Statushouders houden voorrang bij woningen (ad.nl)


De automatische voorrang voor statushouders bij de toewijzing van huurwoningen gaat vervallen. Het kabinet heeft die bepaling geschrapt. Maar Zoetermeer ziet geen aanleiding om de gemeenteregels te veranderen. ...

door Ruud100 in Politiek  ·  140 Reacties

  • 31
  • 1988x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@98 dat is niet zo de meeste wonen niet in kampen maar gewoon in Turkije.

4
101 mike45

@95 Klasse van die 9,000 vrijwilligers, Over het salaris van 120 000 euro van de directie van sticting vluchtelingenwerk zijn recent kamervragen gesteld. Ook loop er een onderzoek van de PvdA naar hoe Vluchtlingenwerk met overheidssubsidie en vrijwillegers concurreerd met andere aanbieders van maarschappelijke begeleiding.

Naast de 6,250 Euro per asielzoeker, die uiteraard alleen onder de juiste voorwaarden door de woning coperatie of verhuurder te vekrijgen valt (dat geld voor elke subsidie) subsidieerd het rijk ook voor 10,000 euro per asielzoeker. De verhuurder van een eengezinswoning waar (een gezin) van 4 tot 6 asielzoekers geplaatst wordt ontvangt voor verbouwen tussen de 40,000 en 60,000 euro. Een verhuurder van een school-gebouw die omgebouwd wordt voor 35 alleenstaande asielzoekers ontvangt van het rijk dus 350,000 euro vebouwkosten en van de gemeente de wijziging bestemmingsplan. Een business met aardige bedragen. Waarom zou een woning cooperatie nog een sociale huurwoning aan een student met Nederlands paspoort verhuren.

Gemeentes hebben een taakstalling (geen targetstelling inderdaad). Dat is een eis van het rijk om een bepaalde hoeveelheid asielzoekers te huisvesten. Haalt de gemeente de taakstelling niet wordt de gemeente inderdaad beboet met de kosten die COA maakt om de achterstand te huisvesten.

0
102 Ruud100

@101 Er komen momenteel migranten veel migranten die als vluchteling in een ander land zoals Turkije, Libie, Tunesie verblijven naar Noord-Europa omdat hier de economische voorwaarden beter zijn. Hulporganisatie, frontex de EU werken hier direct of indirect aan mee. Migranten krijgen ook deze informatie : https://i0.wp.com/delangemars.nl/wp-content/uploads/2016/12/frontex-1024x776.png

0
103 Ruud100

** gebruiker verwijderd **

Natuurlijk, wat voor reden zou de overheid ook hebben om op te komen voor de belangen van de Nederlanders.
Wilders hoeft helemaal geen campagne te gaan voeren, het kabinet en de diverse gemeente doen dat al voor hem.

104 verwijderd5929219

@102 Het Rijk, dat is dus ons belastinggeld weet je nog.

Direct een uitkering, huursubsidie en noem de hele rattenplan maar weer op.

Natuurlijk gaat Zoetermeer en straks ook andere gemeenten zich daar niet aan houden want ze hebben zoveel woningen in voorraad dat er geen wachtlijsten zijn gelukkig, toch.
Waarom moeten wij ons wel aan de wetten houden ook de gemeentelijke terwijl de gemeente er dus zelf met de pet naar gooit, kan Rutte mij dat eens uitleggen want dat doet hij toch zo graag ik snap er namelijk niets meer van.

1
105 corretje

@105 We hebben een meevaller van 4,3 miljard in de belastingkas dus we kunnen even voort met subsidieeren zou ik denken. Er is zelfs 500 miljoen minder uitgegeven aan de asielzoekers dan dat het ministerie begroot had; die 500 miljoen kon nu naar Afrika gestuurd worden (ontwikkelingssamenwerking).

Bron : http://nos.nl/artikel/2145014-kabinet-presenteert-meevaller-van-4-3-miljard.html

0
106 Ruud100

100 gaulette
Uw verhaal komt helemaal overeen met de ervaring die ik heb. Deze ervaring heb ik omdat ik jaren inburgering heb gegeven en vrijwilligerswerk bij vluchtelingenwerk heb gedaan. De grootste groep zijn trouwens, jonge, gezonde, goed geklede mannen.

1
107 francaise

@100 verhalen van kinderen moet je wel.een beetje met een korrelzout nemen en het zeker niet representatief voor alle mensen uit Syrië. @107 ik ook maar nooit geen rijke vluchtelingen tegengekomen.

