Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Juventus ver verwijderd van vraagprijs; De Ligt meldt zich gewoon bij Ajax’

Laatste update:

Ajax gaat ervan uit dat Matthijs de Ligt zich komende maandag 'gewoon' in Amsterdam meldt voor het begin van zijn voorbereiding, zo meldt het Algemeen Dagblad. Juventus wil de negentienjarige centrumverdediger graag strikken, maar tot nu toe heeft de Italiaanse grootmacht nog geen akkoord bereikt met Ajax.

Transferspecialist Gianluca Di Marzio meldde woensdagnacht al dat Juventus ongeveer 65 miljoen euro inclusief bonussen had geboden, maar volgens de genoemde krant 'ligt dat nog ver verwijderd van de verlangde transfersom van Ajax'. De Amsterdammers houden rekening met een vertrek van De Ligt, 'maar hebben daarbij wel een verkoopprijs, aanzienlijk hoger dan het bod van Juventus, als ondergrens bepaald'.

"Het bod van Juventus zou bovendien aanzienlijk minder zijn dan de indicaties die Paris Saint-Germain, en in eerder stadium ook Barcelona, hebben afgegeven in de hoofdstad", zo schrijft het Algemeen Dagblad. PSG lijkt, in tegenstelling tot Barcelona, wel aan de persoonlijke eisen van De Ligt te willen voldoen. De Ligt lijkt echter de voorkeur te geven aan de topclub uit Turijn.

Di Marzio meldde vorige week al dat het kamp van De Ligt, onder aanvoering van zaakwaarnemer Mino Raiola, een akkoord had bereikt met Juventus. De stopper zou in Italië inclusief bonussen op jaarbasis netto 12 miljoen euro kunnen gaan verdienen. Ajax is echter nog niet akkoord met een overgang. Naar verluidt verlangt de club van trainer Erik ten Hag ongeveer 75 miljoen euro voor De Ligt.

Verwacht jij dat Matthijs de Ligt deze zomer vertrekt naar Juventus?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Blijf maar lekker in Amsterdam Matta, zou wat zijn zeg.

4 juli 2019 om 12:16

Alleen Barca is enige club voor hem, niets anders.

4 juli 2019 om 13:13

Raiola bepaalt gewoon waar de Ligt volgend jaar voetbalt, Ajax kan misschien iets meer vragen maar ook niet veel meer, anders spannen ze dit gewoon aan. (dit is een spelletje die ze gaan spelen de Italiaanse competitie is een vooruitgang voor de Ligt t.o.v. Nederlandse dan forceert hij gewoon een transfer. En daar is niemand bij gebaad.....

4 juli 2019 om 22:21

Ik ben het eens dat Juventus een stap omhoog is. Echter om dat onomstotelijk te bewijzen bij een rechter de zomer nadat Ajax en Juve tegen elkaar gespeeld hebben wordt moeilijk.

4 juli 2019 om 17:23

Zou wel lekker zijn om de voorrondes van de CL nog met de Ligt te spelen

4 juli 2019 om 10:11

Ja het is een openingsbod, maar het zegt ook wel wat over het bedrag dat er uit gaat komen. Als Juve begint met 65, dan is de kans aanzienlijk dat het eindbedrag niet gaat eindigen rond de 100 miljoen maar eerder rond de 75 miljoen.

Ik neem aan dat het openingsbod op Joao Felix ook geen 55 miljoen plus 10 miljoen aan bonussen was om vervolgens op 126 miljoen uit te komen.

4 juli 2019 om 10:21

@arsenal890

"het is een openingsbod he? Wat verwacht jij dan dat je meteen 100 miljoen betaald? Ze noemen het ook wel onderhandelen he. "

Als je zo belachelijk laag bod doet als Juve gedaan zou hebben, geef je daarmee impliciet aan dat je je onderhandelingspartner niet serieus neemt. Ook een openingsbod moet wel gewoon marktconform zijn en dat is het bod dat Juve heeft gedaan natuurlijk niet. Bij lange na zelfs niet. Het bod is zo respectloos dat het zomaar zou kunnen dat Ajax er zo verbolgen over is, dat men de prijs die de club in gedachten heeft, naar boven bijstelt.

update: Volgens Tuttosport heeft Ajax mijn advies om de vraagprijs naar boven bij te stellen inderdaad opgevolgd en de vraagprijs verhoogt van 75 naar 87 miljoen. Zou geweldig zijn als het waar is, het is altijd leuk als respectloze onderhandelaars met hun eigen wapens worden verslagen.

4 juli 2019 om 10:32

Het bod is helemaal niet respectloos. 65 miljoen is ene prima openingsbod als je dan uiteindelijk uitkomt op 80 miljoen bijv. Dat verschil is helemaal niet zo groot hoor.

4 juli 2019 om 10:47

126 mil was gewoon zijn clausule dat heeft niks met een openingsbod te maken

4 juli 2019 om 11:05

Het bod is 55 exclusief bonussen. Bij Frenkie zeggen we ook dat hij 75 miljoen heeft gekost. We weten immers niet wat de voorwaarden voor de bonussen zijn en of die worden gehaald.

Haha wie had dat gedacht! Zou het niet erg vinden als hij nog een jaartje blijft..

4 juli 2019 om 10:05

Wie had wat gedacht..? De transferperiode is net 4 dagen bezig beste man.

4 juli 2019 om 10:28

hahaha legend, helemaal mee eens. De Ligt gaat sowieso weg, daar is geen twijfel aan. hij is er ook wel klaar voor en ik gun het hem

4 juli 2019 om 10:59

De Ligt moet voor zijn eigen bestwil gewoon weg bij ajax. Hij kan nog wel een jaar tegen VVV en Sparta spelen, maar dat heeft gewoon geen zin.

4 juli 2019 om 11:40

bijdehandte opmerkingen worden gewaardeerd op Vz...
Cytral heeft echter gewoon gelijk.
Wie had dat gedacht ja.
Volgens de berichten was de Ligt dciht bij een overgang naar Juve en dan verwacht je niet dat ze een openingsbod doen dat ver verwijderd is van de vraagprijs.
Ik bedoel; er is veel interesse, de prijs is allang bekend, kun je laag inschieten maar de kans dat iemand anders er dan mee vandoor gaat is groot.
Verder betekend het openen van de transfermarkt niet in alle gevallen dat er gewacht wordt tot de laatste dag.
Grote aankopen worden vaak al in vroeg stadium afgerond om zekerheid te hebben, kijk naar Hazard.

Ik vind het eerste bod (zelfs voor een openingsbod) redelijk laag. Ik denk dat het uiteindelijk zo'n 75 tot 80 miljoen gaat worden. Uiteindelijk is het een enorm bedrag waar Ajax als nog blij mee mag zijn, maar dan blijf ik toch met het gevoel zitten dat ik het te weinig vind. De Ligt is één van de grootste talenten van Europa.

4 juli 2019 om 10:08

Als De Ligt één van de grootste talenten van Europa is, mag Juventus blij zijn als het slechts 80 miljoen zou worden. Ajax had afgelopen seizoen nou eenmaal bewezen goud in handen, daarvoor moet gewoon betaald worden.

4 juli 2019 om 10:13

Daar ben ik het mee eens en ik hoop stiekem ook dat het genoemde bedrag ook maar onzin is.

Maar als het klopt dat Juve is begonnen met 55 miljoen plus 10 miljoen aan bonussen, dan weet je eigenlijk op voorhand wel dat zij nooit naar de 90+ gaan. Dat zou wel een idioot verschil zijn en dan mogen ze de onderhandelaar van Juventus ontslaan.

55 + 10 miljoen vind ik prima, maar dan mogen ze weel Moise Kean er bij doen

4 juli 2019 om 10:16

Haha, dat is inderdaad een goede optie.

We worden natuurlijk doodgegooid met transfernieuws over De Ligt, maar met die 55+10 hoop je dat hij of gewoon blijft, of dat er weer andere topclubs gaan mengen in de strijd die (veel) meer willen betalen.

4 juli 2019 om 10:22

55 + 10 miljoen + Kean + Rugani.

En dan nog heb ik liever dat de Ligt gewoon blijft.

4 juli 2019 om 10:29

Probleem is dan wel dat De Ligt dat ook nog moet willen. Als De Ligt inderdaad sterk de voorkeur heeft voor Juve, dan is het maar de vraag of het zin heeft voor andere partijen om zich te melden.

4 juli 2019 om 10:33

@miccoli

"maar als het klopt dat Juve is begonnen met 55 miljoen plus 10 miljoen aan bonussen, dan weet je eigenlijk op voorhand wel dat zij nooit naar de 90 gaan. Dat zou wel een idioot verschil zijn en dan mogen ze de onderhandelaar van Juventus ontslaan. "

Barcelona heeft heel lang aan een bod van 35 miljoen voor Frenkie de Jong vast gehouden. Pas toen PSG er met de buit vandoor dreigde te gaan, is de club uiteindelijk met een bod gekomen dat wel marktconform was. Juventus zit natuurlijk in de maag met het enorme salaris dat de club De Ligt moet gaan betalen en de flagrant hoge commissie die Raiola voor zichzelf eist. Dat geld zal ergens vandaan moeten komen en gezien de twijfelachtige reputatie van de Italiaanse clubs, is het niet verwonderlijk dat men nu probeert Ajax een poot uit te rukken. De situatie is echter niet meer dezelfde als in 2004 toen Ajax zich door Juve en Raiola een oor aan heeft laten naaien in de transfer van Zlatan, die zich op voorspraak van Raiola onmogelijk maakte in de Arena om op die manier de transfersom omlaag te halen. Ajax heeft inmiddels echter een dusdanig sterke financiele positie dat het zich dergelijke streken niet meer zonder meer hoeft te laten aanleunen. Ik denk dan ook dat er een vergelijkbaar bedrag op tafel zal moeten komen als voor Frenkie de Jong is betaald. En dan wel met bankgarantie. Ik hoop stiekem dat De Ligt op een dag wakker wordt en de streken van zijn zaakwaarnemer op waarde weet te schatten. En hem de pas af snijdt in zijn poging om de club waar hij is opgegroeid ten eigen faveure opnieuw een poot uit te rukken. En stiekem alsnog een contract bij Barca ondertekent. Dat zou pas echt geweldig zijn.

4 juli 2019 om 11:42

Het is eigenlijk bizar. Toen Ajax Frenkie de Jong verkocht, vond ik de transfersom ongelooflijk. We zijn een paar maanden verden en Leicester vraagt 100 miljoen voor Maguire, Brighton vraagt 45 miljoen voor Dunk. Ik ben nu al weer van mening dat Ajax te weinig krijgt. Geldt ook voor De Ligt. Als je hem afzet tegen die andere bedragen, vind ik hem minstens 120 miljoen waard

4 juli 2019 om 12:20

De Ligt tekent alleen bij Barca als ze hem daar ook zo een bezopen salaris willen betalen en dat gaan ze niet doen. Het ventje is 19 jaar, zou hij niet eerst gewoon eens voor het al even belachelijke salaris van 3 miljoen per jaar kunnen voetballen?

4 juli 2019 om 16:22

@kohaku

"de Ligt tekent alleen bij Barca als ze hem daar ook zo een bezopen salaris willen betalen en dat gaan ze niet doen. Het ventje is 19 jaar, zou hij niet eerst gewoon eens voor het al even belachelijke salaris van 3 miljoen per jaar kunnen voetballen? "

Het salaris dat Barca hem heeft geboden, is hoger dan dat van Juve. Alleen is het zo dat de belastingwetgeving in Italie zo is aangepast dat buitelanders veel minder belasting gaan betalen. Vanaf 2020 zou hij, als hij voor Juve zou tekenen, over de helft van zijn inkomen geen belasting meer te behoeven betalen en over de andere helft 43 procent. Dat komt op een totale belastingdruk van 20 procent neer, terwijl die in Spanje en GB 45 procent bedraagt en in NL zelfs 52 procent.

Overigens weigert de EU de begroting van Italie te accepteren. Wellicht heeft dat tot gevolg dat de wetswijziging weer wordt ingetrokken en dan kon Juve wel eens lelijk in de problemen komen omdat Raiola voor De Ligt een netto saaris heeft bedongen en de belastingen dus niet zoals gangbaar is voor zijn rekening komen, maar die van Juve.

Bron: https://www.vi.nl/nieuws/de-ligt-kan-profiteren-va...

4 juli 2019 om 16:37

Dit dus, zeker in de huidige markt. De Ligt is hot en het grootste verdedigende talent dat er is. Dan is een dergelijk openingsbod van Juve gewoon dom. Grote kans dat een andere kaper op de kust dan met je target aan de haal gaat die slagvaardiger is.

4 juli 2019 om 10:28

Hoezo is dit openingsbod laag? Ik vind het een prima openingsbod. In de tekst staat dat Ajax waarschijnlijk rond de 75 miljoen euro verlangd. Als je dan een openingsbod doet van 55 miljoen + 10 miljoen aan bonussen dan zit je maar 10 miljoen euro onder het bedrag dat ze verlangen. Dus ik vind het apart dat iedereen dit openingsbod zo laag vind.

4 juli 2019 om 10:52

@kerzoep

"hoezo is dit openingsbod laag? Ik vind het een prima openingsbod. In de tekst staat dat Ajax waarschijnlijk rond de 75 miljoen euro verlangd. Als je dan een openingsbod doet van 55 miljoen + 10 miljoen aan bonussen dan zit je maar 10 miljoen euro onder het bedrag dat ze verlangen. Dus ik vind het apart dat iedereen dit openingsbod zo laag vind. "

Volgens mij zit er tussen een bedrag van 55 miljoen en 75 miljoen een gat van 20 miljoen en niet van 10. Een bonus is een extraatje, waarvan niet vast staat dat je die ook daadwerkelijk gaat ontvangen. Het bedrag dat Ajax vast wil ontvangen is 75 miljoen en daar bovenop zal Overmars waarschijnlijk nog wat extra bonussen eisen. Die 75 is in de huidige transfermarkt al een koopje als je naar de enorme potentie van De Ligt kijkt en de enorme belangstelling die er voor hem is. Ajax is bijzonder billijk voor de Ligt door een dergelijk bedrag te vragen, terwijl hij in de markt waarschijnlijk veel meer waard is. En daar proberen zijn zaakwaarnemer en toekomstige club zoals het Italiaanse voetbalmanagers betaamt, opeen slinkse manier misbruik van te maken om de eigen zakken te vullen.

4 juli 2019 om 10:56

Ajax verlangt 70-75 excl. bonussen. Das een behoorlijk verschil

4 juli 2019 om 11:19

@scepticus38. Niemand weet wat die bonussen precies inhouden. Wellicht krijgen ze de 10 miljoen aan bonussen als Juventus minimaal één keer kampioen van Italië weet te worden terwijl De Ligt daar onder contract staat. Dat is dan een bonus die 100% zeker wordt behaald. Zo'n bonus zouden ze erin kunnen verwerken zodat ze dit jaar niet te veel geld uitgeven en gezeik kunnen krijgen met de Ffp. Dus ik blijf erbij dat 55 + 10 miljoen aan bonussen geen slecht bod is, aangezien we niet weten wat de bonussen inhouden. En in de voetbalwereld is 10-20 miljoen een schijntje voor de grote clubs.

@nick Danninga. Ik vind het verschil tussen 65 miljoen inclusief bonussen en 70-75 miljoen euro niet zo groot als het om een dergelijke speler gaat.

4 juli 2019 om 11:20

Het bod is ronduit respectloos. Ajax heeft clubs toestemming geven om met De Ligt te praten op voorwaarde dat de kopende club akkoord gaat met de 75 miljoen die Ajax voor hem verlangt. Door van die afspraak gebruik te maken en vervolgens met een lager bod te komen, heeft Juve die afspraak geschonden. Als Ajax ballen heeft, sluiten ze Juve dan ook per direct uit van de onderhandelingen.

Daarnaast heb ik sterk het vermoeden dat Juve op deze manier probeert die 10 miljoen commissie voor Raiola die in de media genoemd wordt op Ajax te verhalen.

4 juli 2019 om 15:53

@kerzoep

"niemand weet wat die bonussen precies inhouden. Wellicht krijgen ze de 10 miljoen aan bonussen als Juventus minimaal éã©n keer kampioen van Italiã« weet te worden terwijl De Ligt daar onder contract staat. "

Precies niemand weet dat. Ook jij niet. En omdat je niet weet wat ze inhouden, kan je ze ook niet beschouwen als vaste inkomsten, terwijl jij dat wel doet. Dat jij het geen slecht bod vind en ik wel, is overigens niet zo relevant, het gaat er om wat Ajax vindt. En die is het kennelijk met mij eens en heeft het bericht de wereld in geslingerd dat men De Ligt maandag gewoon op de eerste training verwacht. Volgens Tuttosport heeft Ajax overigens op een Raiola achtige manier gereageerd op het respectloze bod van juve door de vraagprijs te verhogen van 75 miljoen naar 87 miljoen. Als het waar is, mogen ze van mij een standbeeld van Overmars voor de bestuurskamers in de arena neerzetten.

4 juli 2019 om 16:42

Een laag openingsbod waar de top van europa achteraan zit. Dan zul je gewoon de prijs moeten dokken die de club wil, en dat is in dit geval op zijn zachtst gezegd marktconform. Ik verwacht niet dat de Ligt er een zaak van gaat maken met Ajax, alhoewel je het nooit weet met die rioolrat als zaakwaarnemer.

4 juli 2019 om 10:29

Zou als ik Overmars was beginnen met 140 miljoen en de poot stijf houden op 90 miljoen na dat openingsbod.

4 juli 2019 om 10:29

De Ligt is het grootste talent van de wereld, zwart op wit. Er zijn natuurlijk meer grote talenten, maar in zijn categorie zit alleen Mbappe en wellicht zo'n Sancho. Probeer die maar eens te kopen en 80 miljoen zal slechts het deel aan bonussen zijn.

Zonder gekheid: 70 tot 75 miljoen zou ik wel echt wat aan de lage kant vinden gezien de hedendaagse prijzen. Zeker als ik die krankzinnige transfer van die Portugese jongen gisteren voorbij zag komen. Maar goed, afkoopclausule. Krankzinnig vanuit Atletico.

De Ligt mag meer opleveren dan Virgil van Dijk. Niet omdat hij beter is, maar omdat ook afgelopen jaar de markt weer een stuk gekker is geworden.

4 juli 2019 om 10:34

Even een serieuze vraag, ben oprecht benieuwd. Wat vind jij een echt goede prijs dan? En ook een prijs die realistisch is? Ik zou denken rond de 80 miljoen incl bonussen?

4 juli 2019 om 10:47

Voor mij zou een realistische prijs (voor de krankzinnige voetbalwereld, niet in het dagelijks leven) een deal zijn die minimaal gelijkwaardig is aan die van De Jong.

En dan nog mag je als kopende club in je handen knijpen. Met de Ligt haal je gewoon minimaal 10 jaar lang (blessures daargelaten) een wereldtop verdediger in huis. Als je het aankoopbedrag tegen die termijn afzet, dan is de Ligt een koopje voor een miljoen of 85 (nogmaals, alleen in de krankzinnige voetbalwereld)

4 juli 2019 om 11:02

Een prijs gelijkwaardig aan die van De Jong, met hogere bonussen. Bijvoorbeeld bij het winnen van de CL of het winnen van persoonlijke prijzen.

Al met al sowieso 85 miljoen, met dus die bonussen.

4 juli 2019 om 12:48

80miljoen exclusief bonussen. De ligt heeft laten zien een super talent te zijn. Super jong. En bezit over een proffesioneel mentalieit als het gaat om de sport, die loopt de kantjes er niet vanaf.

Dan vind ik 80 miljoen minimaal.

55 miljoen is een lachertje voor de Golden Boy en captain van een halve finale CL-deelnemer. De Ligt is over 5 jaar de beste op zijn positie. In de huidige markt volstaat niets minder dan 80 miljoen voor deze topper.

Hahaha, and the story continues... Ik zou het echt bizar mooi vinden als Matthijs gewoon nog een jaartje bij ons blijft. Neem ik trouwens niet aan hoor, dit zal vast allemaal bij het onderhandelingsproces horen.

Deze berichtgeving is toch gewoon uiterst ongeloofwaardig. Waarom zou Ajax akkoord geven aan Juventus voor overleg met De Ligt als op voorhand voor beide partijen al duidelijk is dat ze er aangaande de transfersom nooit uit gaan komen?

4 juli 2019 om 10:16

Zover ik heb begrepen heeft Ajax De Ligt en zijn belangenbehartigers toestemming gegeven om te praten met clubs die aan de bodemprijs van Ajax willen voldoen, volgens de geruchten een vast bedrag van 75 miljoen.

Als Juve dan eerst met de speler gaat praten en vervolgens met een veel te laag bod komt, lijkt het mij toch dat Ajax ze een tik op de vingers kan geven wegens het onjuist benaderen van een speler.

4 juli 2019 om 11:01

@the Shins

"deze berichtgeving is toch gewoon uiterst ongeloofwaardig. Waarom zou Ajax akkoord geven aan Juventus voor overleg met De Ligt als op voorhand voor beide partijen al duidelijk is dat ze er aangaande de transfersom nooit uit gaan komen?"

Deze berichtgeving is inderdaad ongeloofwaardig. Aan de andere kant is al heel lang bekend dat Italiaanse clubs volstrekt onbetrouwbare onderhandelingspartners zijn en hun woord vaak net zoveel waard is als dat van een aartsleugenaar. Daar heeft Ajax al heel vaak kennis van moeten nemen, vandaar dat de club bij onderhandelingen met Italiaanse clubs altijd pas een transfercertificaat afgeeft is, als de bankgarantie is ontvangen. Vorig jaar nog heeft Roma een bod gedaan op Zyech dat door Ajax is geaccepteerd omdat het om een bedrag ging dat vooraf met Zyech was afgesproken. Nadat Roma overeenstemming had bereikt met Zyech, was de club ineens niet meer bereid om de overeengekomen transfersom te betalen en wilde over de hoogte ervan opnieuw onderhandelen. Daarop is Ajax niet ingegaan en vervolgens heeft de club nooit meer iets van zich laten horen, ook niet aan Zyech. En dat verhaal staat helaas alles behalve op zichzelf.

Tja, als je al miljoenen aan een zaakwaarnemer moet betalen blijft er inderdaad niet veel over voor de club.

4 juli 2019 om 11:05

Niet alleen de zaakwaarnemer hoor. Als we de berichten moeten geloven wil hij een absurd hoog salaris. Hij is pas 19 en heeft zich nog niet bewezen bij een topclub. Laat hem eerst 2 seizoenen een steunpilaar zijn en geef hem dan desnoods een verbeterd contract, of neem dit al gewoon op in de onderhandelingen.

Het is toch absurd dat hij bijvoorbeeld meer wil verdienen dan wereldkampioenen Umtiti? Meer verdienen dan Wereld en Europees kampioen en meervoudig CL winnaar Pique? Je gaat hierdoor echt scheve gezichten krijgen in de selectie. Ik hoop dat Barcelona niet meegaat in deze hype en dat ze zich gaan richten op het behouden van Umtiti+ Dembele en het aankopen van Neymar (100 + Coutinho).

Die blifjt echt niet bij ajax, aardig openingsbod, zal dom zijn om gelijk 80+ te bieden dan wordt het al snel echt krankzinnig hoog als andere ook geintersseerd zijn. De Ligt moet het nog maar eens wekelijks laten zien op hoog niveau (wat ik hem wel zie doen hoor, daar niet van)

Er zou een website moeten komen om alle onzin die kranten schrijven bij te houden. Ik wil wel eens zien wie wat nou precies heeft gezegd, volgens mij blijkt 90% pure onzin

4 juli 2019 om 10:16

Gianluca Di Marzio is erg betrouwbaar. 90% van wat je hier leest is pure onzin. Di Marzio meldt pas iets als er daadwerkelijk wat de melden valt. Dus geen Pique die naar Miami is gegaan om De Ligt over te halen enzo...

Ajax wil naar schijnt (telesport ) meldden dat afgelopen week, 70 miljoen exclusief bonussen, Juventus bied 15! miljoen minder.
15 miljoen euro is echt veel geld, ik verwacht dus niet dat ze eruit gaan komen als Juventus denkt dat Ajax hem echt voor minder laten gaan (want dat verwacht Di Marzio).
Ik denk dat Juventus flink moet stijgen met hun transfersom.. want de minimumprijs van Ajax is gezet op 70 miljoen initieel wat kan oplopen met nog wat bonussen, aldus Verweij, de praatpop van Overmars.

4 juli 2019 om 10:20

15 miljoen is echt niet veel geld hoor voor Juventus.

Minimaal 100 miljoen, 19 jaar, 1 van de grootste (verdedigende) talenten ter wereld. Met minder geen genoegen nemen

Ik snap niet dat mensen hier zo hysterisch doen over dit openingsbod. Ten eerste, Juventus mag bieden wat ze willen. Het is dan aan Ajax om het af te wijzen of met een tegenvoorstel te komen. Zoiets noemt men onderhandelen. Ten tweede, het is een openingsbod. Een openingsbod zal nooit te hoog zijn, waardoor er nog ruimte is om dus te onderhandelen.

Verder valt het me op dat supporters meer bezig zijn met het bepalen wat de waarde is van een speler, dan dat ze echt met het voetbal bezig zijn. Wanneer Ajax uiteindelijk 70/80 miljoen pakt voor de Ligt, is dat toch een prima prijs? Ik vind het eigenlijk al idioot dat we over zulke prijzen praten, maar dat is helaas de markt.

4 juli 2019 om 16:07

Als het echt zo is dat er toestemming is gegeven door Ajax om te praten met De Ligt, Mits clubs de minimale prijs van 75 mln willen betalen, dan snap ik dat mensen verbolgen zijn over dat bod. Want dat is dan 20 mln minder dan afgesproken, ook al is het een openingsbod.

Maar goed, niemand weet zeker hoe dit soort dingen gegaan zijn en Ajax doet in principe geen mededelingen over bedragen totdat de deal rond is.

Het zou toch fantastisch zijn als De Ligt nog lekker een jaartje in Amsterdam blijft! Al weten we natuurlijk allemaal dat dat niet gaat gebeuren. Matig openingsbod als je het mij vraagt, Ajax veegt het dan ook terecht meteen van tafel.

Zoals ik eerder al schreef zijn er 3 clubs met concrete interesse, welteverstaan:

Barcelona: Wil voldoen aan de vraagprijs van ajax (lees 75-80 miljoen), maar kan hierdoor niet voldoen aan de eisen van Raiola en de Ligt (lees hoog salaris en bonus voor Raiola).

Juventus: Wil voldoen aan de eisen van Raiola en de Ligt, maar kan hierdoor niet voldoen aan de transfersom.

Nu zal er gewoon een keuze gemaakt moeten worden. Welke belangen wegen zwaarder en wat geniet de voorkeur?

Psg: Kan voldoen aan beide eisen, maar doordat je in Ligue 1 speelt wil kamp de Ligt een ontsnappingsclausule. Hier wil Psg niet aan meewerken. Ik vraag me ook af of dit de juiste keuze is?

Je ziet steeds meer spelers die weg willen bij Psg en contract niet willen verlengen. Neymar, Rabiot en Mbappe. Ze zien eindelijk in dat het niet alleen om geld draait. Maar daarvoor moet je denk ik eerst in het project van PSG instappen om het licht te zien.

4 juli 2019 om 11:05

@barcca

"psg: Kan voldoen aan beide eisen, maar doordat je in Ligue 1 speelt wil kamp de Ligt een ontsnappingsclausule. Hier wil Psg niet aan meewerken."

Klopt niet! De Franse wet laat dat niet toe.

Zullen we gewoon weer afspreken dat de club pas onderhandeld met een speler/zaakwaarnemer wanneer beide clubs op hoofdlijnen akkoord zijn over de transfersom?

Man Utd betaalde nog voordat de bubbel was ontploft al hetzelfde bedrag voor Martial die tot die tijd het wel leuk deed in de Ligue 1. Real Madrid kocht een 16 jarige Vinicius voor 45 mln puur alleen de potentie. PSG betaalde 180 mln voor Mbappe in 2017 (dus nog voor het WK) voor een soortgelijke jaar qua prestaties die Matthijs het afgelopen jaar heeft bereikt.

Ben ik heel raar als ik zeg dat De Ligt gewoon minstens 90 mln waard is/moet kosten?

Dit is toch gewoon het transfer spelletje. Alsof juve gelijk (te) hoog gaat zitten. Aftasten...

Hopelijk komt er snel een einde aan deze soap. Ik vraag me af of Barcelona nog in de race is?

Tuurlijk is de Ligt een goede verdediger. Niet voor niets zit de gehele top achter hem aan. Maar als ik sommige berichtgevingen moet geloven dan zijn de eisen van het kamp de Ligt buiten proportie. Hij kan en mag absoluut niet meer verdienen dan bijvoorbeeld een Pique of umtiti. Naar mijn mening zou dat echt absurd zijn. De Ligt is 19 jaar en heeft een zeer sterk seizoen achter de rug. Maar hij heeft zich nog niet bewezen in een absolute topcompetitie. Daarnaast is de vraag hoe hij met de druk zal omgaan.

Ik kan me genoeg spelers herinneren die zeer sterk bij hun huidige club presteren maar na een transfer totaal door de mand vallen. Andre Gomez kon niet omgaan met de druk in Camp Nou. Sanchez is totaal niet de speler die hij was bij Arsenal. Torres viel compleet door de mand bij Chelsea. Kaka was geen schim van de speler die hij was bij Ac Milan. Zo zijn er tal van voorbeelden. Laat hem eerst 2 seizoenen een steunpilaar zijn achterin en geef hem dan desnoods een salarisverhoging. Tuurlijk wil dit niet zeggen dat hij ook gaat floppen, maar ik vind persoonlijk dat een speler zich eerst moet bewijzen bij een topclub. Daar is de druk toch heel anders.

Hoge transfersom in combinatie met een salaris dat buiten proportie is, is gewoon een enorm risico.

4 juli 2019 om 11:03

En daar komt dan Mino ‘morgen breek je je been’ Raiola bij kijken. Hij haalt de beste deals omdat hij zijn klanten kan overtuigen dat ze beter zsm financieel onafhankelijk kan zijn omdat hij van mening is dat de voetballerij onvoorspelbaar is en morgen je niks meer waard kan zijn. Voor spelers als Kishna en Assaidi is dat ideaal, maar voor iemand als De Ligt lijkt me dat zijn klasse en talent hem toch wel zal leiden naar rijkdom, al zou hij tante Annie als zaakwaarnemer hebben.

Die tekent aan het einde van de maand gewoon een contract bij Juventus. De ligt is al persoonlijk akkoord en hoe vaak komt het voor dat een eerst bod meteen wordt geaccepteerd. Juventus moet hem ook wel halen. In de manier waarop Sarri wil gaan spelen passen Bonucci en Chiellini niet zo. Chiellini wordt al nerveus als hij een inspeelpass moet geven en al helemaal als hij moet indribbelen naar de middenlijn. Met Rugani en de Ligt heeft Juventus het centrum voor de komende jaren staan met jongens die ook kunnen voetballen

ik verwacht dat Juve uiteindelijk gewoon ergens tussen de 75 en 80 miljoen bied en dat het dan wel rond komt. wat ze nu hebben geboden was slechts een openingsbod

4 juli 2019 om 16:07

@japie_krekel

"ik verwacht dat Juve uiteindelijk gewoon ergens tussen de 75 en 80 miljoen bied en dat het dan wel rond komt. wat ze nu hebben geboden was slechts een openingsbod "

Dat valt nog te bezien als het waar is wat Tuttosport beweert, dat Ajax zo verbolgen is over het lage bod van Juve dat de club de vraagprijs naar boven heeft bijgesteld en verhoogd van 75 naar 87 miljoen. Dat noemt men een omgekeerd koekje van eigen deeg.

Als Raiola letterlijk bepaalde procent wil van het totale bedrag dan snap ik waarom Juventus niet hoger dan 70 miljoen beidt. Ze dienen namelijk ook Meneer Raiola geld toe te storten en kan zo het transfersom voor de Ligt bijna 100 miljoen kosten.

4 juli 2019 om 16:13

@pcwolf

"als Raiola letterlijk bepaalde procent wil van het totale bedrag dan snap ik waarom Juventus niet hoger dan 70 miljoen beidt. Ze dienen namelijk ook Meneer Raiola geld toe te storten en kan zo het transfersom voor de Ligt bijna 100 miljoen kosten."

Het is fundamenteel onjuist hetgeen je zegt omdat de transfersom naar de verkopende partij gaat en Raiola niet namens die partij aan de onderhandelingstafel zit. Er gaat dus zelfs geen cent van de transfersom naar Raiola. Wel zou het kunnen als het waar zou zijn dat de commissie van Raiola is gekoppeld aan de transfersom, dat de totale kosten voor Juve de 100 miljoen zullen overstijgen. Dat zou echter volstrekt onlogisch zijn omdat een dergelijke constructie soms wordt gevolgd als het om inkomsten gaat, bij deze transfer gaat het vanuit het perspectief van Juve echter om uitgaven.

4 juli 2019 om 12:26

Yep, want Ajax is juist een club die er om bekend staat nooit laag in te zetten als ze een speler willen hebben.
Ajax werkt gewoon op dezelfde manier. Als jij een auto gaat kopen geef je dan ook meteen toe in plaats van bv 15% minder te bieden?

Zou Ajax zich nog kunnen mengen in de strijd om de Ligt? Wie weet dat ze de Ligt een contractvoorstel kunnen doen met een vaste afkoopsom en een tranferverbod voor dit seizoen

4 juli 2019 om 12:27

En dan Alvarez en Schuurs in de KKD laten spelen?

4 juli 2019 om 13:13

Als het betekent dat je De Ligt zou kunnen houden zou ik zelfs Blind in de KKD laten spelen.

Hier wordt natuurlijk een vies spel gespeeld Raiola heeft met behulp van PSG, Barça aflaten haken daarna belachelijke eisen stellen waarvan je weet dat die niet kunnen ivm regelgeving waardoor zij afhaken en dan bij Juve alles voor de speler regelen maar Ajax een klote bod doen.
Komend jaar speelt hij gewoon bij Ajax als het zo moet.

Plottwist: Matthijs ontslaat Raiola en gaat naar Barca.

Dit is een meer toegepaste taktiek. Eerst die jongen zijn hoofd op hol brengen door hem een aardig salaris te bieden en zijn verdere eisen inwilligen en dan met een laag bod naar de club toestappen. Ongeveer wat er gebeurde toen de Spurs voor Sanchez bij Ajax aanklopte.

Dat Juventus wil ook wel echt voor een duppie op de eerste rang zitten. Rabiot en Ramsey voor noppes binnen gehaald en nu met een wel heel laag bod voor de Ligt gaan. Terecht dat Overmars zich niet laat afschepen met 55 +10. Iedereen, ook bij Juventus, weet dat de Ligt Ajax meer moet opleveren.

96 miljoen en die CL-bokaal uit ‘96 die ze gepikt hebben........

Het is die smerige raiola die deal naar de klote help hij will 11 miljoen commissie voor al die smerige praktijken van hem, die Mathijs moet hem de laan uittrappen vandaag nog . Hij veroorzaakt een slechte naam voor die jongen, ik vind het te treurig voor woorden.

Kan iemand uitleggen waarom Juve hier wel binnen de regels werkt, maar andere clubs op de vingers getikt worden omdat er éérst een akkoord is met de speler en daarna nog met de club onderhandeld moet worden?

Lekker bezig Marc. Laat Ronaldo het verschil maar bijbetalen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren