door magikeven in Politiek  ·  32 Reacties

  • 5
  • 532x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Nou, de Nederlanders bestaan ook al voor een derde uit allochtonen, dus dat is niet zo vreemd.

6
1 Wendel

Getver.. smerige VVD propaganda

6
2 PabloEscobar

Misleidende titel, het is MINDER dan de helft.

5
3 xtremy

Laat zien dat 9 miljoen van de bijna 18 miljoen, zogenaamde tevreden burgers NIET zo tevreden zijn over het Kabinet Rutte III, is maar van welke kant je het bekijkt en toont ook dat onze "medelanders"met migratie achtergrond" wel erg tevreden zijn (waarschijnlijk), wat ik me helemaal voor kan stellen, bij gratis levenslang levensonderhoud! Tja....

4
4 Widaan

Prima.

@1 "allochtonen"
En als het bericht over hartchirurgie of przewalskipaarden zou gaan?

2
5 JackKropotkin

53% is ONTEVREDEN over kabinet Rutte III. Dus meer dan de helft. Ophouden met propaganda maken AD!

4
6 SergioLeone

Dus kort om ongeveer de helft van de Nederlanders is voor langer werken ,minder pensioen, afbreken zorg . En dankbaar voor de puinhopen politie ,zorg ,defensie, belasting dan moet de die helft knap ziek zijn

3
7 magikeven

En I&O Research is altijd al een VVD peilingburo geweest!

3
8 SergioLeone

U kunt ook een peiling houden, gewoon thuis en in uw straat of op het werk..als u de vraag stelt of iemand tevreden is over het kabinet zal het even stil zijn dan zie je een gezicht vertrekken en zal diegene je te kennen geven niet zulke achterlijke vragen te stellen..om een beetje een goed beeld te krijgen moet je wel meerdere mensen te vragen. Succes en het vreemde kijken en het antwoord is niet persoonlijk bedoeld.

3
9 Voorzittershamer

@8

Verantwoording
I&O Research voerde een landelijk representatief onderzoek uit onder 2.280 Nederlanders van 18 jaar en ouder. Het onderzoek liep van vrijdag 5 juli tot en met dinsdagochtend 9 juli 2019. De resultaten zijn gewogen op geslacht, leeftijd, opleiding, regio en stemgedrag bij de Tweede Kamerverkiezingen in 2017. Het grootste deel van de deelnemers is afkomstig uit het I&O Research Panel (n=2.140). Daarnaast zijn 140 deelnemers via PanelClix benaderd om deel te nemen aan dit onderzoek.

Overname uit deze publicatie is toegestaan met expliciete vermelding van I&O Research als bron.

Ofwel hoe houden we de burger voor de gek!!

3
10 Opa

@8

Dat kun je vast wel hard maken.., toch?

https://ioresearch.nl/Home/Over-I-O

6
11 Gremdaat

wie het gelooft, krijgt een fiets.

4
12 t.rap.er.niet.in

Het glas is halfvol....

Maar ik zie het als het glas is half leeg of beter gezegd dat toch de helft van de Nederlanders en metname de onderlagen volkomen ontevreden zijn met Rutte 3.

0
13 Nos Calan Gaeaf (s7p)

Je hebt leugens, grote leugens en statistieken.

Enkele vragen...
Hoe groot is het monster (het aantal personen, dat ondervraagd is) waar men deze conclusie mee getrokken heeft. Een monster hoort echt groot te zijn, anders is het onbetrouwbaar. 2280 respondenten is nogsteeds erg mager.
Waar heeft men bemonsterd. In rijke gemeentes als Bloemendaal krijgt men hele andere uitkomsten dan in gemeentes met veel armen. En wat ziet zo een onderzoeksbureau als representatieve steekproef.

1
14 Nos Calan Gaeaf (s7p)

Waarom heb ik toch moeite dit te geloven?

Ligt dat aan de opdrachtgever of aan onderzoeksbureau I&O Research?
Werkelijk, ik persoonlijk ken niemand die (op de wijze, zoals dit onderzoek uitwijst dat Nederlanders doen) tevredenheid met kabinet Rutte III voelen.
Zelfs dat pensioenakkoord vind men vlees nog vis en over dat klimaatakkoord zijn de meningen nog meer overeenkomstig negatief.

Is er soms aan deze uitkomsten, door de opdrachtgever fiks gesleuteld en herschreven?
Is deze uitslag zo besteld?
Of is er een speciale selectie op de groep van ondervraagden geweest?

Bizar!

3
15 tegenzinnig

Mij hebben ze niets gevraagd hoor.

2
16 Thomas

Bij de peilingen zijn de vragen zo gesteld dat je de indruk krijgt dat er naar een bepaald antwoord word gestuurd!

Dus een erg ongeloofwaardig resultaat!

3
17 Zie Hier

@14 Serieuze peilingbureaus zoals I&O wegen altijd op inkomen en regio (en een hoop andere variabelen), dus er wordt wel gewoon rekening mee gehouden als een respondent een rijke stinker uit Bloemendaal is. Een beetje correlatie tussen variabelen houdt je altijd wel, dat is een minpunt van statistiek in zijn geheel.
2280 respondenten is inderdaad mager, maar over het algemeen is minstens 2000 genoeg om (voorzichtige) conclusies te trekken

1
18 ThierryBaedet

@10
Als ik het zo om mij heen hoor zijn de meeste te druk om zich echt in de politiek te verdiepen. Oppervlakkig gezien vinden ze zorgen voor een goed klimaat een prima zaak, maar weten eigenlijk niet echt wat er boven de hoofden hangt (qua kosten, haalbaarheid etc).

0
19 hopefully

Wie kan een beter kabinet noemen dat deze eeuw aan de slag is geweest?

0
20 Balling

@20
Volgens het Nibud zijn ons lasten de afgelopen tien jaar nog nooit zo hoog geweest. Periode Rutte dus. Puinhoop op de huizenmarkt, politie, belastingdienst en zorg. Ontzettend veel corruptie. Ik weet wel wie ik het slechts vind.

0
21 hopefully

Nep peilingen voor dom Nederland.

1
22 Dachtutniet

@19 Voor de meeste burgers, zelfs met goede baan, is het leven een "struggle to survive" en die hebben geen tijd om zich te verdiepen in de politiek. Bovendien ziet men het als een natuurwet waar weinig aan te doen valt. En zodra je wat ouder wordt en de levenservaring toeneemt volgt de conclusie dat belangrijke beslissingen achter de schermen worden genomen waarbij de politiek het vermaak en de afleiding is voor de burger om ons het idee te geven dat we in een democratie te leven. Daarom wil de politiek het liefst dat de stemleeftijd verlaagd wordt naar 10 jaar of zo omdat kinderen en jongeren wel idolaat zijn van ze.

0
23 Conradijntje

@23
Zo zie ik het ook. Toch blijf ik stemmen. Dan doe ik wat ik kan.

0
24 hopefully

Prachtig voorbeeld van desinformatie en staatspropaganda. De werkelijkheid is dat Rutte met zijn afbraakkabinetten het slechtste is dat Nederland sedert WOII is overkomen. Rutte als persoon heeft het talent van een louche autoverkoper, die in staat is een evident autowrak aan te prijzen als een juweeltje. Dat doet Rutte voortdurend met de puinhoop die hij van Nederland heeft gemaakt en is een ware meesters in het weglachen van al zijn blunders.
@21 ++++++++++++++ Helemaal met je eens. De totale publieke sector heeft hij kapot bezuinigd. Hij heeft allerlei mooie namen bedacht voor zijn afschuwelijke wanbeleid.

1
25 bozeman

Ik geloof er geen zak van want om me heen hoor ik niets anders dan wanklanken. De rijkste mensen in dit land zullen wel lachen met dit kabinet.
Hoe komt het dan dat voedselbanken het druk hebben en er zelfs bij komen ?

0
26 Interessant

@18 Gelul en de vraagstelling is vaak vooral sturend naar het antwoord wat ze willen zien!

En zoals je zelf zegt word er ook nadrukkelijk op wijk, plaats, beroep, leeftijd geselecteerd!

0
27 Zie Hier

Wat een bullshit. Niemand in mijn omgeving-en kennissenkring is positief over Rutte..... En ik kan je verzekeren dat mijn kennissen uit allerlei bevolkingslagen komen. Een redelijk goede afspiegeling van de " maatschappij" lijkt me. Dus waar ze deze onzin vandaan halen is mij een raadsel.

0
28 Elpo

Alleenstaande zonder kinderen of partner beslist niet en ook niet menen met en uitkering onder 900 euro netto of mensen de bij en werkgever werken waar te naast nog met met en WAO werken voor en honger loon onder 1.400 bruto. Ik als en Alleenstaande zie het corrupte kabinet Rutte I II III liever snel oprotten.Wij worden financieel het meest gepakt waar wij achteruit gaan en nog kaal geplukt worden tot 35% van onzer nettolonen.

1
29 Gunther

@28
Ik hoor tot mijn verbazing wel veel begrip in sommige kringen. Mensen die er redelijk goed bijzitten en niet in kunnen denken, dat de kosten te hoog worden voor anderen.

Ze vinden alles prima. Pensioenplannen en de klimaatkosten. Het kan nu eenmaal niet anders, het zal wel het beste zijn. Ze verdiepen zich er niet in.

0
30 hopefully

@27
"Gelul"
Wat is er precies gelul aan?

"en de vraagstelling is vaak vooral sturend naar het antwoord wat ze willen zien!"
Ook bij deze peiling? Geef eens een voorbeeld

"En zoals je zelf zegt word er ook nadrukkelijk op wijk, plaats, beroep, leeftijd geselecteerd!"
Niet altijd. Bij bijvoorbeeld EenVandaag kan in de meeste peilingen iedereen meedoen en wordt er achteraf gewogen. MdH doet bv. wel vooraf selecteren (als je lid bent, krijg je niet altijd een uitnodiging), maar dat is juist om te zorgen dat de verhoudingen van leeftijd, gesalcht, immigratieachtergrond etc. gelijk is aan die van de hele bevolking; niet om die verhoudingen overhoop te gooien

0
31 ThierryBaedet

@31 Dacht je dat ik alle vragen blijf onthouden, nee dus en terug kijken is niet mogelijk!
IO stelt (buiten het sturen om) de laatste redelijke vragen

MdH kun je niet eens zomaar lid worden, de aanmeldingssite werkt niet!
En juiste bij hem zou het zinvol zijn als hij z'n vijver weer eens ververste!

En bij EenVandaag kan inderdaad iedereen mee doen en is over het algemeen vrij objectief, hoewel er bij de laatste wat zwakke vragen bij zaten!

0
32 Zie Hier

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
LoydMorris
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

Duidelijk toch. . . Dus jongens en meiden, ga nu een veilige, leuke plek zoeken waar je wel mag demonstreren. . . ...

1 minuut geleden geplaatst door LoydMorris

Graaier1000
Muziekdraadje

Royal Teens - Short Shortshttps://www.youtube.com/watch?v=MOfFB5QF4iQ...

3 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

maarten1234
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

Ach dit gaat niet werken; in sommige culturen zit antisemitisme ingebakken ...

4 minuten geleden geplaatst door maarten1234

wildersfan
Hoe Amazon rivalen en medewerkers tot wanhoop drijft

@1 Ik vind het een rare snuiter. Hij moet maar eens belasting gaan betalen....

4 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Snorrie
“Rusland is zich massaal aan het bewapenen”, waarschuwt Duitse defensieminister

Kan natuurlijk ook zo zijn dat maar een gedeelte van de geproduceerde wapens functioneel zijn.Tenminste gezien op dat schroot wat ze nu gebrui...

6 minuten geleden geplaatst door Snorrie

Snorrie
Hoe Amazon rivalen en medewerkers tot wanhoop drijft

@1Nee, meer een ondernemer die zijn bedrijf niet als een filantropische of sociale instelling ziet.Een ondernemer die betaald voor het werk ...

8 minuten geleden geplaatst door Snorrie

Bob Sleebaan
“Rusland is zich massaal aan het bewapenen”, waarschuwt Duitse defensieminister

@8 Met de exponentiële toestroom van asielzoekers gaat hier sowieso wel een keer de pleuris uitbreken. Dat kan iedereen op zijn vingers natelle...

8 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Snorrie
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

@25 Ik draai en kronkel niet, dat ben je toch echt zelf.Iets met een klok en een klepel.Maar toch maar even een herhaling van je eigen w...

12 minuten geleden geplaatst door Snorrie

Graaier1000
Muziekdraadje

The Nolans - I'm In the Mood for Dancinghttps://www.youtube.com/watch?v=XbAM2_6jKY0...

18 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

Nicks R. Van
Hiphopper die zich achter vrouwenprotest in Iran schaarde, krijgt doodstraf

In dergelijke landen moet je niet openlijk partij kiezen als je leven je lief is. Dat kan een ieder weten. ...

21 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

NK. App
Xx Free Porn VideoFucking Brothers WifeLesbian Porn RedditGamecorFetlife AppGay CreampieXnxx.indonesiaSloppy Latina BlowjobsViral P O R NAsian Forced PornVillage Xxx HindiAva Dalush PornLive Video Call PornHorse SquirtPornos Peliculas GratisBig Tiits HdHindi Bf ChudaiEnglish Naked Sexy VideoXnxschoolStepmom Helping Son PornR Legal TeensDaft Sex ComBeastiality PornSommer Ray TitsXxx ChutPirn MoviesBianca BurkePrincess Donna DoloreCartoon Sexual VideosBabes FtvCheating On Wife PornReal Incest VidsLive SexchatBreast Licking VideosHot Housewife XxxIndian Boob SukingHomewreckers PornR Pe PornXnnx MomHd Porn AuntyTube PornstarsAgentredgirkHot Omegle TeensPhineas And Ferb PornographyBhabhi Hot MmsHot IntercourseDelilah StrongTubepleasureWatch Me CumFabswingers ConGayhooplyBrandi Love PicsAthena RatneYou ZizzXh Master Com726ankk-025Anneliese Van Der Pol NudeTamil Blue FilmBest 3dhentaiServipornPorn FomicVídeo De Sexo De MulherPrive CameraGinger LynnReal Sex AuntyDesi Adult MoviesTelugu Old Actress Sex VideosHotshemale PornBig Mom SexCaught Jerking Off GayBrazzerz PornsBig Tits DoggystyleNiks Indian NudeHot Naked LesbiansXvid HomemadeSasha BlondeUnder The Skin NakedSabrine MauiShelia OrtegaJoi XxxReal First Night Sex VideosJapanese Porn MovieCheerleader PussyPorn Best Hand JobChut Sex VideoUdita Goswami NudeIsekai Meikyuu De HaremJapanese Group Sex VideoMwga PornHot Naked Nude BabesCoco De MalLive SxeBarbie Benten NudeKerala First Night Sex VideoGrinder PornSunny Leone Sex Video SexBest Blowjob's PornColombiapussyDost Ki Biwi Ko ChodaBaixar Pornos GrátisCelebrity On PornInstagram Sex VideosPrincess Leia NudeImagefap.c OmXvnnWomen Sex VideoTwo Girls XnxTs Natalie MarsVideo Pornostar HdAdult Games CollectorLa Video Du Jour J&mFeet Tickle Porn300mium-912Lana Rhoades SpankbangElephant PornHindi Saxy Video ComBhabi FucBoobs Bra PornTamil Movie Nude SceneBest Gf PornMom Giving BlowjobsTeen Shower PornKeira Knightley AssAbanian PornCartoon Comics PornGhetto Gaggers Heavy FetishEuroescortnewsPokemon XxxMarcelalatinbabeSex Film PhotoJade LarocheKokoborohen MirkoSexy Pics Of TitsDesi Punjabi SexRafe SexPortugal PornMummy Beta SexKorean New XxxNice Pussy FuckConfessions Of A Sinful NunLesbianincestCecilia LionsMonger In Asia Full VideosCuckquean VideosCelebdjihadRule34.xxxxRedit PeggingFilm Pornographiques StreamingMiley Cyrus PeeingWendi Mclendon-covey Nude