'Ajax wil na transfer De Ligt naar Juventus meteen toeslaan en met nieuws komen'

'Ajax wil na transfer De Ligt naar Juventus meteen toeslaan en met nieuws komen'

02-07-2019 14:40 Laatste update: 08-07-2019 13:04
136

Ajax wil na het verkopen van Matthijs de Ligt meteen toeslaan in Mexico. Het is de bedoeling dat een deel van de Juventus-miljoenen geïnvesteerd wordt in Edson Álvarez. Ajax wil de komst van Álvarez kort na het vertrek van De Ligt aankondigen. 

Dat meldt het Mexicaanse Univision. Het lijkt inmiddels zeker dat Ajax de slag om Álvarez gaat winnen, ondanks belangstelling van PSV en Wolverhampton Wanderers. De Mexicaanse verdediger is simpelweg te duur voor PSV, daar waar Wolverhampton nog altijd geen officieel bod op tafel heeft gelegd. Álvarez moet om en nabij de vijftien miljoen euro kosten.

Ajax is de afgelopen weken het meest concreet geweest voor Álvarez, die volgens journalist Daniel Reyes al ruim twee jaar op de Amsterdamse radar staat. Het lijkt er sterk op Álvarez door Ajax voor de basis wordt gehaald. Lisandro Magallán werd in een eerder stadium al gecontracteerd, maar de Argentijn slaagt er vooralsnog niet in om de verwachtingen waar te maken.

De transfer van De Ligt naar Juventus lijkt een kwestie van dagen. Het is aan Ajax om het laatste bod van De Oude Dame te accepteren, zo meldde Sky Italia maandagavond laat. Wanneer Ajax akkoord is, staat niets een transfer van De Ligt naar Turijn nog in de weg. Kort daarna hoopt Ajax Álvarez dus te presenteren.