Ads Top

Maas en Waal klaar voor klimaatverandering

In 2050 moeten het Land van Maas en Waal en het Rijk van Nijmegen klaar zijn voor extreem droge zomers en natte winters. Waterschap Rivierenland, provincie Gelderland en 30 gemeenten, bedrijven, natuur- en woonorganisaties hebben hiervoor afspraken gemaakt in de Regionale Adaptatie Strategie (RAS).

De Regionale Adaptatie Strategie is 12 juni gepresenteerd aan Deltacommissaris Peter Glas. Het Rijk van Nijmegen en het Land van Maas en Waal is kwetsbaar voor klimaatveranderingen. Met de RAS maken we het gebied klaar voor extreem weer.

De Regionale Adaptatie Strategie richt zich o.a. op steden en dorpen met meer groen en minder steen, een anti-verdrogingsoffensief op stuwwallen en hittebestendige woningen. De deelnemende gemeenten werken de plannen verder uit in uitvoeringsprogramma’s.

De verandering van het klimaat met hete zomers en natte winters raakt alle grote provinciale thema’s zoals wonen, landbouw, natuur, recreatie, verkeer en vervoer. Klimaatadaptatie is dan ook één van de ambities in de omgevingsvisie Gaaf Gelderland.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.