Donald Trump.
Volledig scherm
Donald Trump. © REUTERS

Geschokte reacties nadat Trump gekleurde Democraten aanraadt "terug te keren naar hun eigen land"

De Amerikaanse president Donald Trump ligt opnieuw onder vuur, dit keer omdat hij een aantal gekleurde Democratische leden van het Huis van Afgevaardigden in een reeks tweets aanraadt om "terug te keren naar hun eigen land". De vier vrouwen in kwestie zijn op één na allemaal geboren in de Verenigde Staten. En ze lieten het zich niet zeggen.

244 reacties

  • Philippe Deckers

    5 jaar geleden
    President Trump heeft volkomen gelijk. Het staat hen vrij terug te keren naar de linkse regimes.
  • Jean Huysmans

    5 jaar geleden
    Ik merk nergens een racistische opmerking in de getoonde tweet van president Trump. Nergens spreekt hij over de "kleur" van de congresleden.
  • Kris Waclawski

    5 jaar geleden
    @Danny De Meyer : "Geboren hier maar het bloed....en dat bepaald alles." Onzin. Als kind van 2 hard werkende immigranten heb ik van mijn ouders geleerd "je bent wiens' brood je eet, je respecteert de samenleving waarin je leeft en omarmt en verdedigd ze als de jouwe". Bloed is rood bij iedereen en volslagen universeel. Een fiere Belg.
  • Eddy DESMET

    5 jaar geleden
    Trump wordt met de dag gekker. Hij moet niet in het Witte Huis zitten, maar in een psychiatrisch huis.
  • Diederik Degroote

    5 jaar geleden
    Tja, als je blanken vandaag blijft afrekenen op de daden van blanken in het verleden volgens de normen van vandaag, puur omwille van hun blanke huidskleur, dan ben je nu eenmaal niet goed bezig. Vandaag hoor je je aan te passen aan de normen en waarden van het land waar je zelf naartoe gaat, ongeacht huidskleur. Dat is vanzelfsprekend.