoerder van Heathrow zei dat de jongen dezelfde security checks had gehad als alle andere passagiers.

Door de blunder moesten alle passagiers weer uitstappen en nogmaals een veiligheidscheck ondergaan. Het vliegtuig vertrok daardoor liefst vier uur te laat. Eén van de passagiers beschreef de situatie als 'chaotisch' en 'zeer frustrerend'.