Ads Top

FG's in ziekenhuizen opereren goed

Functionarissen voor de gegevensbescherming (FG’s) in ziekenhuizen zijn goed op weg om zich een volwaardige positie te verwerven. Deze FG’s opereren goed en geven een goede invulling aan de taken die zij hebben op grond van de privacywetgeving. Wel kunnen voornamelijk kleinere ziekenhuizen zich nog verbeteren door meer schriftelijke waarborgen door te voeren.

Deze conclusie trekt de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) na een verkennend onderzoek naar het functioneren van FG’s in elf ziekenhuizen. Monique Verdier, bestuurslid bij de AP: ‘Als de functie van een FG goed ingebed is in een organisatie, kan dat iets zeggen over hoe goed een organisatie de privacywet naleeft. Voor de AP is een goed functionerende FG waardevol: hij of zij helpt ons om adequaat toezicht te houden.’

Op basis van het verkennend onderzoek komt de AP met aanbevelingen voor de raden van bestuur en aanbevelingen voor de FG’s. De AP heeft het onderzoek verricht binnen elf ziekenhuizen, maar de bevindingen zijn relevant voor de hele ziekenhuisbranche en daarbuiten.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.