Rob Engelaar
Volledig scherm
© Rob Engelaar

Politie waarschuwt voor zomerse cybercriminelen: ‘Zet de computer niet uit!’

De zomervakantie is de ideale tijd voor cybercriminelen om toe te slaan in het bedrijfsleven, waarschuwt de politie. Veel medewerkers zijn op vakantie en andere collega’s moeten het werk tijdelijk overnemen. Een mooi moment om misbruik te maken van eventuele verwarring en chaos. 

  1. Hoe bang moeten we zijn om ernstig ziek te worden? ‘Een deel van onze gezondheid hebben we zelf in de hand’
    PREMIUM

    Hoe bang moeten we zijn om ernstig ziek te worden? ‘Een deel van onze gezondheid hebben we zelf in de hand’

    Het lijkt wel alsof we steeds zieker worden. Bijna zestig procent van de Nederlanders kampt met een chronische aandoening. Toch is er ook goed nieuws: steeds meer aandoeningen zijn beter te behandelen of zelfs te voorkomen. Daarnaast is er ook veel wat we zelf kunnen doen om het risico op ernstige ziektes te verkleinen. Een huisarts, kankeronderzoeker en immunoloog over hoe reëel het is om angstig te zijn.
  2. Cyberbende hackt schoolboekenverkoper: gegevens van leerlingen en ouders gestolen
    30

    Cyberbende hackt schoolboe­ken­ver­ko­per: gegevens van leerlingen en ouders gestolen

    Iddink Learning Materials, een van de grootste verkopers en verhuurders van schoolboeken in Nederland, is getroffen door een aanval van de beruchte cyberbende Cactus. Hierbij zijn gevoelige gegevens van leerlingen en scholen buitgemaakt, en mogelijk zelfs bankgegevens van ouders. Iddink laat weten niet met criminelen te onderhandelen. ,,Ze hebben gevraagd of wij contact met ze willen opnemen. Maar dat zijn we niet van plan”, aldus een woordvoerder.