RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Entertainment

R. Kelly voorlopig nog achter slot en grendel

Beeld © ANP

R. Kelly (52) zit de komende dagen nog vast. De zanger werd donderdagavond, lokale tijd, gearresteerd in Chicago op verdenking van onder meer mensenhandel voor seksuele doeleinden. Zijn advocaat Steve Greenberg verwacht pas begin volgende week een eerste zitting over Kelly's borgtocht.

"De tenlastelegging was geen verrassing"

"Dan hoopt meneer Kelly vrij te komen", staat in een verklaring die Steve Greenberg vrijdag deelde met de pers. Volgens de advocaat was het voor R. Kelly geen verrassing dat de aantijgingen wegens seksueel misbruik ook op federaal niveau worden onderzocht. "Hij was op de hoogte van het onderzoek en de tenlastelegging was geen verrassing." Greenberg bevestigt dat de 52-jarige zanger is aangehouden terwijl hij met zijn hondje aan het wandelen was.

R.
Lees meer:
R. Kelly wil dat ex-vrouw niet meer praat over huwelijk

Kelly is volgens zijn advocaat klaar voor de juridische strijd die komen gaat. "Hij heeft al een team van uitstekende advocaten samengesteld." Volgens Steve kijken R. Kelly en zijn advocaten uit "naar de eerste dag in de rechtbank en naar de waarheid die naar buiten gaat komen". De zanger en zijn advocaat zijn van mening dat "rechtvaardigheid na een ongekende aanval door derden voor persoonlijk gewin" de enige uitkomst van de zaken kan zijn.

R.
Lees ook:
R. Kelly opgepakt voor mensenhandel

Steve Greenberg ziet grote overeenkomsten tussen de huidige aanklacht en vroegere beschuldigingen waarvan Kelly is vrijgesproken. "De meeste, zo niet alle, van deze beschuldigingen zijn al decennia oud."

R. Kelly wordt inderdaad al tientallen jaren gekoppeld aan seksueel misbruik van vooral minderjarige meisjes. De I Believe I Can Fly-zanger werd in de jaren '90 al beschuldigd, maar is nog nooit veroordeeld. Alle verhalen hebben wel grote gevolgen gehad voor Kelly's ooit zo succesvolle carrière. Hij heeft geen platenlabel meer en optreden doet hij nog nauwelijks. Desondanks kijkt de r&b-zanger er volgens zijn advocaat naar uit "om geweldige muziek te maken en op te treden voor zijn grote schare fans die in hem geloven".

Alles
Lees meer:
Alles over de zaak tegen R. Kelly