aa
Volledig scherm
aa © Shutterstock

Elfjarig meisje stapt uit het leven na pesterijen op school: “Ook haar juf heeft boter op het hoofd”

Amper elf jaar... De beslissing van Evaëlle om een einde te maken aan haar leven zorgt voor een ware schokgolf in Frankrijk. Het meisje werd op school gepest door haar zogezegde ‘kameraden’, maar de ouders wijzen ook met een beschuldigende vinger naar een leerkracht. Om hun alarmsignaal voldoende kracht bij te zetten, delen ze nu hun verhaal.

131 reacties

  • Ingrid Vanswijgenhoven

    5 jaar geleden
    Jammer dat de lkr niet hebben ingegrepen. Kinderen zijn tegenwoordig erg hard tov elkaar. Hun taalgebruik is ook niet al te netjes. Sterkte aan de familieleden en hopelijk gaat de school zijn ogen openen gr
  • Lobke Michiels

    5 jaar geleden
    HSP... Herkenbaar verhaal bij mijn eigen dochter van toen 6. Gelukkig zelf HSP (en HSP coach) en ik voelde het aan waardoor het gesprek op gang kwam. Veranderd van school, maar ik blijf op mijn hoede. Ik coach met mijn paarden ook HSP kids die door de vertrouwensband veel meer tegen mij vertellen dan tegen hun ouders... En als je die verhalen hoort dan maak ik mij terecht zorgen over het onderwijs. MAAR we mogen ze niet allemaal over dezelfde kam scheren, er zijn ook heel goede leerkrachten.
  • Wouter Beyen

    5 jaar geleden
    tegenwoordig worden de slechtste leerlingen juist leerkracht, zoals die juffrouw, haar uitspraken zijn teken van zwakte
  • Pieter De Koninck

    5 jaar geleden
    ik vraag me af wanneer dit eindelijk eens mag stoppen.
  • Stefanie D'Haese

    5 jaar geleden
    Ikzelf heb destijds ook een leerkracht gehad in het 2de ljr, ze viseerde zich op de “zwakkere” leerlingen. Een jaar van angst,afschuw, mezelf wegcijferen en dan toch vooraan worden geroepen om vernederd en Fysiek hardhandig aangepakt te worden voor de hele klas..Ik haatte school en mezelf sinds dan af. Ik werd sindsdien ieder jaar beschouw al een zwart schaap..en zoiets tekent een kind v h leven en heeft bij mij een enorme impact gehad vooral omdat niemand mij wou geloven..