RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Editie NL

Opa Wim (90) fietst dagelijks naar de Efteling: 'Ik wil niet thuis zitten kniezen'

'Opa Wim' in de Efteling Beeld © Efteling

Elke dag fietst Wim Wouters naar de Efteling. En dat is best bijzonder, want Wim is 90 jaar oud. Sinds het overlijden van zijn vrouw zijn de bezoeken aan de Efteling zijn houvast. "Het is het enige waar ik nog plezier aan heb", vertelt Wim, die door de medewerkers van de Efteling liefkozend 'Opa Wim' wordt genoemd.

Bijna dagelijks vertrekt Wim op de fiets vanuit zijn woonplaats Dongen naar de Efteling, een tochtje van ongeveer een half uur. "Dan ben ik er 's ochtends een paar uur en dan is mijn dag weer gevuld", vertelt 'Opa Wim' aan Editie NL. "Ik kan thuis zitten kniezen, maar dat wil ik niet. Daar schiet ik niets mee op."

Carnaval
Lees ook:
Carnaval Festival in Efteling weer open, neusringen en kroeshaar weg

Zeven keer in de Pagode

Hij maakt dan een vast rondje door de Efteling. Meestal gaat hij via de Pagode naar Carnaval Festival en dan via het Sprookjesbos weer naar de uitgang. "Ik praat veel met personeel", vertelt Wim. "Als er een bekende bij de Pagode staat, ga ik wel zes of zeven keer op en neer. Gezellig babbelen. En Carnaval Festival ga ik ook nog in."

Ook onder het personeel is 'Opa Wim' inmiddels een begrip, vertelt medewerker Niels Coomans. "Als er tijd en ruimte is, maken we altijd een babbeltje. De meeste collega's kennen hem en zien hem vaak", vertelt hij. "Het is een heel leuk contact. Met zijn verjaardag hebben we hem ook verrast."

Herinneringen aan zijn vrouw

Het is niet zomaar dat Wim naar de Efteling gaat. Het attractiepark ligt hem na aan het hart. "Het is een schitterend park. Je kan er nog kind zijn als je wil. Er zijn attracties zat en het is voor jong en oud." Maar de Efteling betekent vooral zoveel voor hem omdat hij er altijd met zijn vrouw kwam. "Samen gingen we ook bijna alle dagen naar de Efteling. Ik heb er mooie herinneringen. Daarna ben ik zelf gegaan. Wat moet ik anders doen? En ik kan het gelukkig nog."

De Pagode is misschien zijn favoriete attractie, maar ook andere plekken zijn hem dierbaar. "In de winter heb je altijd van die vuren. Ik had foto's van bijvoorbeeld de crematie van mijn vrouw, die heb ik daar toen opgestookt. Het is mooi afgesloten zo. Ik ga in de winter nog altijd even bij dat vuurtje staan."