U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Politiek
  • 5
Meer kiezers zijn tevreden over het kabinet-Rutte III. In februari was nog 33 procent van de kiezers tevreden, inmiddels is dat 47 procent. ...

7 maanden geleden door magikeven

REAGEER MET EEN EMOJI
6
LEES MEER OVER

Nou, de Nederlanders bestaan ook al voor een derde uit allochtonen, dus dat is niet zo vreemd.

1 Wendel    
7 maanden geleden door Wendel
6
Meld

Getver.. smerige VVD propaganda

2 PabloEscobar    
7 maanden geleden door PabloEscobar
6
Meld

Misleidende titel, het is MINDER dan de helft.

3 xtremy    
7 maanden geleden door xtremy
5
Meld

Laat zien dat 9 miljoen van de bijna 18 miljoen, zogenaamde tevreden burgers NIET zo tevreden zijn over het Kabinet Rutte III, is maar van welke kant je het bekijkt en toont ook dat onze "medelanders"met migratie achtergrond" wel erg tevreden zijn (waarschijnlijk), wat ik me helemaal voor kan stellen, bij gratis levenslang levensonderhoud! Tja....

4 Widaan    
7 maanden geleden door Widaan
4
Meld

Prima.

@1 "allochtonen"
En als het bericht over hartchirurgie of przewalskipaarden zou gaan?

5 JackKropotkin    
7 maanden geleden door JackKropotkin
2
Meld

53% is ONTEVREDEN over kabinet Rutte III. Dus meer dan de helft. Ophouden met propaganda maken AD!

6 SergioLeone    
7 maanden geleden door SergioLeone
4
Meld

Dus kort om ongeveer de helft van de Nederlanders is voor langer werken ,minder pensioen, afbreken zorg . En dankbaar voor de puinhopen politie ,zorg ,defensie, belasting dan moet de die helft knap ziek zijn

7 magikeven    
7 maanden geleden door magikeven
3
Meld

En I&O Research is altijd al een VVD peilingburo geweest!

8 SergioLeone    
7 maanden geleden door SergioLeone
3
Meld

U kunt ook een peiling houden, gewoon thuis en in uw straat of op het werk..als u de vraag stelt of iemand tevreden is over het kabinet zal het even stil zijn dan zie je een gezicht vertrekken en zal diegene je te kennen geven niet zulke achterlijke vragen te stellen..om een beetje een goed beeld te krijgen moet je wel meerdere mensen te vragen. Succes en het vreemde kijken en het antwoord is niet persoonlijk bedoeld.

9 Voorzittershamer    
7 maanden geleden door Voorzittershamer
3
Meld

@8

Verantwoording
I&O Research voerde een landelijk representatief onderzoek uit onder 2.280 Nederlanders van 18 jaar en ouder. Het onderzoek liep van vrijdag 5 juli tot en met dinsdagochtend 9 juli 2019. De resultaten zijn gewogen op geslacht, leeftijd, opleiding, regio en stemgedrag bij de Tweede Kamerverkiezingen in 2017. Het grootste deel van de deelnemers is afkomstig uit het I&O Research Panel (n=2.140). Daarnaast zijn 140 deelnemers via PanelClix benaderd om deel te nemen aan dit onderzoek.

Overname uit deze publicatie is toegestaan met expliciete vermelding van I&O Research als bron.

Ofwel hoe houden we de burger voor de gek!!

10 Opa    
7 maanden geleden door Opa
3
Meld

@8

Dat kun je vast wel hard maken.., toch?

https://ioresearch.nl/Home/Over-I-O

11 Gremdaat    
7 maanden geleden door Gremdaat
6
Meld

wie het gelooft, krijgt een fiets.

12 t.rap.er.niet.in    
7 maanden geleden door t.rap.er.niet.in
4
Meld

Het glas is halfvol....

Maar ik zie het als het glas is half leeg of beter gezegd dat toch de helft van de Nederlanders en metname de onderlagen volkomen ontevreden zijn met Rutte 3.

13 Nos Calan Gaeaf (s7p)    
7 maanden geleden door Nos Calan Gaeaf (s7p)
0
Meld

Je hebt leugens, grote leugens en statistieken.

Enkele vragen...
Hoe groot is het monster (het aantal personen, dat ondervraagd is) waar men deze conclusie mee getrokken heeft. Een monster hoort echt groot te zijn, anders is het onbetrouwbaar. 2280 respondenten is nogsteeds erg mager.
Waar heeft men bemonsterd. In rijke gemeentes als Bloemendaal krijgt men hele andere uitkomsten dan in gemeentes met veel armen. En wat ziet zo een onderzoeksbureau als representatieve steekproef.

14 Nos Calan Gaeaf (s7p)    
7 maanden geleden door Nos Calan Gaeaf (s7p)
1
Meld

Waarom heb ik toch moeite dit te geloven?

Ligt dat aan de opdrachtgever of aan onderzoeksbureau I&O Research?
Werkelijk, ik persoonlijk ken niemand die (op de wijze, zoals dit onderzoek uitwijst dat Nederlanders doen) tevredenheid met kabinet Rutte III voelen.
Zelfs dat pensioenakkoord vind men vlees nog vis en over dat klimaatakkoord zijn de meningen nog meer overeenkomstig negatief.

Is er soms aan deze uitkomsten, door de opdrachtgever fiks gesleuteld en herschreven?
Is deze uitslag zo besteld?
Of is er een speciale selectie op de groep van ondervraagden geweest?

Bizar!

15 tegenzinnig    
7 maanden geleden door tegenzinnig
3
Meld

Mij hebben ze niets gevraagd hoor.

16 Thomas    
7 maanden geleden door Thomas
2
Meld

Bij de peilingen zijn de vragen zo gesteld dat je de indruk krijgt dat er naar een bepaald antwoord word gestuurd!

Dus een erg ongeloofwaardig resultaat!

17 Zie Hier    
7 maanden geleden door Zie Hier
3
Meld

@14 Serieuze peilingbureaus zoals I&O wegen altijd op inkomen en regio (en een hoop andere variabelen), dus er wordt wel gewoon rekening mee gehouden als een respondent een rijke stinker uit Bloemendaal is. Een beetje correlatie tussen variabelen houdt je altijd wel, dat is een minpunt van statistiek in zijn geheel.
2280 respondenten is inderdaad mager, maar over het algemeen is minstens 2000 genoeg om (voorzichtige) conclusies te trekken

18 ThierryBaedet    
7 maanden geleden door ThierryBaedet
1
Meld

@10
Als ik het zo om mij heen hoor zijn de meeste te druk om zich echt in de politiek te verdiepen. Oppervlakkig gezien vinden ze zorgen voor een goed klimaat een prima zaak, maar weten eigenlijk niet echt wat er boven de hoofden hangt (qua kosten, haalbaarheid etc).

19 hopefully    
7 maanden geleden door hopefully
0
Meld

Wie kan een beter kabinet noemen dat deze eeuw aan de slag is geweest?

20 Balling    
7 maanden geleden door Balling
0
Meld

@20
Volgens het Nibud zijn ons lasten de afgelopen tien jaar nog nooit zo hoog geweest. Periode Rutte dus. Puinhoop op de huizenmarkt, politie, belastingdienst en zorg. Ontzettend veel corruptie. Ik weet wel wie ik het slechts vind.

21 hopefully    
7 maanden geleden door hopefully
0
Meld

Nep peilingen voor dom Nederland.

22 Dachtutniet    
7 maanden geleden door Dachtutniet
1
Meld

@19 Voor de meeste burgers, zelfs met goede baan, is het leven een "struggle to survive" en die hebben geen tijd om zich te verdiepen in de politiek. Bovendien ziet men het als een natuurwet waar weinig aan te doen valt. En zodra je wat ouder wordt en de levenservaring toeneemt volgt de conclusie dat belangrijke beslissingen achter de schermen worden genomen waarbij de politiek het vermaak en de afleiding is voor de burger om ons het idee te geven dat we in een democratie te leven. Daarom wil de politiek het liefst dat de stemleeftijd verlaagd wordt naar 10 jaar of zo omdat kinderen en jongeren wel idolaat zijn van ze.

23 Conradijntje    
7 maanden geleden door Conradijntje
0
Meld

@23
Zo zie ik het ook. Toch blijf ik stemmen. Dan doe ik wat ik kan.

24 hopefully    
7 maanden geleden door hopefully
0
Meld

Prachtig voorbeeld van desinformatie en staatspropaganda. De werkelijkheid is dat Rutte met zijn afbraakkabinetten het slechtste is dat Nederland sedert WOII is overkomen. Rutte als persoon heeft het talent van een louche autoverkoper, die in staat is een evident autowrak aan te prijzen als een juweeltje. Dat doet Rutte voortdurend met de puinhoop die hij van Nederland heeft gemaakt en is een ware meesters in het weglachen van al zijn blunders.
@21 ++++++++++++++ Helemaal met je eens. De totale publieke sector heeft hij kapot bezuinigd. Hij heeft allerlei mooie namen bedacht voor zijn afschuwelijke wanbeleid.

25 bozeman    
7 maanden geleden door bozeman
1
Meld

Ik geloof er geen zak van want om me heen hoor ik niets anders dan wanklanken. De rijkste mensen in dit land zullen wel lachen met dit kabinet.
Hoe komt het dan dat voedselbanken het druk hebben en er zelfs bij komen ?

26 Interessant    
7 maanden geleden door Interessant
0
Meld

@18 Gelul en de vraagstelling is vaak vooral sturend naar het antwoord wat ze willen zien!

