Geert Wilders blij met voorpagina ‘azijnzure’ Volkskrant

PVV-leider Geert Wilders is erg te spreken over de voorpagina van de Volkskrant van vandaag. Dat laat hij weten op Twitter. Wilders staat bekend om zijn moeizame band met de media en dan vooral linksgeoriënteerde media, zoals de talkshows van de VARA en kranten als de Volkskrant. Vandaag pakt die krant echter uit met een grote foto van een nieuwe blond, vrouwelijke PVV-kandidaat. “Geweldig. Voor het eerst wordt de voorpagina van die azijnzure krant zoet“, zegt hij.

De PVV-leider vindt het geweldig dat de Volkskrant vandaag ‘zoet’ kleurt. “Door een PVV-topkandidaat, Vicky Maeijer! Stem PVV.

Maeijer zit bij de eerste vijf van de PVV-lijst voor de Tweede Kamerverkiezingen. “Geert Wilders maakt de rest van de lijst de komende dagen bekend. Zijn grote uitdaging is weglopers en ‘brievenbuspissers’ te mijden. Zijn vijver met loyale kandidaten is gegroeid”, schrijft een optimistische Volkskrant vandaag op de voorpagina.

Ook pagina zes en zeven zijn gewijd aan de PVV. Op pagina zeven wordt Maeijer uitgelicht. ‘Geen politieke pitbull, wel hondstrouw’, is de kop. “Maeijer praat vooralsnog niet. Ze laat mediaverzoeken onbeantwoord – zoals dit past in de PVV-huisstij.

Op dit moment zit Maeijer voor de PVV in het Europees Parlement. Daar praat ze in de typische PVV-stijl Bijvoorbeeld over Frans Timmermans: “De heer Timmermans en zijn kompanen kunnen dan wel in veertien talen champagne bestellen, ze verstaan in geen enkele taal de wil van de gewone man.

Lees meer in de Volkskrant (via Blendle).

Foto: Avrotros

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen