door Havermout in Binnenland  ·  28 Reacties

  • 2
  • 627x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

..... Hij wil het. Iedere dag. Een discussie om zijn punt te bewijzen. Vrouwen kunnen niet voetballen. Tennis, dat kunnen ze wel. Hockey, prima. Maar voetbal, het zit er gewoon niet in. En hij kan het niet aanzien. Hij zegt het met een blik alsof iemand een knijper op zijn ballen heeft gezet......
.... Soms, heel soms, als ze wonnen mocht je zachtjes zeggen dat ze wel mazzel hadden. Bij winst stond er met chocoladeletters iets als ‘Oranje zinderde in zenuwslopende thriller’ in De Telegraaf. Morgen staan de leeuwinnen in de WK-finale. We gaan op de bank zitten in dezelfde formatie, met oranje tompoezen, Hollandse Nieuwe van de Westermarkt, bier van Heineken en de hup Holland hupsjaal op het televisiealtaar. ‘En voor een keer smeek ik je, zeik niet. Geloof, hoop, straal al je positieve energie naar onze leeuwinnen en laat ze geschiedenis schrijven. Het is het resultaat dat telt, zei je dat niet na iedere gewonnen, maar matig gespeelde wedstrijd, negen jaar geleden? Nou dan.

Weer een leuk stukkie Saskia question question

6
1 Defcte burger

Laat de leeuwinnen maar eens tegen de leeuwen spelen. Vrouwen kunnen voetballen, alleen niet zo goed als mannen.

Net zoals met tennis, @1 . Zie de zusjes Williams die allebei op dezelfde dag door de nummer 300 zijn verslagen. Niemand zegt dat vrouwen niet kunnen tennissen, ze kunnen het alleen niet zo goed als de meeste mannen.

9
2 Bluth

Saskia Noort zit te minnen... Ik heb niet zoveel met haar schrijfsels, ze is me teveel anti-man.

4
3 lisaaatjuh

@3 Je schijnt niet meer te mogen zeggen dat vrouwen in den regel niet zo goed kunnen sporten als mannen. question

Als vrouwen net zo goed zijn als mannen, stop dan met gescheiden sporten. Ook met atletiek, geen scheiding meer. Maar ja, dan blijft er geen vrouw meer over omdat de snelste vrouw op de Olympische spellen langzamer is dan de langzaamste man.

7
4 Bluth

Waarom moeten de vrouwen bewijzen voor de zich superieur voelende mannen, dat ze beter, slechter of gelijkwaardig zijn .

0
5 Defcte burger

@5 Dat moet je aan Saskia en haar consorten vragen, die doet alsof ze beter zijn.

5
6 Bluth

Als vrouwen net zo hard konden lopen als mannen, dan zijn het geen vrouwen maar mannen.
Het verschil tussen mannen en vrouwen is wel kleiner geworden in de sport.
Maar laat vrouwen, vrouwen zijn en mannen, mannen zijn aub.
En vrouwen kunnen wel degenlijk voetballen, en waarom ze vergelijken met het mannenvoetbal?
Ik wens trouwens de leeuwinnen morgen heel veel succes in de finale en misschien de beker?
Dat zou wel mooi zijn toch als de leeuwinnen voor de mannen wereldkampioen zouden worden.
question question question

1
7 klavertje4

@7 Je doelt toch op de leeuwen? question

7
8 Bluth

@8 question

1
9 klavertje4

@9 Ja sorry, ik blijf het heel opvallend vinden dat "we" de vrouwen leeuwinnen noemen, en de mannen gewoon mannen. Kan het er nog dikker bovenop worden gelegd? question

6
10 Bluth

Dst mannen verder springen, hoger springen e.d. dan vrouwen ligt puur aan hun fysiek. Dat vrouwen en mannen gescheiden sporten is om het verschil in man/vrouw fysiek uit te schakelen. Dan tref je gelijkwaardige tegenstanders en heb je mooue wedstrijden. Dat zie je dus ook bij het voetballen.

Wat ik in deze WK zie is dat het vrouwenvoetbal een flinke ontwikkeling heeft doorgemaakt. Heb van sommige wedstrijden zeer genoten. Laten we nu eens stoppen met het vergelijken met mannen voetbal. Dat heeft een zoveel langere ontwikkeling achter de rug en ja de slagkracht van Mike Tyson is groter dan die van een boksende vrouw.

Hup meiden, stuur die Amerikanen het bos in.

4
11 Hendrianus

@4

Waarom denk je dat er gewichtsklassen zijn in het boksen? Of wil je de beste weltergewicht tegenover een zwaargewicht zetten. Zo zit het ook met het sexe gescheiden sporten, je moet fysiek gelijke kansen bieden.

5
12 Hendrianus

@11 Ik vergelijk het wel met mannen-voetbal, omdat dat het voetbal is wat ik kijk en wat de maatstaf is voor het voetbal. Maar, net zoals dat ik niet naar lagere divisies kijk omdat het niveau mij te laag is, kijk ik niet naar vrouwenvoetbal, het niveau is mij te laag.

7
13 Bluth

@12 Omdat mannen en vrouwen nogal van elkaar verschillen, en mannen fysiek superieur zijn. Het punt wat ik maak is dat velen doen alsof mannen en vrouwen gelijkwaardig zijn, alsof de vrouwen net zo goed zijn als de mannen, of zelfs nog beter wat betreft voetballen.

Dus, ik zeg tegen mensen die denken dat mannen en vrouwen gelijk zijn, stop dan met het gescheiden sporten. Maar dat willen ze niet, omdat ze ook wel weten dat vrouwen dan volledig kansloos zijn.

Volgende keer iets rustiger lezen voordat je reageert.

6
14 Bluth

@14

Ja, ok. Begreep je verkeerd. Er moet m.i. niet direct vergeleken worden tussen mannen en vrouwen.
Er kan natuurlijk wel vergeleken worden wat betreft de resultaten, medailles, overwinningen etc.tussen de mannen en vrouwen tak van een sport. Dan blijkt dat de laatste jaren de vrouwen in het voetbal succesvoller zijn dan de mannen, auw.

4
15 Hendrianus

Vrouwenvoetbal staat in feite nog in de kinderschoenen en is nog volop in ontwikkeling. Momenteel is het niveau over het algemeen belabberd, maar het zal in snel tempo verbeteren.

3
16 Dickie Mozes

@15 Maar waarom zou ik het vrouwenvoetbal niet vergelijken met het mannenvoetbal? Moet ik het amateurvoetbal ook niet vergelijken met het profvoetbal? Ik kijk ook lang niet alle Eredivisiewedstrijden omdat het niveau gewoon belabberd is, maar dat is geen probleem.

Alleen als ik niet naar de vrouwen kijk omdat het niveau mij te laag is, dan is het plotseling een probleem.

@16 Zodra vrouwen harder kunnen trappen, hoger kunnen springen, sneller kunnen rennen, enzovoorts, dan zal het verbeteren...

6
17 Bluth

"Reageert op alle kritiek". In die column verzint ze het ter plekke; ik hoor namelijk helemaal geen geluiden dan vrouwen niet kunnen voetballen of dat mensen hopen dat de VS wint. Ik hoor wel dat het niveau vrij laag is en dat is gewoon waar. Er deden ook teveel landen mee, dat komt het niveau niet ten goede.

Zoals @16 zegt, het vrouwenvoetbal is net begonnen; sommige speelsters zijn nog niet eens fullprof. Een redelijk mannen amateurteam zal makkelijk winnen van het Nederland vrouwenelftal.

Toch vind ik het leuk, het is toch een WK. Hoop dat ze winnen. Maar, vooral in het begin, werd ik een beetje moe van het gejank van de speelsters over alle "kritiek". Die viel best mee, maar als je niet goed speelt mag dat ook gezegd worden, zeker als je prof wilt zijn.

3
18 Scrow

@17 Ook technisch/tactisch valt er nog veel winst te behalen. Vooral op dat vlak.

3
19 Dickie Mozes

@15 Nou ja, het is voor vrouwen natuurlijk ook makkelijker. In de wereld zijn er maar vier, vijf goeie ploegen; bij mannenvoetbal zijn dat er dertig, veertig. Als je een beetje goed bent in het vrouwenvoetbal ben je al snel erg goed, omdat er gewoon minder weerstand is. Niet om de prestatie naar beneden te halen, ik vind het geweldig maar die vergelijking is onterecht.

3
20 Scrow

Vrouwenvoetbal moet je niet vergelijken met mannenvoetbal maar als een nieuwe tak in die sport.
Dit is vrouwenvoetbal en ja, daar gaat het er iets anders aan toe dan bij de mannen.
Als je met zo'n bril ernaar kijkt wordt het, als ik voor mezelf praat, steeds leuker, spannender en interessanter om naar zo'n wedstrijd te gaan kijken.
Het niveau gaat door de jaren echt nog wel omhoog.
Het mannenvoetbal uit de jaren '50 is niet meer te vergelijken met het moderne voetbal.

Vrouwenvoetbal heeft ook zo z'n eigen mooie kanten.
Neem de inzet van Van de Donk en haar lepe passes.
Veel mannenelftallen zouden willen dat zij met zo'n middenvelder, met zo'n drive, zouden spelen.
Of neem Van der Gragt. Ik kan er wel van genieten als zij er weer eens vol in klapt met haar slidings.
Sari van Veenendaal. Het slot op de deur. Zij gooit haar lichaam er ook gewoon voor.
Als je dan toch wilt vergelijken dan zijn dit de Sneijder, Van Dijk en Van der Sar maar dan bij het vrouwenvoetbal.

