Een Russische duikboot in Sint-Petersburg
NOS Nieuws

Veertien doden bij brand in Russische onderzeeër

Bij een brand gisteren aan boord van een Russische onderzeeër zijn volgens het Russische ministerie van Defensie veertien bemanningsleden omgekomen. Het is onduidelijk of alle bemanningsleden zijn omgekomen

Het zou gaan om een duikboot van de Russische marine die dieptemetingen deed in Russische territoriale wateren in de Barentszzee, een deel van de Noordelijke IJszee dat ten noorden van Noorwegen en Rusland ligt.

Nucleair

De naam van de duikboot is niet genoemd. Volgens Russische media gaat het om een nucleair aangedreven onderzeeër. Volgens één Russische website is het de AS-12 Losharik, die negen jaar geleden in de vaart genomen werd en de waterdruk op zeer grote dieptes kan weerstaan.

De onderzeeër is naar de marinebasis van Severomorsk gebracht. De bemanning zou de brand zelf nog hebben geblust. Er wordt onderzoek gedaan naar de oorzaak van de ramp.

Poetin

Volgens het Russische persbureau RIA spreekt president Poetin vandaag nog met minister van Defensie Sjojgoe over de ramp met de duikboot. Hij zou daarvoor zijn programma hebben omgegooid.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl