RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Nederland

Drie mannen aangehouden om bedreigen ondernemers windmolenpark

De politie heeft drie mannen aangehouden die verdacht worden van bedreiging. Het gaat om de intimidatie van ondernemers die een windmolenpark wilden bouwen in het noorden van het land. In totaal werden er 34 dreigbrieven gestuurd, waarna zeker twee ondernemers stopten met de bouw van windmolens.

Een 61-jarige man uit Tweede Exloërmond, een 58-jarige man uit Meeden en een 50-jarige man uit Nieuw-Buinen zijn vanochtend opgepakt. Op dit moment vinden er nog meerdere doorzoekingen plaats in Groningen in Drenthe.

'Beveilig je onderneming'

De ondernemers die zich bezighielden met de bouw van windmolens werden in de dreigbrieven gewaarschuwd om maatregelen te treffen voor hun eigen veiligheid. "Als u niet tot actie overgaat kunt u het geld wat u, over onze rug, verdient beter uitgeven aan beveiliging van u en uw onderneming."

Bedreigde
Lees ook
Bedreigde ondernemer stopt aanleg windmolenpark uit angst voor veiligheid

De Drentse ondernemer Ben Timmermans stopte zijn medewerking aan de aanleg van een windmolenpark in Groningen. Aanleiding was onder meer de dreigbrief aan zijn adres. "Dat wat u in 20 jaar heeft opgebouwd, gaan wij zorgvuldig afbreken en daar nemen wij alle tijd voor", stond er. "Net als u denkt: het is weer rustig, dan zijn wij er weer."

Asbest gedumpt

In het centrum van Delfzijl, waar Timmermans werkzaamheden verrichtte, werd daarnaast tot twee keer toe asbest gedumpt. Ook het Groningse College van Gedeputeerde Staten in Groningen werd bedreigd.

Opnieuw
Lees ook
Opnieuw asbest gedumpt bij treinstation Delfzijl