Btw, vrouwenvoetbal heeft nog iets positiefs.
Vrouwen liggen op de grond, schreeuwen van de pijn, bijten op hun tanden, als zij geraakt zijn.
Hopelijk komt die aanstellerij, de tegenstander een kaart aannaaien, wat er bij de mannen al helemaal ingeslepen zit, er bij de vrouwen niet in.

0
21 Malinois

@17 Wat maakt het niveau nou uit? Voetbal is toch altijd leuk om te zien?

0
22 Reagurius

@22 Vind je?

1
23 Dickie Mozes

@23 Je kan je eigen helemaal verrot ergeren als iedereen loopt te klungelen.
Maar je kan het ook grappig en toch nog spannend vinden als je niet zo onhebbelijk bent.

0
24 Reagurius

Het voetbal is idd anders maar daardoor niet minder spannend!

0
25 Eastwood

@20

Ben ik gedeeltelijk met je eens. De pool waaruit voetballende vrouwen voortkomen is veel kleiner dan de mannenpool. Dan tref je bij de mannen inderdaad een meer gelaagde opbouw naar de top aan.

Toch maakt dat het m.i. niet gemakkelijker voor vrouwen. Waarom zou het dan gemakkelijker zijn? De vrouwen moeten net zo hard knokken als de mannen om tot wat hun top is door te kunnen dringen.
Wat jij stelt als, 'een beetje goed zijn', is een soort vergelijking met het mannenvoetbal. Vrouwen moeten verdomd goed zijn, op het huidige niveau, om door te dringen tot topclubs. Wat ik zie is dat dat niveau erg snel omhoog gaat wat niet verwonderlijk is gezien de prille ontwikkeling van profs onder de vrouwen. In die zin heb je gelijk dat wat dit jaar goed is volgend jaar niet genoeg is.

4
26 Hendrianus

@21 Malinois

Juist, het hangt ervan af met welke bril je kijkt. Graag zie ik een spannende wedstrijd met kansen over en weer en met mooi voetbal, wie niet. Als je echter bij elke verkeerde pass of gemiste bal de vergelijking met mannen trekt dan heb je de verkeerde bril op. Kijk gewoon naar puur wat het is en ja dan zie je klunzige dingen maar ook hele mooie en de spanning zit er geregeld goed in. Niet anders dan bij mannenvoetbal dus.

Het shirtje trekken, speler lmver kegelen en iemand een kaart aannaaien wordt ook bij de dames bedreven, het is onderdeel van het spel. De VAR zal dit wel indammen, ook bij de mannen, het gedijt tenslotte op de onmogelijkheid dat een scheidsrechter met zijn grensrechters altijd alles juist kunnen zien. Maar wie weet mogelijk komt er zelfs nog een bijtende vrouw question. of staat er een narcist als Ronaldo op.

4
27 Hendrianus

@22 Als jij net zo kan genieten van Koedijk F7 tegen Randerers F9 als van AZ - PSV, dan is dat knap. Bij mij maakt het niveau wel degelijk uit, ik ga mijn tijd niet verdoen aan wedstrijden die het aanzien niet waard zijn. Ik kan niet genieten van twee teams F-pupillen zoals ik kan genieten van AZ - Feyenoord, of een Champions League finale. En zelfs die Champions League finale zet ik af als er geen bal aan is.

Vanavond lekker lang de hond uitlaten terwijl mijn vriendin met haar vriendinnen de wedstrijd gaat kijken.

0
28 Bluth

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bop
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

@171 Ik kan prima voor mezelf zorgen, dank je. Ik drink, uitsluitend bij een goede gelegenheid, een mooie Merlot. Maar altijd een goede fles, n...

1 minuut geleden geplaatst door Bop

Bob Sleebaan
Zomerverwachting 2024: heet en onstabiel?

In Afrika wordt het heet. We moeten rekening houden met een toename van klimaatvluchtelingen. Ze zullen met open armen ontvangen gaan worden d...

3 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Weetal
Vijf jongens slaan kind in elkaar om voetbal

De jeugd is toch de toekomst?...

3 minuten geleden geplaatst door Weetal

wildersfan
“Kaboel in Parijs”: rellen van Afghanen veroorzaken veel verontwaardiging in Frankrijk

De AIVD heeft al een waarschuwing doen uitgaan: https://www.geenstijl.nl/5175882/uw-jaarlijkse-reminder...

6 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Graaier1000
Caroline Tensen vermoeid na lange werkdagen: 'Soms wel 4,5 uur!'

Correctie bij @3.Als buschauffeur of chirurg moet je week ba week op elke werkdag 8 uur of langer gefocust zijn = Als buschauffeur of chirurg...

12 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

sockknitter
“Kaboel in Parijs”: rellen van Afghanen veroorzaken veel verontwaardiging in Frankrijk

Ik begrijp, dat ze de straat op zijn gegaan, omdat een afghaan een andere Afghaan heeft doodgeschoten en brandgesticht had, om zijn daad te verd...

14 minuten geleden geplaatst door sockknitter

Biscanna
Extreemrechtse Israëlische kolonisten laten onbestraft spoor van dood en verderf achter onder Palestijnen - Joop - BNNVARA

@32 Iedereen heeft kunnen zien waar die terroristische varkens toe in staat zijn, dus lijkt het mij juist een heel waarschijnlijk verhaal....

16 minuten geleden geplaatst door Biscanna

Wedergeboren
Nieuwe rel rond Johan Derksen

    Iets roepen waar het niet over gaat. Tja ... Ik laat het maar bij 'off topic'. ...

16 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Wedergeboren
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

@168 " aandachtgeile kleuter" Schelden, beledigen, ad hominemGemeld. ...

21 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

NK. App
Spied On PornVelem BokepFree Hentia ComicsRule 34 HomepageHottest Nude CelebsKenzie Reeves GifsBhukhaHuge Black PennisHot SexindianArgentina Casting VictoriaSpanking Me DaddyOldjer ComXxx Sex Vidos ComAssamese Sec StoriesWww Naughty AmericaLatino Black PornOld Ypung PornWww Xvidio ComHailey Rose Double TimingMarathi Aunty ZavazaviSmother Box FacesitCumming In A BottleHardcore BackshotsPrivatedelghtsBlue Sexy TeluguPerfectgirl NetPornstarrankXxx3d AnimeAngie Cepeda NudeHollywood Actress SexValerie Kay PovNike Sports BraChun-li R34Ladies MassageMan Fuck AnimalCelebrity SexVrpornsitesWww Hot Xnxx ComFnaf Gay PornFurry X Human PornHeroine Samantha Sex VideosProperty Sex ComKajal Ki Blue FilmCuckoldmature.comHandjob MassageCandylion NudeElsa Jean XxxBig Boobs PawgBig Boobs EatingSexchat OnlineTsmateMaureen Mccomick NudeDubai Sexy GirlRomi Rain HotSpinner SexBlack Girls PornEvita Camila PornoIndian Hidden Cam MmsCollege Students XnxxAunty Sex Video PlayHow To Eat A PussLesbian Scissoring HardcoreHot Techer PornNaked N HotHeures PornosIndian Top Porn StarTeacher And Student Sex ComJacqueline Fernandez Nude PhotoshootXxx Suhagrat HindiMarathi Sex Video LiveGrope BusY O U P O R NVideos Onlyfans GratisSecretlittleHollywood Bf VideoBri TeresiBoobsgropingVintage Porn Full MovieBrazzer.colmMobahptSexy Xxxx ComZz XxxMonica Bellucci Young PicturesKindly Myers PornhubFilme Porn BrasilLove RanadlinHd Yeen PornSunnyleonexxxvideoKamasutra All PositionsRaquel DarrianMom Son Caption PornReal Family Porn.Gif HentaiCartoon Porn CaptionsPornsex RoughAnal Teens FirstBangladeshi Sex Video Sex VideoElizabeth Olsen XxxMedusa PornBig Hard Sex VideoBoy LickingHalle Berry Sex ScenesElodie Yung NudeHairy Pussy PornMaya Woulfe AnalMelhores Hentai Sem CensuraFukng PicKerala Teacher SexIndian Girl Anal SexIndian Brother Sister Sex StoriesRoc And ShayBlowfessionalsSleepingporn TubeMiss BabanaMassage PornmoviesAmateur Homemade Sex TapeOld Naked Gay MenFirst Time Hindi Sex VideoSleeping Mum Sex VideoCouple Sex MmsLee Yoo NaTeens Vs BbcMama Xxx VideoPriyamani Hot SexyPornjubSyren De Mer XxxNaked Hot TeenagersHot Teen Sex MoviesHot Movie SongsJohnny Simms PornDeadpool PornographyVideos Pornogrsficos GratisHitomi . LaShadbasepornCapital Sexy DfPornhub. Co.Missax XxxCricketer SexFolla MadrastraRigid3d F95Darkx Tommy KingMarina Visconti CreampieAnal With Tiffany MynxJapanese CreampieBbw BackshotsFreexxx Porn VideoFree P O R N MangaShemalles TubesWwwsexcomShakeela Sex Video Hd