door Inter in Overig  ·  98 Reacties

  • 36
  • 1012x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Ooit toen ik 18 was en voor het eerst mocht stemmen, stemde ik op Paul Rosenmuller, omdat ik destijds dacht dat hij een goed verhaal had. Later bleek vooral dat hij het verhaal charismatisch en met veel schwung kon brengen, maar dat het inhoudelijk zwaar waardeloos was. Maar ik had toen helemaal geen zin om me echt te verdiepen, ik was drukker met meisjes, het halen van de studie, gamen en sparen voor m'n rijbewijs.

Puur op eigen ervaring kan ik achteraf zeggen dat ik toen eigenlijk helemaal niet zou moeten hebben mogen stemmen. 21 jaar lijkt me idd vroeg genoeg.

1
51 Emus

* Verwijderd door de redactie *

52 Captain Hero

De regering verdeelt het geld dus is het redelijk dat alleen wie bijdraagt stemt.

4
53 Ogod

Inderdaad 21 jaar zou een goed idee zijn!
En de zetel aan de partijen verbinden!
En een kiesdrempel invoeren!

0
54 Zie Hier

@42
Kortom de SGP stemmer krijgt 14 stemmen en een vrijgezel 1. question

0
55 MARCUSAURELIUS

@53 Wat alle macht legt bij de rijken.

1
56 MARCUSAURELIUS

@56

Is er een quotum op inkomen voor het stemmen dan ?
Zou je niet zeggen als je het aantal stemmers ziet die zich laten bedonderen .
Een toets vooraf lijkt mij redelijker.

4
57 No newstoday

Zodra iemand al zijn eigen rekeningen betaalt mag ie van mij stemmen.
Een 16-jarige doet dat i.i.g. niet.

2
58 Spraypaint

Ze vinden volwassenen te dom voor referenda en willen vervolgens kinderen laten stemmen.
Laat me raden, dit heeft met het klimaat te maken.

1
59 Spraypaint

@42

Bij die ouderen regelt zich dat vanzelf .
Op een geven moment zijn ze de stemdatum vergeten , de stemkaart kwijt en is het klaar.
De meeste jongeren kennen links of rechts kennen alleen van het verkeersexamen op de basisschool.
En is het op de fiets of scooter al een probleem .
Laat staan in de politiek.

4
60 No newstoday

@57 Een toets of ze wel op jouw partijen stemmen zeker?

1
61 MARCUSAURELIUS

@59 Ik vind dat een sterke.

0
62 MARCUSAURELIUS

@60 : Zo had ik het nog niet bekeken, LoL.

Nu ik er zo over nadenk is het niet alleen de leeftijd maar ook de plaats waar je je stemhokje plaatst. Bij ons in de gemeente moet ik altijd gaan stemmen bij een zorginstelling, wat nou als ze dat naar de school verplaatsen en er zou stemrecht zijn vanaf 16 jaar.

Wellicht beter om het te laten zoals het is maar dan wel een stemplicht, zoals @41 stelt, invoeren. Krijg je ook geen Brexit-achtige problemen dat het niet duidelijk is of de meerderheid van het volk of alleen de meerderheid van de stemmers een Brexit wil.

0
63 Winterpret

@56 De rijke mensen willen best dokken voor een betere samenleving maar de keuzes daarvoor overlaten aan economische verliesposten (excusez le mot) staat gelijk aan economische zelfmoord.

1
64 Ogod

@64 De rijken zijn vooral rijk geworden door niet te betalen en dat willen ze graag zo houden.
Dus zijn ze voor een systeem dat er voor zorgt dat de rest niets krijgt.

0
65 MARCUSAURELIUS

@65 Alle niet-rokers zijn belastingontwijkers. Iedereen krijgt in principe loon naar werken. Wie dat niet kan, wordt toch onderhouden. Daar is consensus over. Maar ja, met een studie kunstgeschiedenis of feministische danstheorie is je arbeidsmarkt waarde meestal niet zo hoog.

2
66 Ogod

@59 ++ Dat was mijn idee ook, ze hebben ons het referendum afgepakt omdat ze ons te dom vinden om met belangrijke zaken mee te denken, en kinderen van 16 die nog niet eens volwassen zijn willen ze gaan laten stemmen, die zijn natuurlijk via de school banken goed te indoctrineren, zeker wat de klimaathysterie betreft..

3
67 Jill

De juf en de meester zien wel toe op dat ze juist stemmen, zeker. Net als met die "spontane" demonstraties voor de klimaathoax. Wat een smeerlappen zijn het ook, hoe ze onze kinderen willen misbruiken.

3
68 Wendel

3 jaar nadat je van de indoctrinatiefabriek bent ontsnapt is inderdaad een betere optie, dus 21.

4
69 Wendel

Ach de meeste "volwassenen" stemmen ook op basis van onderbuik getuige het feit dat heel veul mensen pas beslissen op welke partij ze stemmen zodra ze het stemhokje ingaan.
En dan de PVV-stemmers die massaal naar de FVD uitweken...................... Het partijprogramma van de FVD is ook zo uitgebalanceerd. Sommige standpunten staan haaks op wet- en regelgeving en sommige standpunten zijn ronduit racistisch, sommige schurken ronduit tegen het dictatoriale aan en sommige standpunten hebben raakvlakken met standpunten die ruim 70 jaar geleden bij onze oosterburen bontonton waren.
Dus om nu te zeggen dat volwassenen weloverwogen een keuze maken.

De extreem-rechtse knuffelaars zijn gewoon bang dat jonge stemmers niet op hun lavendel-leider stemmen

2
70 krek

@1
En welke levenservaring heb jij dan, dat je wel zou mogen stemmen?
Er zijn jonge kinderen die hebben meer levenservaring als bagage dan (ik noem maar een getal) 100 mensen van 50 jaar oud.
Levenservaring is wat mij betreft ervaring die je opdoet door het meemaken van de donkere kanten van het leven.
Levenservaring heeft wat mij betreft dan ook weinig te maken met het aldanniet weloverwogen kunnen maken van een stemkeuze

5
71 krek

@71 Bovendien wil levenservaring nog niet meteen levenswijsheid betekenen. Zatop Z-generatie jongeren die meer levenswijsheid bezitten dan menig door cynisme doordrenkt oude mannetjes.

3
72 Crannbuidhe

@72 Dat vinden vooral snotneuzen.

2
73 MARCUSAURELIUS

@70 "De extreem-rechtse knuffelaars zijn gewoon bang dat jonge stemmers niet op hun lavendel-leider stemmen"

Je zou dat ook kunnen beweren over het niet invoeren van een stemplicht. Daar zijn de extreem linksen als de dood voor omdat ze dan weten dat rechts aanzienlijk groter zal zijn.

2
74 RazorBlade

Tsja, zulke voorstellen kan je verwachten als er criminele imbecielen regeren. 16 jaar, amper droog achter de oren, gemakkelijk beïnvloedbaar en te mobiliseren (elke dag vrij van school is er één)
Vooruit zien kan men alleen als men het verleden goed kent.
Wat deze achterlijke regering dan alleen nog hoeft te doen is de geschiedenislessen afschaffen zodat ze de meute kunnen drijven waar ze hem willen hebben.
Schofterige landverraders zijn het. De jeugd mag betrokken raken, OK, maar beslissingen moeten zij aan ouderen overlaten.
Ollongren loopt weer voorop bij dit alles.
Dit kabinet moet weg, en wel zo snel mogelijk.

2
75 logikus

@1 Je bedoelt dat we PVV en FvD en Denk stemmers voortaan eerst een test laten doen waarmee ze stemrecht terug kunnen krijgen?

Ja daar ben ik wel voor. Die mensen snappen er niks van namelijk.

5
76 Anti-Prut

@72

Zeg dat nou niet. Dat valt verkeerd bij degene die denken dat wijsheid en het toenemen van leeftijd 1 op 1 samen gaan

4
77 krek

@73

Als je stemt op het onfrisse gedachtengoed van FVD of PVV onbreekt het wat mij betreft aan levenswijsheid.

5
78 krek

@76 Moeten we dan kamerleden ook een rekentoetsje laten maken voordat ze in de kamer plaatsnemen?

1
79 RazorBlade
80 Anti-Prut

Welke personen zitten in het bestuur van de ROB ? namen?

0
81 Bollieboos

Werken = stemmen.

16 jaar, 4 dagen werken, 1 dag leren: stemmen
Fulltime student, uitkering, enzovoorts niet.

0
82 Jackd

@78 Dat vind jij.
Maar wat kan je zelf? Ben je afgestudeerd in de wiskunde , natuurkunde , scheikunde of een verwant vak? Of ben je gewoon onderontwikkeld. question

1
83 MARCUSAURELIUS

@83

Iets aldanniet kunnen heeft niets te maken met levenservaring of levenswijsheid.Dat je dat soort zaken in 1 reactie op 1 hoop gooit is veelzeggend.
En wat ik al dan niet kan of al dan niet doe in het dagelijks leven gaat jou en iemand anders op deze website geen ene rotmoer aan

3
84 krek

@77 Ik denk graag in belangen en houd me wat minder bezig met de vraag of iemand slim, wijs, of verstandig genoeg is om ergens op te stemmen. Er van uitgaan dat de ander achterlijk is is meestal niet heel erg doeltreffend. Als iemand in een dikke villa woont in Wassenaar dan zal die persoon niet zo heel veel last hebben van de nieuwe Nederlanders die de buurt terroriseren. Als je echter als Jood een winkeltje hebt in Amsterdam en iedere week worden je ruiten ingegooid dan ben je dan op een gegeven moment ook goed zat. Mensen hebben gewoon andere belangen en het is dom om te denken dat de ander dom is.

0
85 RazorBlade

@84 Hoezo????
Iemand zonder academische opleiding uitmaken voor nauwelijks geschoold is heel wat minder arrogant als wat jij doet.

1
86 MARCUSAURELIUS

@85
Iemand voor dom uitmaken is vaak ook een trucje om de discussie niet te hoeven voeren, immers de ander heeft daar het niveau niet voor.

In bepaalde zaken is dat natuurlijk waar, als je twee dagen geleden hebt leren schaken van een buurjongen en je denkt het dan al beter te weten dan de regerende wereld kampioen dan ben je in meerdere opzichten dom.

Maar @krek vindt een ieder dom die het niet met hem eens is. question

1
87 MARCUSAURELIUS

@70 Welk standpunt van het FvD vindt u racistisch?

0
88 Lambaster

@88 Ik heb net van @87 geleerd dat dat een domme vraag is. Dan hoef je hem namelijk niet te beantwoorden. question

0
89 RazorBlade

Idd eerst maar es school afmaken en wat ervaring opdoen. Wat weet een 16 jarige nou van.het huurbeleid af. Stemwijzers laten vaak impertinente stellingen los op mensen die wat mij betreft lager op de agenda zouden mogen. Klimaat is zeer belangrijk maar een fatsoenlijk dak boven je hoofd is vaak urgenter als je je je huur niet meer kan.ophoesten.

0
90 Lets keep it cool

@85

Kan je me vertellen waar ik het heb over achterlijk? Ook de term "dom" is nergens gevallen. Dat is er allemaal ingefietst door @87

@87

Jij geeft maar je eigen slinger aan mijn reacties. Kan je aangeven waar ik heb geschreven dat ik een ieder die het niet met mee eens is, dom is? Dat kan je niet, dat heb ik niet geschreven. Je zuigt dingen uit je dikke duim. En ja dat vind ik wel dom. Dat is een teken dat je begrijpend Nederlands en teksten kunnen lezen van een wat bedenkelijk niveau is

4
91 krek

@87

En "het" mag dan stemmen......................... Ik zie liever een 16-jarige stemrecht hebben dan jou.....................

4
92 krek

@3 Hop, daar gaan we weer aan het bijstandsbashen. Waarom zou een bijstandsgerechtigde geen invloed mogen uitoefenen op het beleid, dat ervoor gezorgd heeft, dat hij bijstandsgerechtigd is. Een van die beleidsinstrumenten is de werkloosheid rond de 3% houden op last van de ECB.

0
93 Vilseledd

71 Tsja... hoeveel levenservaring heeft een mens nodig om te mogen stemmen? Geen idee..... maar de meeste kinderen van 16 jaar hebben echt nog geen realistische kijk op de wereld.
En waar wil jij de grens leggen? Er zijn kinderen van 3 jaar die soms heel wijs uit de hoek kunnen komen.

0
94 LoydMorris

@94 Ik zou zeggen op 24 jaar. Vanaf die leeftijd kunnen mensen oorzaak en gevolg doorzien. Daarvoor niet, bijvoorbeeld de 20 jarigen die stenen vanaf een viaduct op de snelweg gooien. Persoonlijk vindt ik dat voorbeeld overtuigend. Geen zinnig mens zou zo iets doen. Kennelijk zijn 24-minners nog niet volledig bij zinnen.

0
95 Myth63

Stemrecht zou alleen moeten gelden voor één-paspoortigen (het Nederlandse) en mensen boven de 18 jaar.

0
96 Scorpio

@91 Ach wat ben je toch een sukkeltje. questionquestion

0
97 MARCUSAURELIUS

@92 Jij wil alleen stemrecht geven aan mensen die het met je eens zijn.

0
98 MARCUSAURELIUS

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Strongoli
Naar festival, de vlag uithangen, of wandelen langs het strand: wat betekent vrijheid voor jou?

Alles wat met een vrije democratie te maken heeft.Het is alleen jammer, dat daar de laatste jaren, de klad begint in te komen.Veel dingen wo...

1 minuut geleden geplaatst door Strongoli

Zie Hier
Veertien lichamen uit zee gehaald door Tunesische kustwacht

Allemaal dieren liefhebbers!...

2 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

Zie Hier
'Met een spoorweg door 't plantsoen verliest Utrecht zijn fatsoen'

Niet zeuren gaat om het klimaat!...

3 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

Wedergeboren
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@10 "Stil of luidruchtig, je hoort op zo'n avond niet te demonstreren." Dan dus ook GEEN Oranje keppeltjes. Dus direct oppakk...

5 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Zie Hier
VVD-leider Dilan Yesilgöz verzon zelf wilde verhalen over asielzoekers - Joop - BNNVARA

Ach daar zijn we weer even een rondje huichelen en opruien!Je hoeft nooit te vragen waar het vandaan komt!...

5 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

Zie Hier
'Anti-wokepartij' groeit op VU: 'Studenten zijn er klaar mee!'

@11 Laat direct de bekrompenheid van de persoon zien! 👍...

7 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

Strongoli
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@9Stil of luidruchtig, je hoort op zo'n avond niet te demonstreren.Dus direct oppakken die figuren en als ze er tòch blijven staan met hun ...

10 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Zie Hier
Formerende partijen moeten er nu echt zien uit te komen, zegt populisme-expert: 'Veel kiezers zijn het beu'

Ach jeee daar hebben we er weer een, een van de vele verhaaltjes vertellers tegen redelijke vergoeding!...

16 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

Strongoli
Wilders houdt poot stijf: 'Geen kabinet als er geen stevig asielpakket komt' - NieuwRechts.nl

@69Al wéér niet goed gelezen!.Ik heb het over vluchtelingen, niet over asielzoekers. Niet alle vluchtelingen zijn asielzoekers en niet all...

19 minuten geleden geplaatst door Strongoli

NK. App
Mallu Aunty RomanceDani Daniels Xxx ComTamil Heroine SexyAssamese Sex MmsCute PorntarBubble Brats PornPornografías En VideosThe Hottest Pornstar In The WorldYoung Couple Sex VideoXxx Porn MarathiMujeres Desnudas De GuatemalaFlashing At The GymSex Video On First NightMost Beautiful TitsBliqeJogos HentaoFriday Night Funkin Por NHumsterSex With GirlfriendBrazilain AnalLust VideosBlacked HardIndian Xvidios ComKaley Cuoco TittsHentaiworld.tvSarah BeattieAlley Sheedy NakedOkichloeo NudesScreaming SexKamasutra PornBritney Light PornMaderchodNude Woman On The BeachJun AmakoIporn T.vMfc Free CamsBasilian PornBrandi Love StepsonPorn Tube TenHistoires XContoseroticoscnnJapan Sex Movie VideoDesi Bhabhi Xxx PornFemboytubeSexy Twitter AccountsWww.pornpicsDesenho PrnoXxx Maal ComAnal Porn VidesDigitalprincessTiktok Live PornAtrize PornosFotos TravestisbrMizztwerksumMarathi XA Dream Cum True Bridgette B And Bunny MadisonMiley Cyrus PornSarah Caldeira PornMia KalphiaSex Video In TrainJasminetea PornDirty Talk Big TitPlayboy Magazine PornTs ChanteMia Khalifa BootyNaked ReacherTamil Actress Hd Sex VideosCurvy Stepmom PornRevenge Porn WebsiteAnimation Manga PornHanabipornSxyleaksJackplusjill PornPpcocaine Onlyfans LeakTijuanahookersLesbian Massage Seduction PornPegging ToysDeuxxmaFem Dom ManhwaNewivyMilfcameltoeSister Creampies PornElizabeth XxxHinata Hyuga HentaiHypno PorGay Fraternity XPornpics.comlThefappenignVoyeur TeensTamil Aunty Dress ChangeApril O NeilXxx Sex 2018Richa SexArabe SexAsian Babes CamPorn Comics CartoonCsrdi B PornSex Hd BfPoren Hd VideosTamanna Ka Sexy VideoDesi SwingersSapphic Porn/watch/xxxxxxxHentia ReadOnly Fans LeanedEfuketPooja Hegde Fake NudePonh UbSunny Leaon X VideoMature Ebony PornFree Black Lesbin PornHorny Mother In LawAnalized PornPor LesbTamil SexCaset CalvertFake Nudes Emma Watson4 Girl FinderpaintChandni MovieBrazzers PornhatBest Quality Xxx VideoIndian Nude BhabiSodomie PornoPxvideosSream PornVannas Easy A Part 3: Sexually PowerfulCayeene KleinAsian White Gay PornSoothuJija Sali FuckDesi Maa Beta ChudaiHot OmegleBlack PornographyGolden Tube PornGirl Pooping PornSeries PornograficosMalenia HicksCollege FuckSister Brother Blue FilmGay Sex KahaniDeanralphsSiri Porn VideosSingapore Ka SexXxx Mom And Son CartoonSunny Lenovo XxxStep Daughter PornIndian Nude Video CallHot Bed Sex VideoPron GiftFat Black Anal