Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Getty Images

Man wordt foutief geïdentificeerd, verkeerde familie zet behandeling stop

8 reacties

  • Thibault Derese

    5 jaar geleden
    Knipt gwn een lok haar af, dan weten ze via DNA ook wie die mens is.
  • Anonymous

    5 jaar geleden
    Nooit gehoord van DNA? Er zijn er ondertussen al veel vrij gelaten die dertig of veertig jaar onschuldig in de bak zaten in de VS. Meestal kleurlingen. Racist of niet : onschuldig is onschuldig en die mensen zijn hun leven kwijt en komen terecht in een hypermoderne egoïstische wereld. Met het besef dat de echte daders al die tijd vrij rond liepen of nog lopen Anderzijds zijn er veel cold cases opgelost. Daar zeiken ze niet over de wet op privacy.
  • Peter Janssen

    5 jaar geleden
    Uiterst merkwaardig...een identificatie gebeurt doorgaans op basis van fysiek bezoek van familie aan het (overléden) slachtoffer in het ziekenhuis maar dat bleek hier niet nodig?Als mijn broer in het ziekenhuis ligt, dan ga ik wel eerst kijken en níet om te identificeren maar uit bezorgdheid!@peter buyck: geef jouw vingerafdrukken maar, de mijne krijgen ze níet.
  • Joan Lute

    5 jaar geleden
    Moesten mensen een chip hebben zouden zulke vergissingen niet mogelijk zijn en zouden in noodsituaties levens gered kunnen worden door vlotte toegang tot slachtoffers hun medisch dossier. Tevens zou een chip de algemene veiligheid ten goede komen wanneer bij grenscontroles twijfels zijn over iemand zijn of haar identiteit omdat misdadigers en terroristen onmiddellijk kunnen onderschept worden.
  • DOMINIEK COTTENS

    5 jaar geleden
    Tja, als ik nu besef via mijn medisch dossier op internet dat mijn medicatie sinds het online zetten in 2007 nog nooit in orde is geweest en je het zelfs niet kan laten aanpassen verschiet ik niet meer. Ik geef telkens mijn medicatielijst uitgeprint af bij de meer dan 20 opnames die ik had. Het zit in de computer. De vraag is : welke ?