Direct naar artikelinhoud
Extreemrechts

Wit poeder in brieven voor Duitse journalisten die over extreemrechts berichten

De zaak is toevertrouwd aan een speciale politie-eenheid die rechts-extremisme onderzoekt, zei een politiewoordvoerster.Beeld Christoph Schmidt/dpa

Brieven met wit poeder zijn naar twee journalisten gestuurd die over extreemrechts in Duitsland berichten, zo heeft de politie in de westelijke stad Dortmund donderdag gemeld. De substantie bleek bakpoeder te zijn.

De zaak is toevertrouwd aan een speciale politie-eenheid die rechts-extremisme onderzoekt, zei een politiewoordvoerster.

De regionale openbare omroep WDR meldde eerder dat twee van zijn personeelsleden post met poeder hadden ontvangen. Een van de brieven was naar de WDR-studio gestuurd en was bestemd voor een reporter die het neonazisme opvolgt. De tweede brief ging naar een freelancejournalist die zich op gelijkaardige onderwerpen toelegt. De brandweer haalde de brief bij hem thuis op.

“Deze brieven tonen nogmaals dat journalisten die het extreemrechtse spectrum onderzoeken, steeds meer risico lopen”, zei Hendrik Zörner, woordvoerder van de Duitse journalistenvereniging DJV (Deutsche Journalisten-Verband). Hij riep de veiligheidsdiensten op de ernst van de bedreigingen te erkennen.