Op 26 mei mondde een demonstratie van Pegida in Eindhoven uit in geweld.
Volledig scherm
Op 26 mei mondde een demonstratie van Pegida in Eindhoven uit in geweld. © ED

Vier relschoppers aangehouden na verstoren Pegida-demonstratie in Eindhoven

EINDHOVEN - De politie heeft dinsdag drie mannen aangehouden die worden verdacht van het plegen van openlijk geweld tijdens de Pegida-demonstratie op zondag 26 mei in Eindhoven. Het gaat om twee Eindhovenaren (24 en 50) en een 46-jarige man uit Geldrop. Een vierde 27-jarige man uit Eindhoven gaf zich 's middags zelf aan. 

  1. Grimmige sfeer voor moskee in Eindhoven, tegendemonstranten gooien met stenen naar politie
    Play
    Live+video

    Grimmige sfeer voor moskee in Eindhoven, tegendemon­stran­ten gooien met stenen naar politie

    De demonstranten van Pegida worden opgehouden nabij de Al-Fourqaan Moskee in Eindhoven, waar tegendemonstranten de weg blokkeren. De sfeer wordt steeds grimmiger: er wordt met stenen naar de politie gegooid, waarop de ME charges uitvoert. De Pegida-demonstranten willen voor de moskee een gefrituurde varkenslap gaan eten en toespraken houden, maar dat wordt tot nu toe niet toegelaten door de tegendemonstranten.
  2. Hoe bang moeten we zijn om ernstig ziek te worden? ‘Een deel van onze gezondheid hebben we zelf in de hand’
    PREMIUM

    Hoe bang moeten we zijn om ernstig ziek te worden? ‘Een deel van onze gezondheid hebben we zelf in de hand’

    Het lijkt wel alsof we steeds zieker worden. Bijna zestig procent van de Nederlanders kampt met een chronische aandoening. Toch is er ook goed nieuws: steeds meer aandoeningen zijn beter te behandelen of zelfs te voorkomen. Daarnaast is er ook veel wat we zelf kunnen doen om het risico op ernstige ziektes te verkleinen. Een huisarts, kankeronderzoeker en immunoloog over hoe reëel het is om angstig te zijn.