door verwijderd322399 in Overig  ·  230 Reacties

  • 10
  • 1088x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@182 Dan is dat toch goed gelukt? Genoeg mensen die niet links zijn gaan stemmen na dat (vermeend) linkse onderwijs question

1
201 Mrs. K

@182 . volgens mij gaat het niet zozeer over de lesstof. Althans in Nederland niet, dat is meer aan de gang met de gender studies etc in Amerika. Misschien zie ik het verkeerd, maar kun je dan misschien een stuk curriculum noemen wat duidelijk 'links' is?

Het gaat volgens mij toch echt over de politieke voorkeur die af en toe, ook bij de meest professionele leraar, doorsijpelt. Dat is niet tegen te houden wanneer mensen beladen onderwerpen bespreken (en ook nog begrijpelijk moeten maken). Probeer zelf maar eens een onderwerp volledig objectief uit te leggen, waar je zelf een gepassioneerde en zeer overtuigende mening over hebt. Is niet te doen, de ander zal zonder al te veel moeite in kunnen schatten waar jij staat in de kwestie. De enige oplossing is dan ook om docenten met zoveel mogelijk verschillende opvattingen te hebben, zodat er van allerlei meningen af en toe wat doorsijpelt. Probleem is dan ook vooral dat er te weinig mensen zijn met een rechtse overtuiging die de verantwoordelijkheid willen nemen om het onderwijs in te gaan. Die kiezen blijkbaar liever voor betere arbeidsvoorwaarden en gaan vervolgens de beste stuurman aan wal uithangen en vertellen hoe het zou moeten. Kom nou...

2
202 Repelsteeltje

@192 Met dat "gelijkheidsideaal" wordt het volgende bedoeld:

Jantje in de klas: "Juf, ik heb de opdracht al af, mag ik de volgende doen?"
Juf: "Nee Jantje, want Pietje en Marietje zijn nog niet zover, je wacht maar even".

Terwijl het anders zou moeten, namelijk zo:
"Juf, ik heb de opdracht al af"
Juf: "Goed zo Jantje, dan mag jij alvast de volgende opdracht doen, en als je straks het hele boekje uit hebt, heb ik speciaal voor jou nog een ander boekje".

Dat is iemand zijn kop laten uitsteken boven het maaiveld.

4
203 xtremy

@193 Je weet blijkbaar zelf niet meer wat je in @107 vroeg, namelijk : namen van mensen die het over links onderwijs hadden. Dat was dus onder andere Neelie Kroes, al in 1973.
Of jij dat dan wil geloven of niet is jouw probleem, maar zij heeft het er toen al over gehad.
En dáár vroeg je om.

En nee, het woord indoctrinatie is niet gevallen, maar dat komt omdat het een hele andere tijd was, waar ze andere woorden gebruikten.
Zo veranderen woorden nog wel eens. (Buitenlander werd allochtoon, allochtoon werd persoon met migratieachtergrond, om even een voorbeeld te noemen)

1
204 xtremy

@195 Je moet eens leren om bij mij niet zo letterlijk over elk woordje te vallen, het gaat mij om het grotere plaatje, het totaal van alles.

4
205 xtremy

@198 Weer zo iemand die niet begrijp wat ik zeg.
Ik zeg niet dat ze toen (in de gouden eeuw) links waren, ik zeg dat wat NU links is, lijkt op wat er TOEN fout ging. Desinteresse, niet de kop willen uitsteken enz.

4
206 xtremy

@200 Het gaat ook over de lesstof, de manier van vragen stellen, de definities die worden gegeven.

3
207 xtremy

@203 Meer begaafde kinderen moeten niet meer hoeven doen, ze moeten andere opdrachten krijgen. Dus niet eerst de minder interessante leerstof afmaken en dan de uitdagender dingen doen. Op steeds meer scholen gebeurt dat ook zo. Maar grote klassen - leuk ook, die gemengde groepen 3-4, 5-6 en 7-8 maken het voor de leerkracht wel erg moeilijk om elk kind op het eigen niveau les te geven. Begin daar eens, kleinere klassen met meer ruimte voor persoonlijke aandacht gaat volgens mij aanzienlijk meer opleveren dan docenten verbieden hun levensvisie met de kinderen te delen.

@205 Gaan we schoolmeestertje spelen? In dat geval: ik heb geleerd dat als iemand er in de details zo volstrekt naast zit, het met dat grotere plaatje meestal ook niet snor zit.

2
208 Smiling

@206 Was niet zozeer desinteresse maar eerder de verlammende angst om de voorsprong kwijt te raken door de regenten. Maw: je hebt altijd een periode van welvaart met veel opbouw & ontwikkeling & vrijheid en aan het einde van zo'n periode nemen de financials het over en is er opeens nergens meer geld voor. Elke activiteit/ontwikkeling/R&D wordt door ze kapot gerekend.
Het spreadsheet denken zou ik toch niet links willen noemen.

1
209 Conradijntje

@204
Nee ik vroeg om klachten over de linkse indoctrinatie waar nog niemand concrete voorbeelden van weet te geven.
Wie dan, wanneer, op welke wijze? Het zijn allemaal losse flodders en niemand die man en paard weet te noemen.

Dit gaat nergens over. Hypothetisch gezwets in de ruimte. Er is geen linkse indoctrinatie in ons onderwijs.

En als rechts vindt dat ze slecht vertegenwoordigd zijn, moeten ze links daar niet de schuld van geven, dan moeten ze voor de klas gaan staan.
Janken helpt niet.

3
210 Gekste Henkie

* Verwijderd door de redactie *

211 Yisrael 2.0

Van alle leraren,, docenten en professoren die ik heb gehad was er maar een die zijn politieke overtuiging niet onder stoelen of banken stak en die was knetter rechts. De rest waren gek op hun vak en hadden geen enkele affiniteit met politiek ofwel links/rechts boeide hun totaal niet.

3
212 ModReset

@208 Wat jij wil hoor.
Daaahaaaaag!!!!


@209 Het was een combinatie van allerlei zaken, waaronder desinteresse, het gebrek aan ambitie dus.
Ze vonden het wel best zo. Doe vooral niet meer dan nodig, dan blijf je onopgemerkt.
Dat soort gedoe.
Zie je tegenwoordig ook... bij Links.
In die link die ik eerder al gaf (uit m'n hoofd gezegd reactie @160 , 2e link) zegt Sander Dekker (politicus) het ook.

@210 Als Neelie Kroes het in 1973 al zei, zal dat wel komen omdat ze daar klachten over had, niet omdat ze het zo geweldig vond.

5
213 xtremy

* Verwijderd door de redactie *

214 E.Meel

* Verwijderd door de redactie *

215 E.Meel

* Verwijderd door de redactie *

216 E.Meel

* Verwijderd door de redactie *

217 E.Meel

Voor al die "verlinksing" is geen enkele onderbouwing te geven, behalve de kreet zelf.
"verlinksing in het onderwijs" wat dan, waar dan en hoe dan? Niemand weet het.
Welke schoolboeken zijn fout, wat moet daar beter in? Concreet?
Niemand weet het.

Maar men weet het zeker, er is "verlinksing in het onderwijs".
Maar niemand kan het aanwijzen question Net als met spoken.......

3
218 Gekste Henkie

@210

"En als rechts vindt dat ze slecht vertegenwoordigd zijn, moeten ze links daar niet de schuld van geven, dan moeten ze voor de klas gaan staan."

Dan ga je vragen om een offer, dat kan natuurlijk niet, in het onderwijs kan je niet:

- belastingontwijken.
- flink wat subsidies regelen en innen.
- buitenlanders voor een habbekrats laten werken.
- alles wat nog meer binnen valt te schrapen over de rug van een ander.

Dit gaat natuurlijk niet gebeuren, dan gaat men liever janken en (zoals gewoonlijk) anderen de schuld geven.

4
219 garriet

@213 Zomaar een vraagje, wat is uw inhoudelijke expertise met het onderwijsveld? Ik kom zelf niet veel verder dan de tijd die ik zelf op school en universiteit doorbracht, plus de tijd dat mijn dochter op school zat. Ik heb ook een paar vrienden in het onderwijs, maar dat is het dan wel zo'n beetje.

Op basis van mijn persoonlijke ervaring zeg ik dat het nogal meevalt met die linkse indoctrinatie.

2
220 Smiling

@218 Voorbeeldje: Vissers die als boze Noordzee-verwoesters in de schoolboekjes worden weggezet>>>>

De VVD had er in 2006 al een meldpunt voor, dus de stelling in @107 klopt niet, dat het ALLEEN FvD en PVV zouden zijn.

Sander Dekker noemt tijdens een interview allerlei zaken waaruit het Linkse gedachtegoed blijkt, maar als je dat allemaal niet wil zien, niet wil geloven, dan houdt het verder op, dan ben je té ver geïndoctrineerd.


Ik ga lekker uit eten nu, mazzel !!!!

2
221 xtremy

@221 Wat klopt daar niet aan? Sleepnetten zorgen inderdaad voor de vernietiging van de natuur. Verder lees ik nergens dat de vissers als boze Noordzee-verwoesters worden neergezet, enkel dat “de zee kapotgevist wordt”: er wordt geen schuldige aangewezen. Dat kan ook niet omdat vissers slechts een radertje in het systeem zijn: zonder vraag naar vis zouden zij niet vissen.

2
222 Mrs. K

* Verwijderd door de redactie *

223 Yisrael 2.0

@223 Ze gebruiken onderwerpen die bij de overgrote meerderheid, behalve bij populistisch rechts, wel leven. Zelfs de VVD en de SGP kijken niet volledig weg van het milieu. Links kun je dit onderwerp al lang niet meer noemen. Om voor drie man en een paardenkop allerlei onderwerpen op een zwarte lijst te zetten en teksten te gaan censureren lijkt mij dus nogal overdreven.

2
224 Mrs. K

@224 Herstel: er zijn meerdere groepen die verlanglijstjes hebben mbt censuur. Religieuzen, bv.

2
225 Mrs. K

@221 U heeft het in een grote beweging over de docenten, de lesboeken, de onderwijspolitiek en wat al niet. Het deugt allemaal niet.

Ik vraag me ten eerste af hoe het kan dat er een sterke rechtse beweging is, met al die indoctrinatie (die dan dusdanig beroerd moet zijn dat-ie niet werkt, dus ook niet iets om je vreselijk druk over te maken).

Ten tweede: hoe ziet 'neutraal' onderwijs eruit? Mag een docent nog zeggen dat microplastics schadelijk is voor het milieu? Dat racisme niet deugt? Dat de denkbeelden van Hilter niet al te tof waren?

En ten derde: hoe had u gedacht dat allemaal op te lossen?

2
226 Smiling

* Verwijderd door de redactie *

227 Yisrael 2.0

Vindt dit zo hypocriet, want mij is het vooral duidelijk de onderwijs aan de meeste rechtsen totaal niet besteed is. Het moet niet 'rechtser' maar 'beter' ... dan krijgen die rechts populisten ook veel minder kans, want dan zien de mensen makkelijker door alle onzin heen, omdat ze weten hoe het wel zit.

3
228 mightimouse

* Verwijderd door de redactie *

229 Pxf7+

@218 Ik weet niet in wat voor tijdskader jjj denkt, vermoedelijk ben je nog jong, maar vóór de democratiseringsbeweging eind jaren zestig was de overheid en het onderwijs rechts. Gemeentehuizen en scholen werden toen bevolkt door hoofdzakelijk mannen in nette pakken en studenten hadden totaal geen inspraak op de universiteiten.
Na de democratisering van overheid en maatschappij werd "u" vervangen door "jij", het pak werd vervangen door de spijkerbroek en de woorden "respect", "gezag" en nationalistische gevoelens werden niet meer gebruikt, waren vieze woorden geworden.
En op de universiteiten verschenen, vooral bij de gamma richting, allerlei linkse pret/onzin studies die in feite opleiden voor een baan in het hulpverleningscircuit bij de overheid.
En als je jong bent weet je niet anders en beschouw je de status quo als zijnde "normaal".

0
230 Conradijntje

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
MARCUSAURELIUS
Offtopic

@1950Goeden Middag Allemaal en speciaal Graaier1000.Pluk de tweede helft van de dag mensen....

2 minuten geleden geplaatst door MARCUSAURELIUS

21st Century Guy
Nijmeegse loopt wereldrecord halve marathon bij vrouwen boven 70

Knap hoor, age is but a number....

5 minuten geleden geplaatst door 21st Century Guy

Defcte burger
Aziatische Nederlanders ervaren net zoveel discriminatie als andere minderheden

@93Je pikt de toeristen er vrij gemakkelijk uit , de boodschappentassen zijn voor mij een aardig ijkpunt. ...

16 minuten geleden geplaatst door Defcte burger

Olivia
Beelden: dit is de nieuwe man van Sylvie Meis

@5Die sabia die liet zich wel onderhoudendoor de heren ....

17 minuten geleden geplaatst door Olivia

Olivia
Beelden: dit is de nieuwe man van Sylvie Meis

@5De spotlights zijn haar inkomen , dat kun je haar toch niet kwalijk nemen .Verder verdient ze haar eigen geld , daar heeft ze geen vent vo...

22 minuten geleden geplaatst door Olivia

21st Century Guy
Aziatische Nederlanders ervaren net zoveel discriminatie als andere minderheden

@92 Ik fiets naar Noord, Centrum, Zuid , Oost en West, dus zie ook het nodige , maar ik weet ook dat het straatbeeld niet altijd indicatief hoef...

22 minuten geleden geplaatst door 21st Century Guy

Strongoli
Beelden: dit is de nieuwe man van Sylvie Meis

@4Anderen bepalen niet. Ze doet er zelf van alles aan, om dit beeld ook in stand te houden. Ze kickt er namelijk op, om in de belangstelling t...

25 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Defcte burger
Aziatische Nederlanders ervaren net zoveel discriminatie als andere minderheden

@91Neem eens een kijkje zou ik zeggen , misschien zie je zelf lopen/staan ...

27 minuten geleden geplaatst door Defcte burger

Strongoli
Groene droom Utrecht spat uiteen: elektrische laadpalen moeten 's avonds uit om netcongestie te voorkomen - NieuwRechts.nl

Probleem met vooral linkse politici is, dat ze maar door denderen en nooit vooruit kunnen denken zoals: "wat als ..."? Ook luisteren ze nooit ...

31 minuten geleden geplaatst door Strongoli

21st Century Guy
Aziatische Nederlanders ervaren net zoveel discriminatie als andere minderheden

@90 Dat weet ik niet , alleen al de datum en het tijdstip waarop het gefilmd is kan er voor zorgen dat de perceptie niet strookt met de realitei...

37 minuten geleden geplaatst door 21st Century Guy

NK. App
Asuka AidaTik Tok Star GirlNew Hot Sex StorySign Sex VideoGaypenisExploiting PornTeenagers Amateur PornAnike PornFilmes De Pornografia GratisPornub CategoriesEva Elfe NudeGhettocoupleBi SexxxVillage X VideosKyoukaisenjou No HorizonSkinny Women With Big TitsNudexxxxMiakhalifa NewBianca Blu PornCumming TwiceAmeliasocurvy LeakedRomantic Xxx Video HdXxx Boy Sex VideoPornos Entre LesbianasBbc Cumming In MouthKhubsurat SexJamie Michelle PornEnglish Sex Movies KavaliBan 10 PornLena The Plug LesbianIndian XxnnCamsurf.Porn FamilytherapyWifematureOld Aunty Xxx VideoFc2-ppv-2985751Film Xxx KoreaPono TubeVideos Xxx LesbiansZooropia PornMen How To SquirtChatroulettepornoEroproflleCumming PornSasha_foxxxBeautiful Hd Sexy VideoXxx Sister BlackmailLilwhoreVideos De LesnianasBrazzers Porn ClipsPornhub Femmes FontaineJapanese NuaFive Nights At Freddys FutanariOldwomansaxMiss MarshaeLatin Porn VidsMy Family XxxBoob Suck EroticBoob Sucker色情图片Milf TedditSexy KiaraXxx Video Mom SunHindi Dubbed Porn Movies3d MilfNtr Hentai GamesFilm Pornographique DorcelDoly Parton NakedPornhub AnastasiaTokyo Drift XxxWifelivesbbcKendra Lust JordiMomdadxxxPyranka Chopra NudeParty Babes NudeKıssa SinsCelebritygonewildCeleberty Deep FakeManga HebtaiAvva BallerinaLucy Liu NudeAmerican Blue PictureXxnnxnHot XxxcIiixxxAlyx Star VideosSexy Candid GirlsRempant Tv裸体美女Bokep KayesHoke Made PornXxn VdioLetiziafulkers1Laura PornGia Derza HotHentai Eng SubGay Marine PornPassed OutsexRealistic Sex DollsBuscar Videos PornosIggy Azalea Only Fans LeakedElasnacamBf Video AuntyIndianmom ComAuystn MonroeAlexander Daddario NudeVouyerhitEbony Doggy StyleSoffy OchoaTacones PornosJappan Porn TubePrno GrátisFernanda Mota Farhat NudesSexy Video PCarmella BlowjobBlack Moms And Daughters PornPlayboy Tv SwingDevar Bhabhi Sex Video HindiVegina TattooXxx In Hindi ComRandi Ki Chut Ki ChudaiHot Romantic X VideosPussy Licking CompilationJohn E DepthEntai PornosFreeporner.comPorn Video Free HdKim Kardashian SextapeStacey SaranJolyne PornHentai MilfsXnxx VietnameseMamy Xxx ComMadhuri Dixit Ki BfBrother And Sister Sex Video IndianXev Bellringer FuckedChaturbte ComGirls Kissing XxxVillage Real Sex VideosDrawft PornCojiendo Una ViejitaWww Malayalam SexSuhaag Raat Porn VideoIndian Sex With ServentPornhub OmegleHentai PutaCaylin LiveMr. X-toonHottest Porn ThreesomesXxx Hd Muslim