RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Entertainment

Vrouw kan Fernando Ricksen niet meer bezoeken vanwege geld

Beeld © Instagram @veronikaricksen

Veronika Ricksen, de 33-jarige echtgenote van Fernando Ricksen, luidt in de krant The Scottish Sun de noodklok. De ex van Fernando moet hen nog zo'n €410.000 terugbetalen, maar weigert dit. En dat terwijl de kosten zich voor Veronika opstapelen.

"Ze is het gewoon aan het uitstellen, zodat ze niet hoeft te betalen"

Fernando Ricksen (42) ligt op een hospice-afdeling in het Schotse Airdrie. Zijn vrouw Veronika en zevenjarige dochtertje Isabella wonen in Spanje en vliegen geregeld heen en weer om hun man en vader te bezoeken. Het geldpotje begint nu alleen aardig leeg te raken. Veronika is bang dat ze er niet bij kan zijn als Fernando's laatste dagen zijn aangebroken.

Doodzieke
Lees ook:
Doodzieke Fernando Ricksen verrast jarig dochtertje

De oud-voetballer was eerder getrouwd met Graciela L’Ami. Na de vechtscheiding besloot de rechter in 2016 dat zij €410.000 aan hem terug moet betalen, maar hier heeft ze nog steeds niet aan voldaan.

De reden dat de ex van Fernando dit blijft uitstellen, is de EBT (Employee Benefit Trust) fraude. Voetballers uit het team van Fernando, de Rangers, werden via een speciale constructie betaald, zodat zij minder belasting hoefden te betalen. Achteraf moesten meer dan 80 voetballers, managers en directeuren €53 miljoen terugbetalen. Fernando Ricksen werd nooit vervolgd. Toch is dit wel de reden dat zijn ex-vrouw niet wil betalen. Zij is bang dat ze alsnog een dikke rekening gaat krijgen en het belastinggeld moet terugbetalen.

Volgens Veronika is dit echter onzin en zou Graciela daarnaast ook niet verantwoordelijk zijn voor de schulden van haar ex. Ook al zou er nu nog een rekening komen, dan hoeft zij die niet te betalen. "Naar mijn mening heeft ze geen juridische standpunten om niet te hoeven betalen. Ze is het gewoon aan het uitstellen, zodat ze niet hoeft te betalen", aldus Veronika in The Scottish Sun.

Fernando
Lees ook:
Fernando Ricksen kondigt 'laatste avond' aan

De echtgenote van Fernando heeft grote moeite om de eindjes bij elkaar te knopen. De Russische kan in Spanje geen werk vinden, omdat ze de taal niet spreekt. Ondertussen wil ze er ook niet weg, omdat dochtertje Isabella het daar zo naar haar zin heeft. 

Naast de vliegreisjes naar Schotland om Fernando te bezoeken, moet Veronika ook regelmatig naar Rusland om haar visum te verlengen. Het nieuwe visum kost haar ook een paar honderd euro. 

Volgens Veronika gaat ook Fernando eraan onderdoor. "Hij wil het oplossen zolang hij er nog is", zo legt ze uit. "Ik ben bang dat we straks geen geld meer hebben voor boodschappen. En ik ben ook bang dat ik niet meer naar Fernando kan vliegen en hem kan zien."

Openhartige
Lees ook:
Openhartige Fernando Ricksen geeft de hoop niet op