RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Buitenland

Dief doodgeslagen die in VS auto stal met drie kinderen op achterbank

Politie in Philadelphia (archieffoto) Beeld © AFP

In Philadelphia is een man doodgeslagen en -geschopt nadat hij een auto had gestolen waarin drie kinderen op de achterbank zaten.

De 54-jarige Erik Hood, een bekende van de politie, stapte achter het stuur van een auto die met draaiende motor voor een pizzeria stond. De chauffeur van de auto, de moeder van de kinderen, was de zaak even binnengegaan om met haar vriend die daar werkte te praten. 

Vast in het verkeer

Hood reed weg met de auto, maar kwam even verderop vast te zitten in het verkeer. De vrouw en haar vriend, de vader van twee van de kinderen, waren achter de auto aangerend en trokken Hood uit de auto, maar die vloog de man aan en vluchtte weg.

Een toegestroomde menigte achtervolgde Hood, en wist hem te pakken te krijgen. De groep sloeg en schopte hem, waarbij hij levensgevaarlijk gewond raakte. Hij stierf op weg naar het ziekenhuis.

Geen arrestaties

De kinderen in de auto - 5 jaar, 18 maanden en 7 maanden oud -  kwamen er zonder kleerscheuren vanaf. Voorlopig is nog niemand gearresteerd in verband met de lynchpartij. Op het lichaam van Hood wordt autopsie gepleegd om te kijken wat de doodsoorzaak is en of hij onder invloed was van drugs. 

De moeder kan een aanklacht tegemoetzien vanwege het zonder toezicht achterlaten van haar kinderen.