En zoals je zelf zegt word er ook nadrukkelijk op wijk, plaats, beroep, leeftijd geselecteerd!

27 Zie Hier    
7 maanden geleden door Zie Hier
0
Meld

Wat een bullshit. Niemand in mijn omgeving-en kennissenkring is positief over Rutte..... En ik kan je verzekeren dat mijn kennissen uit allerlei bevolkingslagen komen. Een redelijk goede afspiegeling van de " maatschappij" lijkt me. Dus waar ze deze onzin vandaan halen is mij een raadsel.

28 Elpo    
7 maanden geleden door Elpo
0
Meld

Alleenstaande zonder kinderen of partner beslist niet en ook niet menen met en uitkering onder 900 euro netto of mensen de bij en werkgever werken waar te naast nog met met en WAO werken voor en honger loon onder 1.400 bruto. Ik als en Alleenstaande zie het corrupte kabinet Rutte I II III liever snel oprotten.Wij worden financieel het meest gepakt waar wij achteruit gaan en nog kaal geplukt worden tot 35% van onzer nettolonen.

29 Gunther    
7 maanden geleden door Gunther
1
Meld

@28
Ik hoor tot mijn verbazing wel veel begrip in sommige kringen. Mensen die er redelijk goed bijzitten en niet in kunnen denken, dat de kosten te hoog worden voor anderen.

Ze vinden alles prima. Pensioenplannen en de klimaatkosten. Het kan nu eenmaal niet anders, het zal wel het beste zijn. Ze verdiepen zich er niet in.

30 hopefully    
7 maanden geleden door hopefully
0
Meld

@27
"Gelul"
Wat is er precies gelul aan?

"en de vraagstelling is vaak vooral sturend naar het antwoord wat ze willen zien!"
Ook bij deze peiling? Geef eens een voorbeeld

"En zoals je zelf zegt word er ook nadrukkelijk op wijk, plaats, beroep, leeftijd geselecteerd!"
Niet altijd. Bij bijvoorbeeld EenVandaag kan in de meeste peilingen iedereen meedoen en wordt er achteraf gewogen. MdH doet bv. wel vooraf selecteren (als je lid bent, krijg je niet altijd een uitnodiging), maar dat is juist om te zorgen dat de verhoudingen van leeftijd, gesalcht, immigratieachtergrond etc. gelijk is aan die van de hele bevolking; niet om die verhoudingen overhoop te gooien

31 ThierryBaedet    
7 maanden geleden door ThierryBaedet
0
Meld

@31 Dacht je dat ik alle vragen blijf onthouden, nee dus en terug kijken is niet mogelijk!
IO stelt (buiten het sturen om) de laatste redelijke vragen

MdH kun je niet eens zomaar lid worden, de aanmeldingssite werkt niet!
En juiste bij hem zou het zinvol zijn als hij z'n vijver weer eens ververste!

En bij EenVandaag kan inderdaad iedereen mee doen en is over het algemeen vrij objectief, hoewel er bij de laatste wat zwakke vragen bij zaten!

32 Zie Hier    
7 maanden geleden door Zie Hier
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Baudet heeft 100% gelijk over het EU complot
Afgelopen dinsdagavond 18 februari 2020 vond...

17 uur geleden door CSTVReal

Extreemrechtse aanslag in Duitsland: 10 doden
In Hanau in Duitsland heeft de extreemrechtse...

15 uur geleden door Schildpad

ANTI-VACCINEERDERS VALLEN ROUWENDE OUDERS LAS...
Ouders van overleden kinderen worden op ‘Face...

14 uur geleden door Wilmama

‘Rechts sentiment nooit echt weggeweest...
Duitsland is opgeschrikt door een bloedige aa...

7 uur geleden door Telegraaf

Extreemrechtse extremisten vermoorden 9 mense...
Tobias R. werd dood aangetroffen in zijn appa...

14 uur geleden door De Arier


ADVERTENTIE


Laatste reacties
iedereen heeft recht op mijn mening
Ten Hag: 'Hadden vaker ons hoofd erbij moeten...
@1 Helemaal mee eens @skapoe +++++++++++++++...

1 minuut geleden door iedereen heeft recht op mijn mening

Henkie Nobach
Vrouw (31) aangehouden omdat zij een busje pe...
@92 Of laaghangende testikels....

1 minuut geleden door Henkie Nobach

Jmartin
Vrouw (31) aangehouden omdat zij een busje pe...
@87 dan ga je toch lekker met die illegale zo...

1 minuut geleden door Jmartin

Nurse Ratched
Vrouw (31) aangehouden omdat zij een busje pe...
@85 Je weet waar ik werk.Verder liep ik alt...

1 minuut geleden door Nurse Ratched

DaisyDaisy
Vrouw (31) aangehouden omdat zij een busje pe...
Ben ook niet zo groot hoor;)...

2 minuten geleden door DaisyDaisy

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig