Uitgekeken op gin&tonic? Deze vijf drankjes zijn ook lekker zomers
Koken & etenElk jaar probeert een andere cocktail de gin-tonic van z’n troon te stoten. Dit jaar gaan de port-tonic en deze vier andere drankjes de strijd aan om gekroond te worden tot cocktailtopper van de zomer.
Port-tonic
Port was jarenlang een ietwat vergeten aperitiefdrankje, maar staat deze zomer weer bovenaan onze zomerse dranklijst. In combinatie met tonic tover je de Portugese portwijn om tot een absolute cocktailtopper.
Zo maak je ‘m:
- 7 cl (of 1/3) witte port
- 15 cl (of 2/3) tonic
- ijsblokjes
- schijfje gember
- takje rozemarijn of een schijfje sinaasappel
Plaats een schijfje gember in een groot wijnglas. Vul het glas met ijsblokjes. Voeg de port toe en vul aan met tonic. Garneer met een takje rozemarijn of een schijfje sinaasappel.
Pompita
Wereldwijd zijn natuurlijk gezoete dranken in opmars. Daarnaast zijn veel mensen dol op mousserende wijnen. Het liefdeskind van deze twee is Pompita, een verfrissende portie bubbels, verkrijgbaar in drie verschillende smaken: Madrid (een witte Macabeowijn met een hint van pompelmoes), Ibiza (roséwijn met watermeloen) en Barcelona (een rode Tempranillo-wijn met bloedsinaasappel).
Negori Spritz
Ben je in de stemming voor het sterkere werk, dan is de Negroni Spritz misschien wel iets voor jou.
Zo maak je ’m
- 30 ml campari
- 30 ml gin
- 60 ml vers sinaasappelsap
- 3 druppels orange bitter
- 2 scheutjes tonic
- 1 schijfje gedroogde sinaasappel
Doe alle ingrediënten, behalve de tonic, in een cocktailshaker. Voeg ijs toe en schud tot de mix gekoeld is. Giet de mix -zonder het ijs- in een cocktailglas over enkele nieuwe blokjes ijs. Voeg de tonic toe. Garneer met een schijfje gedroogde sinaasappel.
Ibiza Ice Flamingo
Ongetwijfeld de meest tot de verbeelding sprekende naam voor een zomers drankje. Deze sprankelende fruitwijn bevat grapefruitsap en een touch van frambozen.
Aperol-gin
Afsluiten doen we met een klapper van formaat. Stond de zomer van 2018 bij jou in het teken van gin-tonic en Aperol Spritz? Dan heb je ongetwijfeld nog wat restjes in huis, waarmee je deze overheerlijke cocktail in elkaar kunt toveren.
Zo maak je ’m
- 2 schijfjes komkommer
- 180 ml gin
- 60 ml aperol
- 60 ml limoensap
- 60 ml suikersiroop
- een scheutje bruiswater
- limoen om te garneren
Plet de komkommer onderaan in een cocktailshaker. Voeg aperol, limoensap, gin en suikersiroop toe. Shake tot alle ingrediënten met elkaar gemengd zijn. Giet door een zeef in 2 cocktailglazen, over ijs. Voeg bruiswater toe en garneer met een schijfje limoen.
In de serie zomerdrankjes inspireren we je met verfrissende combinaties in een glas. In deze video; de zomerdrankjes met sinaasappel!
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Er zijn drie belangrijke symptomen voor hartfalen: ‘Altijd sokrand in je benen hoort niet’
-
Zomerfruit en chocola zouden zonder bijen niet bestaan: zo help je deze insecten een handje
Het is dat bijen geen horloges dragen, anders zouden die op vijf voor twaalf staan. Voor hen, maar ook voor ons eigen hachje, is het daarom zaak om ze een handje te helpen. Want zomervruchten, chocola en notenrepen kunnen door bijensterfte zomaar tot de geschiedenis gaan behoren. Help de natuur een handje met je eigen insectenhotel. Wij leggen uit hoe je start. -
PREMIUM
Onervaren afwasser Daniel (32) blufte zich tot chef in sterrenrestaurant: ‘Alles opgegeven om te koken’
Als lastige leerling ging hij van school naar school, totdat de 17-jarige Daniel als afwasser in de keuken van een restaurant belandde. Het was liefde op het eerste gezicht met het horecaleven. Toen hij solliciteerde bij sterrenrestaurant Inter Scaldes was hij eerlijk. ,,Ik kan niks, maar ik wil heel graag”, blufte hij zich naar binnen. Anno 2024 jaagt hij zijn droom na en wil hij zijn eigen ster.Delft -
PREMIUMRecepten
Karaage, Yakisoba en hambagu: De Japanse keuken heeft meer te bieden dan sushi
Geen kwaad woord over sushi, maar de Japanse keuken heeft meer te bieden, weten ook meneer en mevrouw Hamersma. Bak eens een hambagu (hamburger). Sake is niet verplicht, er kan ook wijn bij. Voor lekker eten en drinken moet je bij kookboekkenner Karin en wijngoeroe Harold Hamersma zijn, deze week tippen ze drie Japanse recepten. -
PREMIUM
'Elf uur 's ochtends is de beste tijd voor een goede slok bier'
Fiona de Lange heeft misschien wel het mooiste beroep van de wereld. Ze is voor haar werk de hele dag met bier bezig. Een dag per week staat voor haar het proeven centraal.
-
PREMIUMvoor jou geproefd51
Deze bekende theemerken eindigen onderaan de test: 'Ruikt naar verf en schoonmaakmiddel’
-
-
-
Koken & eten
Met deze ijsjes houd je jezelf koel (en je maakt ze zonder machine)
Het wordt lekker warm de komende dagen. Hoe houd je jezelf koel? Experts zeggen: zoek de schaduw op. Maar je kunt natuurlijk ook lekker ijsjes maken. Deze vier ijsjes kun je maken zonder ijsmachine. -
Aangebrande kipkluiven of slappe patat? ‘Maaltijd moet goed zijn, dat is wat je hebt besteld’
Je maaltijd wordt pas tegen middernacht bezorgd, de saté wordt zonder pindasaus geleverd of de frietjes komen zwartgeblakerd uit de maaltijdbox. In deze rubriek legt Consumentenbond-redacteur en onderzoeker Marco van ’t Woudt je rechten als consument uit. Deze week: mijn bestelde maaltijd voldoet niet aan mijn verwachtingen, wat nu?
-
PREMIUM25
Water drinken helpt om gewicht te verliezen, klopt dat of is het een fabel?
-
PREMIUMvoor jou getest98
Deze paprikachips komt als beste uit de test: Lays maar net een voldoende
Bijna 4 op de 10 zakken chips die in Nederland verkocht worden, zijn paprikachips. We zijn verzot op de pittige smaak en die fijne kraak. Ons panel onderwerpt 12 merken aan een blinde smaaktest. ,,Bah, er zit veel suiker in chips. Meer suiker dan paprikapoeder.’’ -
-
PREMIUM
In dit restaurant koken tien sterrenchefs samen: ‘De absolute top uit het hele land’
Den Haag, Wassenaar