RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Sport

'Illegalen met Ferrari naar Engeland'

Twee illegale immigranten zijn stiekem in een truck van het Ferrari-team naar het Engelse Silverstone gegaan, waar de Britse Grand Prix zondag wordt verreden. De illegalen werden ontdekt in de paddock van Scuderia Ferrari op het circuit van Silverstone, 85 kilometer ten noordwesten van Londen, toen de vrachtauto er stopte en werd geopend.

Het is volgens Britse media onduidelijk waar de twee aan boord van de truck zijn gekomen, waarschijnlijk in Calais. Waar ze vandaan komen, is niet bekendgemaakt. De politie in Northhampshire heeft het incident vrijdag enkel bevestigd. De Formule-1 spullen die de vrachtauto van de Ferrarifabriek in het Italiaanse Maranello naar Siverstone bracht, zijn naar verluidt niet beschadigd.

Het Engelse circuit was op 13 mei 1950 gastheer van de eerste race in de Formule 1 die deel uitmaakte van het wereldkampioenschap. Silverstone is uitgegroeid tot een van de best bezochte Grands Prix, met vorig jaar op de racedag 140.000 toeschouwers. Zo veel toeschouwers worden er zondag ook zeker verwacht.

Bron: ANP