Start van hoofdcontent

Misdaad

nl

Drie verdachten brute woningoverval Pieter Calandlaan nog steeds spoorloos

10 juli 2019, 13.00 uur

De politie is nog altijd op zoek naar drie mannen die eind april 2017 veel geweld hebben gebruikt bij een brute woningoverval aan de Pieter Calandlaan in West. Bij de overval op het gezin met vier kinderen werd veel geweld gebruikt, de vader werd destijds zwaar mishandeld. Vervolgens zijn er veel persoonlijke spullen uit de woning meegenomen.

Vier mannen lopen op woensdag 26 april 2017 een portiek van een appartementencomplex binnen. Ze stappen direct de lift in en bellen even later aan bij het gezin. Als de vader opendoet overmeesteren de mannen hem meteen. Hij wordt flink toegetakeld en de moeder van het gezin wordt samen met drie kinderen vastgebonden in de woning. Het vierde kind weet zich te verstoppen. Het viertal gaat er met voornamelijk persoonlijke spullen van het gezin vandoor.

Inmiddels zijn er in deze zaak drie mannen aangehouden. Waaronder één van de vier overvallers en nog twee andere mannen. Die twee andere zijn betrokken geweest bij de woningoverval, maar niet in de woning geweest. Ze zijn in eerste aanleg veroordeeld tot straffen van vier tot zes jaar. Er loopt een hoger beroep in de zaken. 

Drie andere verdachten
De drie andere verdachten van deze woningoverval zijn nog niet aangehouden. Omdat twee,van de inmiddels drie veroordeelde mannen uit het Oostblok komen is het goed mogelijk dat de drie nog voortvluchtige overvallers daar ook vandaan komen. Op beelden in het AT5-programma Bureau 020 zijn ze goed te zien. De politie hoopt daarom dat iemand ze herkent en zo in contact te kunnen komen met mensen die meer informatie hebben over de mannen of de woningoverval zelf.