EPA
Volledig scherm
© EPA

Bernie Sanders wil alle Amerikaanse studieleningen, goed voor 1,4 triljoen euro, kwijtschelden

De Amerikaanse Democratische presidentskandidaat Bernie Sanders heeft een ambitieus plan uitgewerkt om alle Amerikaanse studieleningen af te lossen. Daarmee worden zo’n 45 miljoen Amerikanen verlost van een schuld die tientallen jaren kan aanslepen. 

45 reacties

  • John Knol

    5 jaar geleden
    Een us trilion is geen triljoen 1e15 maar in eu 1e12 (1000 miljard) vertaalfoutje
  • Guido Pintens

    5 jaar geleden
    blijkbaar zijn er hier nogal wat mensen die denken dat door de torenhoge studiekosten, ze later een pak geld gaan verdienen. Niks is minder waar in de US. Er zijn hooggeschoolden in overvloed die amper een job vinden en levenslang hun studieschulden moeten afbetalen. En om dat te kunnen 2 of 3 onderbetaalde jobs doen en amper kunnen overleven!
  • wout janssen

    5 jaar geleden
    @Nils "Het is toch eerlijk? Moet die ongeschoolde arbeider mee betalen voor die fuivende student? " Serieus? Ik hoop voor jou dat die fuivende student zo ook niet denkt eenmaal hij na 5 jaar afgestudeerd is en 45 jaar lang 5x meer belastingen op zijn inkomen moet betalen als de ongeschoolde arbeider.
  • Christine Laevers

    5 jaar geleden
    Nils De Vriendt : die ongeschoolde arbeider of die alleenstaande moeder met 2 of 3 jobs hebben misschien een kind dat wilt studeren en het potentieel heeft. Ik vind dat hoger onderwijs toegankelijk moet zijn voor alle segmenten van de maatschappij. Goed idee van Sanders!
  • Jean De Grande

    5 jaar geleden
    Het klassieke linkse "alles-is-gratis" verhaal.