U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Economie
  • 2
Incassobureau het Invorderingsbedrijf zou schuldeisers hebben aangesproord juridische stappen te zetten zonder hen duidelijk te informeren over de financiële gevolgen. Hierdoor vielen de kosten voor hen vele male hoger uit dan het te innen bedrag. Dat meldt onderzoeksplatform Follow the M ...

11 maanden geleden door Nu.nl

REAGEER MET EEN EMOJI
2

"Klanten die openlijk klaagden werden geïntimideerd met juridische middelen. Zo voert het Invorderingsbedrijf een rechtszaak tegen een ex-klant die negatieve reviews plaatste, waarin het een schadevergoeding eist. De vrouw had een onbetaalde factuur van 600 euro, betaalde al 1200 euro aan het incassobureau en moet nog eens 4300 betalen als ze de incasso-opdracht intrekt."

Het lijkt mij toch dat als die vrouw het laat voorkomen bij de rechter, dat die haar dan gelijk geeft. Hoewel de wetten over het algemeen het meest gericht zijn, logischerwijs, op het beschermen van de schuldenaar, de persoon die die vrouw geld schuldig is dus.

"Wij zenden altijd een schriftelijke opdrachtbevestiging waarin mogelijke scenario’s zijn uitgewerkt en risico’s zijn beschreven."

Dan moet de opdrachtgever dus meteen de opdracht intrekken, dat moet kunnen nadat ze die brief ontvangen. Ook daar zal een rechter in meegaan. Immers dat soort informatie hoor je te krijgen voordat je hun produkt aanschaft, nietwaar? Het gaat over mogelijke verborgen gebreken.

1 Wendel    
11 maanden geleden door Wendel
1
Meld

Volgens mij mag je trouwens gewoon opschrijven online dat je ontevreden bent met de service van een bedrijf en waarom.

2 Wendel    
11 maanden geleden door Wendel
0
Meld

Ik snap werkelijk niet dat er in Nederland geen mogelijkheid bestaat een dergelijk bedrijf te stoppen met zaken doen. Het OM zou toch op basis van het dossier van FTM moeten besluiten dit bedrijf te sluiten.
Trouwens, elk bedrijf dat chanteert en dreigt moet kunnen worden gesloten na bewijs.

3 rlw    
11 maanden geleden door rlw
0
Meld

@1 Wendel. Dat is mijn vrouw, we wilden alles volgens de regeltjes doen, dat dus nooit meer. we hebben de rechtszaak inmiddels wel gewonnen, vanavond op Nederland 1 om 18.15 uur bij 1 vandaag komt dit op tv. maar inmiddels zijn we wel dik over de 10.000 euro kwijt aan alles, vooral advocaatkosten en daar krijg je niks van terug. leve de rechtsstaat. ze klagen je aan, je wint, en je bent dik 10.000 euro lichter, het slaat helemaal nergens op. Daarom is mijn vrouw ook begonnen met een actiegroep en we hopen dus inderdaad dat we het zo ver krijgen dat dit bedrijf wordt gesloten maar we zijn eerst jaren tegen muren opgelopen, politie deed niets met onze aangiften, tros radar vond het niet interessant destijds, ze heeft nog meer geprobeerd maar eigenlijk kreeg je nergens gehoor. totdat Follow the money ons heeft geholpen. die heeft goed zijn best gedaan en nu dus vanavond eindelijk op tv. wellicht krijgen we nog gerechtigheid.

4 Auwie    
11 maanden geleden door Auwie
0
Meld

@3 rlw helemaal mee eens. ik kan je dus uit ervaring vertellen dat het nog erger is. de meesten die willen stoppen vanwege deze praktijken kregen een eindafrekening van heb ik jou daar gepresenteerd en als ze naar de rechter gingen werden ze allemaal veroordeelt door de rechter tot het betalen van de eindafrekening. de meeste rechters zien een groot incassokantoor enerzijds en anderzijds een kleine zelfstandige op particulier die "de factuur gewoon niet heeft betaald" en die opmerking tussen haakjes bij @1 "Wij zenden altijd een schriftelijke opdrachtbevestiging waarin mogelijke scenario’s zijn uitgewerkt en risico’s zijn beschreven." klopt helemaal niks van. hier wijzen ze helemaal niet op. ja het is best triest allemaal.

5 Auwie    
11 maanden geleden door Auwie
0
Meld

@4
De hele incasso wereld is rot tot op het bot
Ze verkopen jouw vordering ook zo door aan een ander incassobureau en vertellen je dat je vordering niet inbaar is en schepen je af met een schijntje van het te vorderen bedrag.
Vervolgens gaat dat andere bureau met die vordering naar de schuldenaar en van al het geld wat wordt binnengehaald zie jij geen dubbeltje meer omdat je akkoord bent gegaan met die hele kleine afkoopsom

6 Rinze    
11 maanden geleden door Rinze
0
Meld

@6 Rinze ja dat hebben ze ons ook aangeboden destijds als "oplossing". we zijn daar niet ingetrapt, overigens hebben we de eindfactuur dus niet hoeven betalen achteraf omdat we van de rechtbank gelijk hebben gekregen. maar financieel gezien was het goedkoper geweest dan dit traject. Echter ons doel is eigenlijk alleen maar dat we dit bedrijf alvast kunnen stoppen zodat er niet meer mensen gedupeerd raken door hun werkwijze. Onze advocaat heeft inmiddels alweer een zaak gewonnen tegen hetzelfde incassobureau middels de jurisprudentie van onze rechtszaak. dat schept wel voldoening moet ik zeggen.

7 Auwie    
11 maanden geleden door Auwie
0
Meld

@7
Ik ben toen wel akkoord gegaan met deze ronduit schandalige regeling omdat ik er vanaf wou .
Ik vind het bewonderenswaardig dat jullie het wel doorgezet hebben maar ik ben bang dat jullie naar de centen kunnen fluiten
Ik ga vanavond even met belangstelling jullie verhaal horen in 1vandaag

8 Rinze    
11 maanden geleden door Rinze
0
Meld

@8
mijn vrouw is heel erg strijdlustig en we kunnen beiden niet tegen onrecht. dus na een facebook bericht kregen we zoveel aanmeldingen met regelmatig mensen huilend aan de telefoon dat we niet meer op konden geven. Ze hebben het goed weergegeven volgens mij bij 1 vandaag.

9 Auwie    
11 maanden geleden door Auwie
0
Meld

@9
Wat erg opviel was de stuitende arrogantie van die incasso meneer
Gaan jullie nu ook aangifte doen na deze uitzending ?

10 Rinze    
11 maanden geleden door Rinze
0
Meld

Intimidatie en wurgcontracten van malafide incassobureaus dus.
Weet de gemiddelde schuldeiser niet wat een contract inhoudt?

11 Wild Rover    
11 maanden geleden door Wild Rover
0
Meld

@6 Klopt, het is een hele handel an sich en degene met de grootste spierballen weet er het meest van te profiteren.
Een aparte branche.
Aan de andere kant zijn er ook wel hardnekkige schuldenaren waar je helemaal niks mee kunt zonder zelf in de bajes te belanden. Het zijn echt niet allemaal lieve gezinsmensjes die moeite hebben de rekeningen te betalen.

12 Wild Rover    
11 maanden geleden door Wild Rover
0
Meld

@4 : Waarom heeft de rechter hun niet veroordeeld om uw kosten te betalen?

13 Wendel    
11 maanden geleden door Wendel
0
Meld

@5 : Maar het feit, dat ze het zelf een opdrachtbevestiging noemen, wanneer zie die informatie sturen, duidt automatisch aan dat u dat soort informatie, volgens hunzelf, pas krijgt nadat u opdracht hebt gegeven. En die opdracht hebt u dan, volgens hun eigen tekst, op valse gronden gegeven, op grond van onvolledige informatie/kennis van de voorwaarden, begrijpt u?

14 Wendel    
11 maanden geleden door Wendel
0
Meld

Dus maakt dat automatisch die opdracht ongeldig, als het goed is.

15 Wendel    
11 maanden geleden door Wendel
0
Meld

@13 Advocaten zijn altijd voor eigen rekening. Eigen keuze waar een rechter niks mee kan.

16 Wild Rover    
11 maanden geleden door Wild Rover
0
Meld

@14 Moeten we naast 'geld lenen, kost geld!' ook nog een 'contracten zijn juridisch bindend!' melding krijgen?

17 Wild Rover    
11 maanden geleden door Wild Rover
0
Meld

@10
Geen idee waarom de rechter heeft besloten dat we de gerechtskosten zelf moeten dragen. Best vreemd als je 9 van de 10 punten wint in een rechtszaak die je niet zelf hebt aangespannen.

18 Auwie    
11 maanden geleden door Auwie
0
Meld

@10 goedemorgen. Ik hoor net van Miriam dat er een hoop mensen uit de groep na de uitzending van gisteren alsnog of nogmaals aangifte gaan doen inderdaad. Tot nog toe heeft de politie ons elke keer weg gestuurd. Of melding gemaakt. Dus dat is wel een goed idee ja om nu aangifte te doen.

19 Auwie    
11 maanden geleden door Auwie
0
Meld

@13 de advocaat kosten zijn sowieso voor eigen rekening. De gerechtskosten hebben ze wel terug moeten betalen. Dat is "normaal" schijnbaar

20 Auwie    
11 maanden geleden door Auwie
0
Meld

@19
Ook goedemorgen
Nu maar hopen dat ze jullie aangifte wel serieus nemen , ik ben erg benieuwd en hoor graag hoe de verdere ontwikkelingen zijn.

21 Rinze    
11 maanden geleden door Rinze
0
Meld

En zo blijf je aan de gang met rechters en advocaten. Misschien... het oude boter bij de vis als je opdracht krijgt als kleine zelfstandige?

22 Arthur2000    
11 maanden geleden door Arthur2000
0
Meld

@21 ja dat hopen we ook. Ik laat het wel weten hoe het verder loopt. Nu lekker met mijn mannetjes spelen haha

23 Auwie    
11 maanden geleden door Auwie
0
Meld

@22 ja dit doen we in elk geval nooit meer. Dat hebben we er wel van geleerd.

24 Auwie    
11 maanden geleden door Auwie
0
Meld

Ronduit @%! dat je zo achter je recht moet aanlopen. En erger nog, het dan nog niet krijgt. Doordat mensen zich geld toeeigenen wat hen niet toekomt maw diefstal.

25 Arthur2000    
11 maanden geleden door Arthur2000
0
Meld

@25 Arhtur2000 ja belachelijk hè. maar goed dat weten we dan ook weer. Deze aanpak gaan we niet snel meer in, dan moeten de bedragen wel erg hoog zijn en we moeten zeker weten dat er wat "te halen" valt, anders heeft het sowieso geen zin.

26 Auwie    
10 maanden geleden door Auwie
0
Meld

@21 Rinze. Miriam heeft inmiddels wederom contact gehad met politie Den Haag. Er is daar een medewerker die al jaren behulpzaam is maar het niet voor het zeggen heeft, nu heeft Miriam wederom contact gezocht en het verhaal erbij gedaan. Dhr. Strop van Follow the Money gaat eventueel mee, dus nu is deze medewerker nogmaals aan het proberen bij zijn chef voor elkaar te krijgen dat de groep gedupeerden aangiften kunnen komen doen. daar hebben we nog geen antwoord op. ook heeft Miriam contact met iemand van de SP, deze konden destijds geen Kamervragen stellen want daarvoor zou het eerst op het nieuws moeten zijn geweest (dat hebben ze destijds gezegd) dus nu heeft Miriam nogmaals gevraagd of er Kamervragen kunnen worden gesteld. dus afwachten maar weer. hopelijk kunnen we wat bereiken. na de uitzending en het artikel zijn er weer meer gedupeerden bij gekomen die ons nog niet hadden gevonden, dus de groep blijft ook nog eens groeien. tot zover de update. fijne dag allemaal.

27 Auwie    
10 maanden geleden door Auwie
0
Meld

@27
Bedankt voor de update en nu maar even afwachten of het wordt opgepikt.
Wel raar trouwens dat een politieke partij alleen actie wil ondernemen als het in het nieuws is geweest
Jij ook een prettige dag verder

28 Rinze    
10 maanden geleden door Rinze
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Moeder van premier Rutte overleden
"Wij hebben in familiekring afscheid van...

21 uur geleden door NOS

Een geneesmiddel tegen Corona? Hydroxychloroq...
Een geneesmiddel tegen Corona? Hydroxychloroq...

11 uur geleden door xtremy

Hoe stom kan je zijn tweede golf in de VS is...
STOM, STOM,STOM De VS is op sterven na dood!

17 uur geleden door rotti29640

Golfende Trump mikpunt van kritiek in coronat...
De Amerikaanse president Donald Trump heeft h...

13 uur geleden door Telegraaf

Trump schuift kritische tv-presentator zonder...
‘Dit is een volstrekt ongefundeerde complott...

16 uur geleden door Gremdaat


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Voorzittershamer
PvdO: ’Halsema liever naar talkshow dan in ...
@4Klopt, het is van te voren allemaal dic...

minder dan een minuut geleden door Voorzittershamer

Weet geen naam
WHO stopt trials met hydroxychloroquine om ve...
@28 Toch denk ik dat het succesvoller zal bli...

1 minuut geleden door Weet geen naam

Billiger
UT-studenten maken spectaculaire Elektrische ...
Een toekomstige race met elektrische motoren ...

1 minuut geleden door Billiger

Saviro
D66 wil extra geld (veel) voor ontwikkelingsh...
@20 Die hebben inmiddels wel bewezen dat ze n...

1 minuut geleden door Saviro

Bezorgde Europeaan
Tientallen migranten aan land gezet op Sicili...
Gezien de video weldoorvoede mannen. (Geen vr...

3 minuten geleden door Bezorgde Europeaan

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig