Federatief Joods Nederland: ‘Ali B. kut-Marokkaan’

Het kerkgenootschap Federatief Joods Nederland vindt The Voice of Holland-ster Ali B. een kut-Marokkaan, vanwege zijn ‘antisemitische’ nieuwe rap. Dat laat de organisatie weten op Twitter. Er is behoorlijk wat controverse rondom Ali B., nadat Joods.nl het nummer ‘Dat is money’ onder de aandacht bracht. Hierin zegt de rapper dat hij omgaat met geld ‘als een jood’. “In die context vervolgt Ali Bouali dat hij na het bedrijven van de liefde vrouwen ‘deporteert’“, schreef de site.

B. deporteert die vrouwen, omdat ze uit zouden zijn op zijn geld. Het woord ‘deporteren’ vlak na een zin over joden valt in het licht van de Tweede Wereldoorlog niet goed bij joden. “Een betreurenswaardig fragment. Zacht uitgedrukt“, vindt Joods.nl.

In plaats van het virulente antisemitisme onder islamitische jongeren tegen te gaan, kiest de knuffelmarokkaan klaarblijkelijk om een klassiek antisemitisch vooroordeel over Joden te verspreiden.

En het Federatief Joods Nederland denkt daar precies zo over: “FJN doet oproep aan Joodse Gemeenschap: Ali B. heeft zich diverse malen antisemitisch uitgelaten: Boek hem niet voor uw Joodse feesten! Kutmarokkaan Ali B., optreden bij Barmitswa’s kan je verder vergeten.

Ali B reageert daarop als volgt: “Mij een antisemiet noemen en ‘kutmarokkaan’? Ik hoop oprecht dat jullie gelukkiger worden.

Esther Voet, hoofdredacteur van het weekblad van Joods Nederland, is teleurgesteld. “Lekker, Ali. ‘Voorbeeldfunctie’ kan in prullenbak.
Niet alleen ten opzichte van Joden, ook vrouwen. Jengel nooit meer om ‘respect’ Ali B.,want dit is respectloos.

Ali B ontkent antisemitisch te zijn. “Ik noem ze juist goede zakenmensen”, verdedigt hij zich. De zin over deporteren  moet als niet meer dan een ‘woordspeling’ worden gezien: “Golddiggers stuur ik door.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen