Start van hoofdcontent

Politiek

nl

VVD wil geen gescheiden maar gemengd sporten voor vluchtelingen

20 juni 2019, 10.35 uur · Aangepast 20 juni 2019, 11.31 uur

Vandaag wordt in de gemeenteraad het vluchtelingenbeleid voor de komende jaren vastgesteld, maar de VVD is nog niet akkoord met de huidige plannen van het college. Over het sportaanbod voor vluchtelingen zijn de partij en het college het niet eens.

In de plannen staat nu: 'Amsterdam biedt indien nodig gescheiden sportaanbod voor mannen en vrouwen aan. De praktijk wijst uit dat in sommige gevallen de drempel om gezamenlijk te sporten in het begin hoog is.' Claire Martens wil vanmiddag namens de VVD een stokje steken voor deze regeling. 

Belemmering integratie
Zij vindt dat het aanbieden van gescheiden sportfaciliteiten vanuit de overheid een verkeerd signaal afgeeft aan mensen die net in Amsterdam zijn. Daarnaast zou het de integratie en inburgering van vluchtelingen belemmeren. Vanuit particuliere organisaties zou gescheiden sporten kunnen worden aangeboden, maar de VVD vindt dit niet de taak van de gemeente. 

Voorlichting
De VVD stelt dan ook voor dat de gemeente alleen een gemengd sportaanbod aan gaat bieden aan vluchtelingen. Als dan vervolgens in de praktijk blijkt dat dit voor weerstand zorgt, moet de gemeente uitleg en voorlichting over het onderwerp gaan geven. Het voorstel wordt vandaag door de VVD in de raad ingediend.