Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Trump en Iran blijven elkaar bedreigen: “Militaire actie nog altijd een optie, zou nooit geziene verwoesting zijn”

Het Iraanse regime heeft Washington nogmaals gewaarschuwd dat elke aanval op zijn grondgebied verwoestende gevolgen zal hebben voor de Amerikaanse belangen in de regio. "Een kogel afvuren op Iran zal de belangen van de Verenigde Staten en zijn bondgenoten in de regio ernstig schaden", aldus brigadegeneraal Abolfazl Shekarchi, woordvoerder van de Iraanse legertop. Maar Trump toonde zich niet onder de indruk: hij blijft erbij geen oorlog te willen, maar als het zover komt, zal Iran van de kaart geveegd worden. “Een militair optreden is nog altijd een optie”, klinkt het. De Britse en Duitse regering roepen ondertussen op de spanningen te verlagen.

22 reacties

  • Diane Bernaerts

    5 jaar geleden
    Hij blies een aanval af omdat er 150 doden zouden vallen, "maar als het zover komt, zal Iran van de kaart geveegd worden"??? Hij weet toch ook dat er dan miljoenen doden vallen?
  • Gert De Vries

    5 jaar geleden
    “Iran is momenteel een economische puinhoop, het land heeft het bijzonder moeilijk." Logisch met de bestaande (VS-)sancties. Wil Trump van Iran een tweede Venezuela maken ? Omwille van olie en aardgas... En reageert onze minister van Buitenlandse Zaken (en de VN) net zo afkeurend als de reacties van de hln-lezers / kiezers hier ? Minister Reynders, laat via twitter en andere duidelijk verstaan dat de Belg wil dat de Amerikanen het daar afbollen én al hun sancties opheffen !
  • Gert De Vries

    5 jaar geleden
    @Luc Lepoudre, de VS exporteert de laatste jaren zelf aardolie, dat is net het probleem. Dat ze daarvoor hun milieu om zeep moeten helpen, is bijzaak... 't Moet trouwens gepikt hebben dat de Russische VHF-radars in Iran zou keurig bij deze VS-demo met hun stealth drone met begeleidend vliegtuig met 35 kandidaat kopers de stealth drone opgemerkt hebben en daarna het uit de lucht halen ervan geleid hebben. Weg VS-stealth...
  • David Buytaert

    5 jaar geleden
    Als daar maar geen oorlog van komt dan mogen de burgers weer snuffelen
  • ANN LIMBOS

    5 jaar geleden
    Die 2 zotten gaan ons nog in de miserie storten.