door verwijderd322399 in Binnenland  ·  33 Reacties

  • 6
  • 604x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

“Die strategie kennen we inmiddels van radicaal-rechts: doe een extreme en leugenachtige uitspraak, en peil de respons. Zorgen de uitspraken voor controverse, dan waren ze natúúrlijk altijd al als grap bedoeld. Intussen speel je wel in op xenofobe sentimenten onder een deel van het electoraat.”

Helemaal waar natuurlijk maar ook links maakt gebruik van deze methodes.

Zowel links als rechts zijn fundamentalistische stromingen die alleen uit zijn op het eigen gelijk.

9
1 ModReset

@1 weg met links en weg met rechts.

7
2 ModReset

Sociale woningbouw gewoon helemaal afschaffen, dan hoeven we ook niet meer over dit soort vraagstukken na te denken. De opbrengst van de verkoop kan richting Brussel. In Brussel hebben ze het hard genoeg nodig om alle plannen te realiseren. Te denken aan bijvoorbeeld 10 vliegdekschepen.

10
3 groenengeel

@2 Weg met rechtdoor. question

5
4 groenengeel

@3 @4 melig op de maandag ochtend??

2
5 ModReset

@5 Een beetje wel ja. question

1
6 groenengeel

Niet alle nee, alleen maar het merendeel...

6
7 Scholar002

* Verwijderd door de redactie *

8 Undertaker

Cody moet de feiten er zelf nog maar eens op naslaan.
Het NRC artikel wat hij aanhaalt meldt het volgende:

"We proberen de rekensom toch even te maken. Uit het BZK-document blijkt dat gemeenten in 2015, 2016 en 2017 gemiddeld 31.633 statushouders moesten huisvesten."
en
"Aedes meldt: in 2015 werd 7 procent van de vrijgekomen huurwoningen toegewezen aan statushouders, in 2016 was dat 12 procent en in 2017 opnieuw 7 procent."

Als er dus jaarlijks 31633 statushouders gehuisvest worden en dat gemiddeld 8,7% is van het totaal aan gehuisveste personen, dan zou dat betekenen dat er elk jaar 365.000 mensen een nieuwe sociale huurwoning krijgen.

Wat er niet klopt kan ik niet zo nagaan en daar heb ik geen behoefte aan. Maar dat 365.000 nieuwe mensen in een sociale huurwoning per jaar niet klopt, daar hoef je geen hogere wiskunde voor te kunnen.

5
9 beastyboy

Nee dat klopt, het is maar 99.99%.

6
10 DNEUS14

De knoop zit hem erin
Dat de woningbouwvereneningen

0
11 Ignatowski

De knoop zit hem erin dat de Dat de woningbouwverenigingen alle goedkope huizen verkopen

1
12 Ignatowski

Nee niet alle maar wel heel veel, en met name in steden waar al woningnood is.

Dat ze geen woning innemen in lutjebroek en rectum zegt niet zoveel.

3
13 Jaap Oudenaerde

De schrijver, Cody Hochstenbach, vertelt er uiteraard niet bij wat de reden was dat “sinds eind jaren tachtig het verminderen van het aandeel corporatiewoningen een kerndoel van beleid” is. Het overgrote deel van de sociale woningbouw wordt bezet door mensen die er niet in thuishoren, sociale woningbouw is bedoeld voor mensen met lage inkomens. Als gezinnen met tweemaal modaal niet doorstromen moeten er steeds meer sociale woningen bijgebouwd worden en geldbomen bestaan natuurlijk niet.

Ik kan me prima vinden in de oplossing van FvD: “Mensen die cruciaal zijn voor de stad […] krijgen voorrang bij de toewijzing van sociale huurwoningen, in plaats van statushouders." Werkenden zijn cruciaal voor de stad en gaan dus voor. Werklozen, statushouders, etc. kunnen best buiten de steden, en dan m.n. buiten de Randstad gaan wonen. Mensen die in de stad werken zouden daarentegen voorrang moeten krijgen om langere reistijden en nog meer files te voorkomen.

6
14 Mrs. K

@14
Dat meent U toch niet. Mensen die werkloos zijn geworden moeten hun (geboorte) huis verlaten en ergens gaan wonen waar waarschijnlijk geen werk is en daar gaan wonen en woningen gaan innemen van mensen die daar recht hebben op een sociale woning. Als je werkloos wordt, wordt je 3 dubbel gestraft.

4
15 yanyans

Ja ja we gaan er intrappen.

1
16 Pelikaan

@15
Mensen in de bijstand dan. Dan heb je er al eerst 2 jaar WW opzitten.

1
17 beastyboy

@14
Er zit een behoorlijk gat tussen "scheefwonen" en "hypotheek".
Gedwongen verhuizen gaat m.i. nog nét iets verder dan uitmelken van modale werknemers die nét 2 euro boven de sociale huurgrens uitkomen.
Voor dat geld krijg je van z'n lang zal ze leven geen hypotheek.

0
18 _Kapnah_

Natuurlijk pikken statushouders de woningen wel in. Iedere woning waar een statushouder in komt, komt geen autochtoon in.

5
19 Dickie Mozes

@15 Ik schrijf toch niet dat mensen uit hun huis gezet moeten worden? We kennen nu ook een systeem waarbij bepaalde groepen voorrang hebben. Ik ben het met FvD eens dat dat best kan veranderen. Met bv. een uitzondering voor mensen die mantelzorg nodig hebben.

@18 Ik ben dan ook niet tegen het bijbouwen van meer vrije sectorwoningen.

4
20 Mrs. K

@20 U schrijft toch echt Werklozen kunnen het best buiten de steden en randstad gaan wonen. De gedachte al is al verschrikkelijk. Hoe durft men Dat werklozen een minder soort is en opgeborgen moeten worden vooral niet in de randstad.

1
21 yanyans

@17
Wat bedoelt U daarmee?

1
22 yanyans

@21 , ja, en als ze dan weer een baan vinden, mogen ze weer terug. Wel onderaan de wachtlijst natuurlijk, die ook dan nog steeds zal bestaan. En buiten de grote steden groeien de ghetto's, vol mensen met een uitkering....

0
23 Giesje

@21 en @23 Haha, huilebalken. Het gaat enkel om een voorrangsverklaring voor werkenden en niet om de deportatie van bijstandstrekkers lol

4
24 Mrs. K

@23 Dus wijken waar mensen met een uitkering wonen zijn ghetto’s? Vreemde gedachtengang, alsof mensen met uitkeringen niet in staat zijn hun wijk leefbaar te houden.

2
25 Mrs. K

FvD ziet het gewoon goed: voorrang voor huizenzoekers die cruciaal zijn voor de stad. Voor een politieman of verpleegkundige of voor mijn part de vuilnisman is het belangrijk dicht bij z’n werk te wonen, voor zieken is de nabijheid van een mantelzorger noodzakelijk, maar voor iemand die niet werkt en niks mankeert, allochtonen incl. statushouders of autochtonen, is er geen enkele reden om voorrang te krijgen voor een woning.

2
26 Mrs. K

@24
Hoezo huilebalken? Waar geeft U aan dat het om een voorrangsverklaring gaat? U heeft echt gesteld dat werklozen buiten de randstad moeten gaan wonen. Niet gaan draaien.

0
27 yanyans

@25 , dat hoeft niet persé aan die mensen te liggen. Een gemeente met veel inwoners met een uitkering heeft minder geld te besteden. Niet alleen de uitkeringen kosten geld, ze wonen in goedkopere woningen, die leveren minder op aan OZB. Daarbij zijn veel mensen met een uitkering arbeidsongeschikt en doen een beroep op de WMO of de jeugdzorg. Kost de gemeente ook weer geld. Uiteindelijk zal er steeds minder geld beschikbaar zijn voor openbare voorzieningen en onderhoud.

1
28 Giesje

De VVd heeft vaker een grote mond door migranten nu de schuld te geven, maar zelf niets te doen dat er voor middenhuur gebouwd gaat worden. Ik ben benieuwd overigens of er nog partijen zijn die het woonschoolmodel nog zien zitten. Voor een deel van de samenleving lijkt mij dat geen verkeerd idee namelijk.

0
29 Arno82

Dit land is veel te vol.

1
30 PFL

wat een belabberd stuk tekst .
weten ze bij rtlz niet dat statushouders voorrang moeten krijgen.
doe gelijk even een onderzoekje hoeveel van die statushouders een baan hebben.
en of ze de nederlandse taal wel machtig zijn.
doe eerst eens onderzoek naar het gegeven voordat jullie te laat in de gaten hebben dat de vork toch anders in de steel zit dan dat jullie beweren.
die ´`nieuwkomers`` drijven de prijzen van alles op,de zorg,de toeslagen die ze bovenop hun uitkering krijgen en nog veel meer .
wij moeten hun voorzien in hun levensbehoefte vandaar dat we bovengemiddeld veel moeten betalen in vergelijking met de landen om ons heen.
dat kunnen ze wel proberen te ontkennen maar het is gewoon de waarheid.

0
31 ongelovenloos

@31
Is dat zo? De Belgen klagen ook al dat zij veel meer moeten betalen

0
32 yanyans

@28 hoewel jouw logica klopt, benoem je net zaken die niet meer door gemeenten geregeld worden of die juist door mensen in arme wijken meer gedaan worden. Zoals het puin ruimen, de openbare ruimtes gezelliger maken. In villa wijken zit iedereen letterlijk achter zn eigen hek en verder kijkt men niet. openbare speelplekken zijn daar niet te vinden. De rijke lui zullen ook minder vaak mantel zorgen of als vrijwilliger werken. Ook als ze niet werken.

0
33 Merlinswit

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Nicks R. Van
Femke Halsema over geplande actie XR: ’Blokkade A10 levensgevaarlijk en onverantwoord’

@5 Is eigenlijk gericht aan Halsema, want die schijnt het niet te begrijpen....

zojuist geplaatst door Nicks R. Van

Wedergeboren
Hele Kamer trekt boetekleed aan over doorgeschoten fraudebeleid, behalve de PVV

@3 "werkt bij mij niet. Dus stop er gewoon me" Omdat iets bij JOU niet werkt, en ook commanderen mij er mee te stoppen? Spoor ...

1 minuut geleden geplaatst door Wedergeboren

Strongoli
Hele Kamer trekt boetekleed aan over doorgeschoten fraudebeleid, behalve de PVV

Betaalmuur. 👎@1 werkt bij mij niet. Dus stop er gewoon mee. Zoals al eerder gemeld, ga ik niet allerlei toeren uithalen om iets te kunnen l...

4 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Wedergeboren
Femke Halsema over geplande actie XR: ’Blokkade A10 levensgevaarlijk en onverantwoord’

@4 "Verbied het dan" Uh ... iets verbieden dat al verboden is? Goh, dat is een idee zeg ... ...

4 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Wedergeboren
Formatiekwartet spreekt vandaag over asiel: streng maatregelenpakket in de maak

@2 " totale instroomstop besproken" Daarover kunnen ze to St.Juttemis spreken tot ze een ons wegen. ...

6 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Wedergeboren
Minister voor Rechtsbescherming Weerwind: 'Ik ga aangenomen motie niet uitvoeren'

@6 "Dat is illegaal." Nee. "Hij moet uitvoeren ..." Nee. Zie 2. ...

8 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Nicks R. Van
Briefje van Jan - aan Franc Weerwind - Buttkicken.nl

Weerwind voert zijn eigen beleid. Heeft blijkbaar niet in de smiezen wat ministerschap inhoudt, Heeft ook niet door dat hij beter kan vertrekken...

8 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

Nicks R. Van
De vraag is of Timmermans de progressieve kar kan trekken

Timmermans moet van die kar afblijven!...

10 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

Zie Hier
Scholen huren tweemaal zoveel duur personeel in als tien jaar geleden

Dat krijg je met die geforeerde grote scholen!En besturen die net zoveel kennis van de aanpak van uitzendbureautjes!Neem gewoon geen leraren...

11 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

Nicks R. Van
Hele Kamer trekt boetekleed aan over doorgeschoten fraudebeleid, behalve de PVV

De boetekleden zijn de laatste tijd kennelijk in de uitverkoop. Je trekt zo'n ding aan en men gaat daarna weer over tot de orde van de dag....

11 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

NK. App
Indian Teacher Student RomanceLexxi LovePeta JansenForced To Eat PussyValerie Kay BangbrosHot Lesiban PornXnnx.coTeen Anal CreampieLez Anal StraponTallyberry NudeDipika Padukon Xxx VideoXnxx Romantic HdBp Video Six XxAll Country Sex VideoSex Japanese WifeNaked BlondeaRussian Teen XxxBangla Xxx Video SongMalayalam Actor Shakeela Sex VideoMoble Porn GameSasur Ne Bahu Ko Choda Hindi MeinCaptain America Xxx ParodyPron BusAnette SwartsMandy FloresanalMickey Mouse PornBokep TurkiSexy Doctor자위 녀Haley DaviesBrazzers SisterBipasha Basu Sex VideoMonique Fuentes PornBbw Porn TubrFreedownloadsexGirls Do Porn IndianPetite Ten PornPorn Stars Tube100 Xxx VideosFingering XvideoLee Chae-damJohnny Singh Xx VideoBrezzer Hd VideoUllu Web DownloadProstitute Real PornSex MachineElla-rae Smith NudeHdaltyazılıpornoTgirl Sex VideoOffice AnalF1nn5ter PornJosh Hartnett LpsgSienna WestCursed PornLesbian Eat Out PornDesi Bhabhi Blue FilmPhoenix Porn2000s PornSis XvideosAmbsofficialxo NudeFrench HentaiHayhooplaHoneymoon X6ar6ie6 LeakedNaked Milf PicsTamanna PukuStep Mom 4k PornBig Boobs Indian TeacherMom Sex Full MovieErotic ForeplayBest X VedioStudent Ko ChodaPublicagent FullKimmy Granger SislovesmeRapelust PornNudr GifsPorn 87BlackamvushAurora JokieStay_the_nightSxx VidioMiruplantttHentai FutanariRussian Beautiful Porn VideoLusty Granny PornImage FaoFcvr-033Male Sex VideoSexy Lady Porn VideoDesi Mallu BoobsChinese NakedSloppy FacialBackroomcastingcouhTeenager Threesome PornSperm In MouthNaked Muslim GirlsXnxx Hot GilsXxx Sexy Video Big BoobsPerfectgirls SexDesi X Hd VideoTelugu Aunty Sex KathaluBig DongHindi Sex Short FilmSunny Leone Ka Video BfLisa Ann James DeenDownload Video From PornhubFilmes Pornos GayPone StarBrandy Ledford PenthouseSex Power VideoTelugusexauntyFirst Time Sex With GirlfriendChloe Nicole PornstarParispornmoMaria Sharapova Nudeسكس ماياEllybbyxoxoBusty Busty PornBengali Couple SexSex Move TeluguHot Sex Of Bollywood ActressSnapchat Nude LeakAmster GroupRekha Ki ChudaiBad Porn VideosHindi Xx Hot VideoBtazzersEmma Griffiths MalinAmerica Porn FilmSex In The AirNami3neko'sOil Sex MassageNalli MumbaiBazzers PronWwe XxxSakure PornJordan MaxxpornCandaulismenetMassive Big TittiesIndian Xnxx TvXxx Sexy FuckKuwari Dulhan Kuwari DulhanSexo Mercado BcnCelebrity ArchieveTerrie Hatcher NudePornstarinterviewsIndiansexvedioSexcy PornValentino Aston LeaksBigbuttbooty