De bewuste cartoon en cartoonist Michael de Adder
Volledig scherm
De bewuste cartoon en cartoonist Michael de Adder © Twitter/Michael de Adder

Scherpe tekening over Trump gaat viraal, contract cartoonist opgezegd

Amper 24 uur nadat deze tekening over Donald Trump sociale media veroverde, is het contract van de Canadese cartoonist Michael de Adder opgezegd. Maar dat is toeval, verklaart het mediabedrijf.

100 reacties

  • Sammy Dryvers

    5 jaar geleden
    Verontrustend om te zien aan de reactie’s dat de wereld niet alleen kapot gaat aan migratie maar ook aan pure domheid van de wereldbevolking. Pers/cartoonisten hun werk is geslaagd: mensen bedotten. Begrijpend lezen mag terug aangeleerd worden. Ps. Dark humor noemt niet voor niks Dark maar hoeft niet open en bloot gebruikt te worden, daarvoor bestaat 9Gag!! Mensen die het niet willen zien hoeven het niet te zien. Simpel en iedereen blij!!
  • Medard Albrechts

    5 jaar geleden
    ik vind het gewoon belachelijk, daarom een cartoonist ontslaan, als trump naar de wc moet , dan doet hij ook zijn bromkaf zoals iedereen
  • ivan de ridder

    5 jaar geleden
    Uiterst rechts of links berusten zich altijd op de vrijheid van meningsuiting om hun ideologie te mogen verkopen. En dit zou dan gecensureerd moeten worden. Ik vraag me af wie er nu meer karikatuur is, de tekening of de strekking.
  • Peter Janssens

    5 jaar geleden
    Rechts is alleen voor vrije meningsuiting als het om hun gaat , hun tegenstanders moet zwijgen en zelfontslagen worden. Laat je niets wijsmaken het eerste wat rechts gaat doen is de vrije meningsuiting afschaffen !
  • Gerry Cle

    5 jaar geleden
    Als het over racistische cartoons gaat beroepen de rechtse rakkertjes zich ALTIJD op de vrijheid van meningsuiting en het feit dat met alles mag gelachen worden. Om de een of andere reden zeggen ze nu het tegendeel. Rechtsen hebben rare gedachtekronkels.