5
108 mike45

@100
Dat van die "rijke families" klopt inderdaad.
De armen, die geen geld hadden om weg te komen, zitten nu opgesloten en van enige hulp verstoten, nog in bijvoorbeeld Aleppo.
En die jonge mannenen waar @107 het over heeft zijn inderdaad de "helden". De echte helden zitten nog in Aleppo, witte Helmen genoemd, en bieden hulp aan iedereen daar, met gevaar voor eigen leven.
Om over al die alleen reizende mannen het maar niet te hebben, die hun families in oorlogs-ellende achterlaten. Wat voor eenman ben je dan? Veel van deze "helden" zijn ook gevlucht, om de dienstplicht te ontlopen. Dat moet ook niet vergeten worden.
En hier worden ze met alle egards behandeld. Van sommigen wordt de familie gewoon ingevlogen. Hoe gek is dat uit een oorlogsgebied?

1
109 Dieke

@109 niet iedereen die geld heeft om te vluchten is automatische ook rijk. De echte armen komen natuurlijk niet weg die blijven in de regio. invliegen vanuit een oorlogsgebied of de dichtstbijzijnde luchthaven niet in oorlogsgebied Turkije.

4
110 mike45

Stem PVV of anders ga in je blote kont op straat lopen met een bord waarop geschreven :

Weg met ons!

2
111 cultuurbarbaar

@110
Ik begrijp uw laatste zin niet.
Van waaruit, worden ze nu ingevlogen, volgens U?

0
112 Dieke

Dat politieke tuig loopt Nederland te bloeden voor de politieke ambities van de EU. De discriminatie van "eigen volk" moet ophouden. Er zit echter nog veel van de oude garde in de politiek, dus zal er echt wat moeten gebeuren wil men dit veranderen. En men zal moeten werken met wat men heeft. Momenteel is dat de PVV, maar leven is een transitie ... De PVV zal groeien of er komen andere partijen in dezelfde hoek ..

0
113 sparta

@112 jij stelt "Van sommigen wordt de familie gewoon ingevlogen. Hoe gek is dat uit een oorlogsgebied" De worden niet ingevlogen uit een oorlogsgebied maar uit een land als Turkije dat naast dat oorlogsgebied ligt.

4
114 mike45

@100
Precies.
En ons maar een schuldgevoel aanpraten als je eens in de uitkering zit als autochtoon!

Bekijk het maar!
Ik heb ook gewerkt!
Betaal ook maar eens voor mij!

Ik moest het ook aanzien: rotwerk de hele dag maar wel kudde's Somaliërs met hele gezin in de supermarkt 's middags tijdens de lunch. Die krijgen dat niet met werken.
Kennelijk is er geld teveel in Nederland.
Ga ik zéker niet mijn lichaam en geest verslijten.

1
115 Arthur2000

Laat je niet in de maling nemen door de PVV. Die uiten alleen maar loze woorden en wijten hun eigen falen door "links".

5
116 von Bribbentrop

@115 wie heeft u vertelt dat werken loont in Nederland? Als u dat dacht dan heeft u dat altijd verkeerd gedacht. Maar dat heeft dan weer niks met vluchtelingen te maken.

6
117 mike45

@117
Jazeker wel.
Want wat mensen die van elders hier uitzwermen gratis krijgen en nog nooit voor betaald hebben moet een ander (de autochtoon) betalen. En met een klein baantje boer je met 40 uur ongeveer zoveel als zij krijgen.
En o wee als jij eens in de bijstand/ww komt. Mag je ''participeren'' omdat je helaas Nederlands spreekt.

2
118 Arthur2000

@118 Maakt niks uit iedereen heeft recht op zelfde er word geen onderscheid gemaakt op afkomst, achtergrond, geslacht of geloof. Bij toekennen van uitkeringen en regelingen. Als ze er voor Allochtonen zijn ze er ook voor autochtonen.

6
119 mike45

@119
Ja en dat ideaal is snel voorbij als ieder die hier uitzwermt en direct levenslang van die pot gaat genieten er evenveel recht op heeft als mensen die ervoor betalen.

2
120 Arthur2000

@120 je betaald niet voor een bijstandsuitkering daar draag je geen premie vooraf. En vluchtelingen hebben de zelfde rechten en plichten en voorwaarden bij een WW uitkering.

5
121 mike45

@121 vluchtelingen of asielzoekers met een vebrlijfsstatus (statushouders) hebben andere sociale steun-rechten dan Nederlanders. Buiten (on topic) de voorrang op een woning is er bijvoorbeeld ook het recht op een eenmalige uitkering inrichting huis voor asielzoekers. Deze uitkering is het hoogste in gemeente Oisterwijk waar 10,000 euro geschonken wordt. Deze uitkering bestaat niet voor Nederlanders die steun nodig hebben.

Bron : http://www.omroepbrabant.nl/?news/2497571323/Vluchtelingen+krijgen+in+Oisterwijk+10.000+euro+voor+inrichting+huis.aspx

0
122 Ruud100

@114 Momenteel komt 23% van de vluchtelingen uit Syrie. Aleppo airport is gesloten dus het is niet meer dan logisch dat deze mensen een vlucht vanuit een ander land nemen.

http://data.unhcr.org/mediterranean/regional.php

77% van de vluchtelingen, vreemdelingen, asielzoekers komt uit andere landen waarvan veel landen de luchthavens gewoon open zijn. Deze mensen maken een lange reis via illegale mensensmokkelaars omdat dat de enige manier is om in Noord-Europa te komen zonder reis-visum.

Binnen de 77% zijn veel asielzoekers uit Eritrea, Gambia, Nigeria, Ivoorkust, Guinea, Senegal, Pakistan etc.

Hoe gek is het dat die mensen dan wel het vliegtuig terug nemen om in land van herkomst op vakantie te gaan?

Bron : http://www.nu.nl/bootvluchtelingen/4294829/justitie-houdt-vakantievierende-eritreeers-in-gaten.html

0
123 Ruud100

@123 Vluchtelingen komen niet met het vliegtuig want je komt een vliegtuig niet in als je geen visum hebt. Alleen na reizigers komen met het vliegtuig want die hebben een visum gekregen om naar Nederland te reizen.

Met uitzondering van Eritrea krijgen deze mensen ook geen status en dus ook geen huis. Ja dat is een Eritrea probleem schijnbaar kun je er niet leven maar wel op vakantie.

7
124 mike45

Het hele woord 'werk' kom je in het AD-artikel niet tegen. De taal leren, laten zien, waar het ziekenhuis zit en hoe je moet fietsen, maar de woning aan het vinden van werk koppelen is er niet bij.

0
125 Vilseledd

@121 Maar wel belasting.

0
126 Vilseledd

''Het kabinet heeft die bepaling geschrapt'' en die wordt na Maart weer ingevoerd zeker...(of die willen ze dan weer invoeren)

Hoe creëer je haat? juist ja, op deze manier!
Kappen met die shit!

0
127 greenpollo

@124 Men wil van regeringswege helemaal geen (grote stromen) vluchtelingen op Schiphol, want anders gaat onze internationale luchthaven helemaal het schip(hol) in door de grote bonte groepering die daar blijft rondhangen en dat verstopt zo'n luchthaven definitief met alle, echt alle economische schade van dien.
Daarom beter om daarvoor de buitengewesten voor beschikbaar te stellen, minder schade aan de economie.

2
128 Wil je niet weten

@107 Francaise en @109 Dieke. Ik heb jaren geleden al bij 'vluchtelingenwerk' gewerkt en er uit puren frustratie mee gestopt. We werden achter onze rug uitgelachen. Ik had toevallig goed contact met wat jongeren en die lagen helemaal in een deuk: wat wij vertellen wordt gelijk zooooo serieus genomen door jullie, wij kunnen van alles verzinnen, van alles vertellen en jullie geloven het gelijk, dus we gaan er mee door. Voor mij is de hele 'asieleisersbusiness' totaal verziekt en ik ga er niet meer in mee. Ik vind niks zieligs meer bij deze mensen. Misschien kun je 5 % geloven van wat zij vertellen. (heel jammer van de echte asielzoeker, maar de laatste 2 jaar komen er allen maar asieleisers binnen, die geen goede bedoelingen hier hebben). Geen cent gaat er meer van mij naar die business, geen enkel goed doel kan meer op een cent rekenen. Ik ga nu voor de mensen uit mijn omgeving, waarvan ik weet dat zij het écht nodig hebben, die kunnen rekenen op mijn hulp en steun.

0
129 gaulette

@128 nogmaals je kunt niet reizen per vliegtuig als je geen geldig reisdocument hebt en indien nodig een visum. Ze laten je gewoon het vliegtuig niet in er staan enorme boetes op voor die luchtvaartmaatschappijen als ze mensen meenemen die niet mee mogen.

5
130 mike45

@126
Nee.
Volgens types als Mike betalen de Smurfen.

0
131 Arthur2000

MAART 2017 PVV STEMMEN!!! GENOEG IS GENOEG!!!!

1
132 Markies de Canteclaer van Barneveldt

@92 nee hoor. Ze krijgen toch echt wel de keus uit een aantal steden waaronder ook amsterdam. Ik zou zeggen vraag het eens goed na!

0
133 deelisa

@ 129 goed gezegd! Ik heb ook van alles gehoord en gezien van heel dichtbij. Dat heeft mij erg geraakt wat ik zag. Dat hele asiel gebeuren deugt voor geen meter. Als je veel dingen weet zul je vanzelf wel stoppen steun te geven. Ik help ook alleen mensen waarvan ik ook zeker weet dat ze oprecht nodig hebben!

0
134 deelisa

@134
Zo is het!

0
135 Arthur2000

@129
++++
Ik geef u groot gelijk.
Dankbaarheid is bij deze groepen ver te zoeken. En complimenten dat u het nog zo lang hebt kunnen volhouden.
Het komt ook door het systeem, die niets doet om de problemen aan te pakken, kijk wat er in Italië is gebeurd met hulpverleners. Ze moesten vluchten voor hun leven. Dit kan in Nederland ook een keer gebeuren, dat de vlam in de pan slaat.

0
136 Dieke

@123
Het ging mij eigenlijk om familie van Syriers die "ingevlogen" worden.
Neem aan, dat daar ook de visa's voor geregeld worden door Nederland, en dat ze via "gewone routes" Syrie kunnen verlaten.
Er zijn nog gebieden in Syrie, waar niet wordt gevochten, en waar zelfs nog "gefeest" wordt door de rijke en welgestelde families.

0
137 Dieke

@124 Klopt; als u geen visum heeft voor uw bestemming mag u het vliegtuig niet in en moet u door een illegale mensensmokkelaar worden vervoerd tot aan de Frontex of een BGO die u dan legaal (?) ophaalt* en de EU grens over vaart.

Bron* :


Wat u stelt in uw reactie over dat deze mensen geen status krijgen klopt niet. Migranten uit Gambia, Nigeria, Ivoorkust, Guinea, Senegal, Pakistan krijgen allen een status. Een asielzoeker krijgt namelijk altijd een status.

Zelfs een oorlogsmisdadiger krijgt een status; dat is een status 1F. Ook deze mensen blijven in Nederland; de politiek pleit dan voor gedogen van verblijf (bed, bad en brood).

Bron : http://www.trouw.nl/tr/nl/4500/Politiek/article/detail/3872274/2015/02/24/Gedoog-de-1F-ers-die-niet-terug-kunnen.dhtml

Met betrekking tot het verkrijgen van een verblijfs-status om aanspraak te maken op de woning, de subsidie inrichting woning en de sociale voorzieningen heeft Nederland wel degelijk in veel gevallen deze verblijfs-status toegekend aan asielzoekers uit deze landen. Zelfs mensen die helemaal geen ID papieren of nationaliteits-papieren hadden kregen in 30% van de gevallen een status verblijf. (voor Eritreeërs werd 98% een vergunning toegekend). Leest u het nog eens na in de cijfers vluchtelingenwerk.

Bron: https://www.vluchtelingenwerk.nl/feiten-cijfers/cijfers/bescherming-nederland

0
138 Ruud100

Eritreeërs.
Wil je nog waardelozer volk hebben.

En dat krijgt bijna zeker een visum.

0
139 Arthur2000

@121

https://www.nrc.nl/nieuws/2012/03/06/het-ww-fonds-is-leeg-hoe-kan-dat-1080572-a784821

Hoe het nu is, weet ik niet, maar wie dacht je, dat in 2012 de WW-uitkeringen ophoestte?

0
140 Vilseledd

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Vageali6888
Wilders hoofdgast in Hongarije, hij is voor Orbán een ‘big shot’ in Europa

@13Maar ze daar sensureren ze ongewenst nieuws!!Oh .. laat maar.....

22 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

duurendaal
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@41 m post@49 MalinoisTechnisch gezien mengt Soros zich in. Weet ik niet of hij ook sturend optreedt of alleen als geldschieter. Politici ...

1 uur geleden geplaatst door duurendaal

duurendaal
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@41 m post@43 Querido notIk schreef al "De snelweg blokkeren is een misdrijf." Maar omdat ik druk bezig was de andere taktieken van XR te ...

1 uur geleden geplaatst door duurendaal

wildersfan
Wilders hoofdgast in Hongarije, hij is voor Orbán een ‘big shot’ in Europa

@13 Haha... eigenlijk moeten we het woord bij de daad voegen en emigreren. En dan mogen al die toppers die pro migratie zijn het hier rooien met...

1 uur geleden geplaatst door wildersfan

ongelovenloos
Asielzoekers moesten voor het eerst in lange tijd in wachtruimte Ter Apel slapen

Dat hoeft niet want ze zijn hier vrijwillig dus niets houd ze tegen om lekker terug te gaan ....

1 uur geleden geplaatst door ongelovenloos

Graaier1000
Supermarktketen Dirk gaat amokmakers filmen met bodycams

Dit gaat de verkeerde kant op. Dirk moet zorgen voor voldoende beveiligers in de winkel. Zij zijn opgeleid om op een goede manier in te grijpen....

1 uur geleden geplaatst door Graaier1000

wildersfan
Wilders hoofdgast in Hongarije, hij is voor Orbán een ‘big shot’ in Europa

@12 Inderdaad. Nu je het zegt. 💡...

1 uur geleden geplaatst door wildersfan

ongelovenloos
BBB gebruikt overheid als fruitmachine, geruzie alom en formatie gaat alweer in standje rust - Joop - BNNVARA

"BBB blijkt er een aparte omgang met de realiteit op na te houden."Zet Joop en Bnn/drama op de plaats van BBB en dan klopt het .Want daar ...

1 uur geleden geplaatst door ongelovenloos

ongelovenloos
Kopzorgen voor provincie Utrecht door overvol elektriciteitsnet: ’Rampzalig nieuws’

Koop allemaal een elektrische auto zeiden ze is goed voor het milieu zeiden ze.Plaats de oude meter terug die op muntjes ging ....

1 uur geleden geplaatst door ongelovenloos

ongelovenloos
Joodse Nederlander bekladde partijbureau ChristenUnie

Een joodse Nederlander bestaat niet .Een Nederlandse jood wel....

1 uur geleden geplaatst door ongelovenloos

NK. App
Xxx PornvAnal Max HardcoreVideo Pornographique Gratuit En FrancaisCuckoldporn.Free Indian Sex MoviesKannada Ramya Sex VideoRara KnupsLorena Milky PeruReddit BbwsHebtaifoxNipple Slip EbonyStream Movie PornPornhube PovFit Mature PornBliare IvoryPublic Agent Full Porn VideoJoi GamesBlacked Porn TeensPromptchan AiPorngames Itch.ioRule/34Mouni Roy Sexy VideoSweet_baby_yummyAny Porn Video DownloadChodo XxxReno Gold GaypornAna Paula Saenz OnlyfansTony Lopez NakedBangla Mein Blue PictureKamalika Chanda NewMommyporn VideosWww Xxx Hd DownloadCartoon Network PornHot Big Boobs KissingHot Spanish PornXvideos DownJasmine XxxNude DrawingDarryl HanahSexs PakistanWww.sunny Leonexx.comMalluhotvideosPrivate SociatyMexicanpornChartubartePussyjobMandingo CockFirst Time Girl Xxx VideoBundásGrope On TrainFree Full Porn MovirsSwati Naidu New PornMia Khalifa Porn 4kIni BokepFur FetishLittlemisseeveNude AppGay PorntumblrSexywwwPorn Hd 2022Man DickSexx Indian VideoYoung TwinkpornPornos Caseras GratisPictures XxxMadelyn MonroeNgod-191Bridgette B TittiesAbuse Her PornHpjavFilm AmateurpornoXvideos Gay BrJennifer Lawrence Nude PhotosCatherine Bell BikiniGay Puerto Rico PornRealbooryFree Porn OgraphyPlayboy PluzXxx Sister RepAnal Full HdTaboo IncestMommy CummyFirecams ComBoobs Sucking HdPorn Xhamster DesiAdult Movies In JapanSabrina BanksTwistys.comBrooke Ashlynn1337x.tpNovinhas TwitterHot Girl SexyMilf Mom PovCongo PornTelugu Hot Xxx VideosMarathi Sex Video Audio60 Year Old PornHentaihomeAhri HentaiDub HentiBigtitsatschoolBusty Porn VideosUnknown SexSofia Vergara Sex SceneBrandi Passante NudeAnroid 18 PornSaeko MatushitaSexxyjaimeFree Amateur Porn VideosLadt PornHenrai GayHot FackingLela Star BjVideo De PornagrafiaNarafordPoran Sex HindiCenterfolds PenthousePorn CopsCartton Porn ComicsSocialmediagurlsAnime Panty.poopX VidLivrevampedBigcocks VideosLuci Lawless NudeSekshiBhabhi Xxnx VideoLollipop GNuru Oil MassageXnxx Lesbian PornAngelo GodshackAhoo._.Sexy ToiletUllu App Full VideoSuhagraat Mms VideoLong Time Porn VideosMotgerlessSunny DaeMakenzie MossBrazil Gay PornTit FlasMilf BbwArch NudesIndian Mms KandTay Stevens PornVidsvidsvidsSamantha Sex ImagesXx Sexy SexySucking Tits HardBrianna Bentley Porn