NOS NieuwsAangepast

Podcast Het Beste: we moeten meer over verkrachtingen praten

Waar we over praten als we over verkrachting praten. Dat is de titel van de bestseller van de Amerikaans-Indiase schrijfster Sohaila Abdulali. Boodschap van haar boek is dat we meer over verkrachtingen moeten praten. Ze bracht deze week een bezoek aan Nederland. Legien Schenk werd verkracht in haar jeugd. Zij maakte met haar man Stijn een stripverhaal om het onderwerp bespreekbaar te maken. Ze vertelt erover in de podcast met de beste gesprekken uit Het Oog.

Strafrechtexpert Sven Brinkhoff van de Open Universiteit denkt dat de rol van kroongetuigen steeds belangrijker zal worden. Bij de veroordeling van Willem Holleeder tot levenslang waren de verklaringen van getuigen cruciaal.

Onderzoeker Jan Seys van het Vlaams Instituut voor de Zee vertelt over de pieterman, een visje met een vriendelijke naam maar met venijnige stekels. Die komt door klimaatverandering steeds meer voor in onze wateren. De strandbezoeker zal moeten oppassen.

De kleinzoon van premier Drees, prof. dr. Wim Drees, plaatst kanttekeningen bij het verhaal dat zijn grootvader door de Amerikanen werd bedonderd, toen hij in 1969 van de VS dacht een maansteen te krijgen. De steen bleek later een stuk versteend hout.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl