Getty Images/iStockphoto
Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

Moeten we naar nultolerantie voor alcohol achter het stuur? “Verbijsterend lakse houding van Belg kost jaarlijks honderden slachtoffers”

Cathy Berx, de nieuwe voorzitter van het Vlaams Forum Verkeersveiligheid, wil van de strijd tegen rijden onder invloed een topprioriteit maken. Daarom pleit ze voor een nultolerantie voor alcohol achter het stuur, net zoals die nu al bestaat voor druggebruik. "De lakse houding van veel Belgen rond drinken en rijden komt neer op schuldige nalatigheid en kost jaarlijks honderden slachtoffers. Dat is onaanvaardbaar", aldus Berx.

66 reacties

  • Patrick Van Assche

    5 jaar geleden
    Wat "verbijsterend" is, is de aanhoudende inperking van onze vrijheden (die een deel van onze levenskwaliteit uitmaken) omwille van een -mathematisch- zeer klein aantal slachtoffers. Het is helemaal niet de bedoeling de impact van een verkeersongeval met lichamelijk letsel te minimaliseren maar je kan de levenskwaliteit van 99% van de bevolking niet reduceren omwille van het ongeluk van 1% van de bevolking.
  • Freddy De Vos

    5 jaar geleden
    Sowieso! En meer alcoholcontroles!
  • Ja Rodrigus

    5 jaar geleden
    Dimitri, als je 1 standard glas wijn drinkt bij je eten, is dat 1 glas wijn 60 minuten na consumptie niet meer terug te vinden. het zou wel dom zijn een glas wijn te nuttigen, en onmiddellijk daarna in je auto te stappen
  • Dimitri Van der Heijden

    5 jaar geleden
    Dit gaat de mensen die nu teveel drinken niet doen stoppen... die mensen gaan dat blijven doen... diegene die 1 glas wijn drinkt bij t eten gaat ervoor opdraaien... Ik denk dat het probleem niet bij de grote groep ligt die 1 of 2 glazen drinkt maar bij de kleinere groep die van zichzelf vinden dat ze dronken nog met de auto kunnen rijden.
  • Antonio Vivaldi

    5 jaar geleden
    Dat ze de huidige straffen effectief geven dat zal al een pak schelen.