RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Nederland

Cornelius Haga Lyceum schorst docent na filmpje omstreden prediker Abou Hafs

Het Cornelius Haga Lyceum van de Stichting Islamitisch Onderwijs (SIO) Beeld © ANP

Het Cornelius Haga Lyceum in Amsterdam heeft een docent geschorst, omdat die in de les een filmpje had laten zien van de omstreden radicale prediker Abou Hafs.

Het bestuur van de school maakt de schorsing vandaag bekend, omdat de docent 'ernstig in strijd handelde met het vastgestelde curriculum'. Het contract met de docent wordt ook niet verlengd.

Reden voor alarm

De radicale Abou Hafs uit Hilversum wordt al langer in verband gebracht met de school. Zijn invloed op de school zou volgens de Amsterdamse krant Het Parool een van de redenen zijn waarom de AIVD begin dit jaar alarm sloeg.

Het filmpje dat de nu weggestuurde docent liet zien, gingen volgens de directie van het Cornelius Haga, over pesten. Het filmpje is slechts aan één klas getoond. Dat zou zijn gebeurd op 3 juni.

'Geen
Lees ook:
'Geen salafisme, wel financieel wanbeheer bij Haga'

'Geen onderdeel van onze lessen'

Het filmpje zelf zou in principe onschuldig van karakter zijn, maar volgens bestuurder Söner Atasoy wil de school 'op geen enkele manier' met Abou Hafs geassocieerd worden. "Hij geeft geen les op onze school en mag géén onderdeel zijn van onze lessen."

Extremisme op Haga Lyceum? 'Ik merk er niets van'

02:35
Het Cornelius Haga Lyceum zou banden hebben met een terroristische organisatie. Volgens de leerlingen krijgen zij gewoon les: 'Alleen krijgen wij les in Arabisch in plaats van Duits.'