Fabriek in Michigan waar de Ford Focus wordt gemaakt
NOS NieuwsAangepast

Ford breidt uit in VS in plaats van bouwen in Mexico

Ford ziet af van plannen om een nieuwe autofabriek neer te zetten in Mexico. In plaats daarvan wordt een fabriek in Michigan voor 700 miljoen dollar (670 miljoen euro) uitgebreid om er zelfrijdende en elektrische auto’s te kunnen bouwen.

Die uitbreiding levert volgens Ford 700 nieuwe banen op. De productie van een nieuwe generatie van de Ford Focus wordt wel verplaatst naar een bestaande fabriek in Mexico.

Extra belasting

De directeur van Ford, Mark Fields, laat aan de Amerikaanse nieuwszender CNN weten dat de uitbreiding in de VS een blijk van vertrouwen is in het gunstige ondernemersklimaat dat aankomend president Trump zal creëren. Maar hij benadrukt ook dat het autobedrijf geen speciale deal met Trump heeft gesloten.

De toekomstig president heeft regelmatig kritiek op Ford, omdat het concern auto’s laat maken in lagelonenland Mexico. Ook heeft hij druk uitgeoefend om de productie in de VS te houden. Vandaag dreigde Trump autofabrikant General Motors met een extra belastingheffing op auto’s die in Mexico worden gemaakt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl