Virginie, die niet herkenbaar op de foto wou, is stilaan de wanhoop nabij omdat ze haar zoon, die lijdt aan autismespectrumstoornis, niet kan dwingen om zich langer te laten behandelen.
Volledig scherm
Virginie, die niet herkenbaar op de foto wou, is stilaan de wanhoop nabij omdat ze haar zoon, die lijdt aan autismespectrumstoornis, niet kan dwingen om zich langer te laten behandelen. © Mozkito

Wanhopige moeder van autistische zoon (16) getuigt: “Ik kan mijn eigen kind niet eens verplichten om zich te laten behandelen”

Een moeder uit Halle is wanhopig omdat haar autistische zoon maar niet geholpen kan worden. De tiener heeft zware gedragsproblemen en weigert een langdurige opname, maar zijn ouders kunnen hem niet verplichten. “Moet ik wachten tot hij zichzelf of ons iets aandoet?” vraagt Virginie zich af. Intussen trommelt ze voortdurend de politie op om zo te verkrijgen dat haar zoon toch behandeld kan worden.

9 reacties

  • Wendy Veekemans

    7 maanden geleden
    Ik hoop dat voor de ouders een oplossing komt want ken het probleem
  • Nathalie de laet

    4 jaar geleden
    Het is idd triest. Maar je stuit op veel inbegrip van andere....
  • Belinda Owen Sean Demel

    5 jaar geleden
    Is er nu echt niemand dat deze vrouw en haar zoon kan helpen.waar gaat dit naar toe in onze wereld.kan echt niet begrypen date hier geen aandacht aanbesteed word.zo on menselijk echt .khoop da alles goed komte sterkte
  • Joke De Smedt

    5 jaar geleden
    Wat vreselijk, veel sterkte Virginie, hou de moed erin! Is er nu geen enkele politieker die dit leest en hier iets aan kan/wil doen???
  • Magalie Verbist

    5 jaar geleden
    aub luister naar deze noodkreet en help deze mensen. ikzelf heb jaren geleden voor mijn schoonbroer noodkreet uitgesproken met mail nr telefacts. na reportage kon alles ineens wel en werd hij opgenomen. jammer dat het zo moet gaan. zirg aub voor deze mensen, zij gaan door een hel nu!