DE WERELD NU

USA2020 – waarom Democraten Trump versus Biden willen

USA2020

USA2020 lijkt in de media alleen nog te gaan over de omvang van de nederlaag die president Trump te verduren zal krijgen bij USA2020. Wat is de reden van dit redeloze gebral? LagondaBlogger heeft er zo zijn eigen kijk op.

En de Trump-draad van vandaag gaat over de torenhoge poll-cijfers van Joe Biden. Want volgens alle berichten in de MSM, lijkt ’t erop dat Biden *enorm* gaat winnen van Trump. En dat niet alleen … ABC News wist verleden week te melden dat Trump zich blijkbaar ook ernstige zorgen maakt over de hoge ratings van Biden.

Trump’s early internal polling data showed him behind Biden in key states. Data from President Donald Trump’s early internal reelection campaign poll obtained exclusively by ABC News, show him losing a Joe Biden matchup by wide margins.

Echter, wie kijkt naar wat er *gebeurt* tijdens de campagnemomenten, krijgt een heel ander beeld. Joe Biden krijgt nog geen gangkast gevuld met publiek, terwijl Trump hele stadions uitverkoopt. Het doet overigens denken aan de verkiezingen uit 2016; Clinton kreeg nauwelijks mensen op de been, Trump had volle zalen, maar de polls gaven aan dat Clinton met 98% zekerheid zou winnen. Nou, we weten hoe dat is afgelopen.

Om te beginnen is het duidelijk dat de DNC [1] ervoor heeft gekozen om Biden naar voren te schuiven als meest geschikte kandidaat. De DNC heeft namelijk een paar hele grote problemen.

Ten eerste heeft hun eindeloze gefulmineer richting Trump helemaal niks opgeleverd. Het plan was om Trump te verzuipen in schandalen, in de hoop dat hij voortijdig het bijltje erbij neer zou gooien. Maar Trump zit momenteel sterker in ’t zadel dan ooit.

Ten tweede lopen er een aantal grote scheuren door de DNC, met name met betrekking tot de radicaal-linkse tak van deze partij. Deze subgroep heeft de afgelopen 3 jaar veel aandacht naar zich toegetrokken, en ze ruiken nu de macht. Want tijdens de Midterm-verkiezingen van 2016 is maximaal ingezet op de welbekende identiteitspolitieke SJW-issues (Trump is fout want man, Clinton is goed want vrouw), en de MSM hebben elke SJW-democraat die een scheet kwijtmoest als “het nieuwe geluid” op een voetstuk gezet.

Dat heeft figuren als Alexandria Ocasio-Cortez het idee gegeven dat ze de toekomst van de DNC zijn. Maar aan de gedragingen van Nancy Pelosi [2] et al. is duidelijk af te leiden dat de Democraten met deze radicalo’s in hun maag zitten. Immers, de DNC weet donders goed dat de gemiddelde Democratische kiezer helemaal geen zin heeft in dit soort extreem gedoe. De radicalo’s jagen de kiezers weg, en dus moet er een geruststellende middle-of-the-road kandidaat naar voren worden geschoven: Joe Biden.

Dus reken maar dat de DNC de hand heeft in deze fake polls. Want die polls zijn niet gefaket om de Democratische kiezers over de streep te trekken, maar met name om *binnen* de partij de illusie te creëren dat ze met Joe Biden de beste kans hebben. Dit wordt, met andere woorden, gedaan om de radicalen binnen de partij de wacht aan te zeggen. Want kijk eens naar deze

cijfers? Biden gaat Trump verslaan! Dus houd effe je gemak, stem voor Joe, en dan komen we heus wel eens aan die wilde plannen van jullie toe. Eerst moet Trump weg, toch?
USA2020

Overigens, wie nog steeds niet weet dat de DNC directe lijntjes onderhoudt met ABC, CNN, MSNBC etc. etc. heeft enorm zitten slapen de afgelopen jaren. De Amerikaanse MSM werken actief mee met het uitrollen van de plannetjes van de DNC. Dus ook met het verkopen van fake polls.

Maar er is meer. Want waarom maakt Trump zich zo’n zorgen? Hij wéét toch dat die polls nep zijn? Daarvoor moeten we even terug naar het begin van Trump’s presidentschap. Weet u nog dat het de eerste paar maanden zo’n enorme chaos *leek*? Elke dag was er wel een klein schandaaltje rondom Trump te melden, en het leek steeds bijna verkeerd te gaan.

Welnu, dat heeft de maken met de strategie die Trump en zijn team hebben aangewend om de “lekkers” in zijn staf te vinden. Veel van die schandaaltjes zijn namelijk door het team van Trump zélf verzonnen. Dat heet een “barium meal”: je vertelt lulverhaal A aan Jantje, lulverhaal B aan Pietje en lulverhaal C aan Klaasje. En als lulverhaal B in de krant komt te staan, dan weet je dus dat Pietje stiekem praat met de pers. En dan kun je een paar dingen doen. Je kunt Pietje d’r uit flikkeren. Je kunt ook *gebruik* maken van Pietje, en strategisch méér lulverhalen lekken, en op een gegeven moment met bewijzen komen om het verhaal in de pers onderuit te halen, waardoor de pers in haar hemd staat. Dat kun je een paar keer doen, maar dan wordt Pietje onbruikbaar als bron. Je kunt Pietje ook *blijven* gebruiken als bron om een bepaald narratief in de pers te krijgen. Zoals nu: het narratief dat óók Trump doodsbang is voor Biden.

Trump geeft hiermee dus nog eens extra munitie aan het narratief van de Democraten. Kijk eens! Zelfs Trúmp is bang dat-ie van Biden zal verliezen! Sorry radicalo’s, maar er zit écht niks anders op dan Biden naar voren te schuiven als kandidaat! En waarom doet Trump dit? Simpel! Trump wil namelijk óók dat Biden zijn tegenkandidaat wordt.

Think about it: *alle* SWJ-talking points die de Democraten de afgelopen 4 jaar tegen Trump hebben gebruikt, worden in één klap onbruikbaar zodra Biden de tegenkandidaat wordt. Trump was toch zo slecht omdat-ie wit, oud en man was? En een seksist die vrouwen bij the pussy grabde? Nou, Biden is óók wit, nóg ouder, óók man, en steekt zijn vingers op plekken waar ze écht niet thuishoren. Kun je nagaan wat voor een enorme trap in ’t gezicht van de DNC radicalen dit in feite is? En wat een afgang? Eerst 4 jaar zeiken over hoe oude, witte seksisten de dienst uitmaken, en dan uiteindelijk zélf een oude witte seksist de dienst uit willen laten maken.

Dus: de DNC moet met andere talking points komen. En dat is nu juist het punt: die hebben ze niet. De afgelopen 3 jaar hebben we, naast al het anti-Trump muh-Russia-gelul, alleen de talking points van de radicalo’s gehoord. En die moeten nu *juist* naar de achtergrond.

Los van het gebrek aan verhaal, kleven er nog eens duizend bezwaren aan Biden: het is een suffe half-demente wauwelaar. En naast de nodige schandalen (Oekraïne, China!) zal alleen al zijn neiging om jonge meisjes te betasten hem de kop kosten. Maar beter hebben de Democraten eenvoudig niet beschikbaar.

Trump gaat dit op zijn sloffen winnen. En dán zijn de rapen gaar binnen de DNC: want de radicalo’s, die zo graag fulmineren tegen oude, witte mannen, hebben met lede ogen moeten aanzien hoe hun partij dankzij een oude, witte man wéér heeft verloren van een ándere oude, witte man.

Die radicalo’s gaan niet *nog* eens hun mond houden en zich mokkend schikken in een rol op de achterbank. Na 2020 zal de DNC totaal imploderen, en in twee of drie stukken uiteen vallen. En daarom heeft Trump maar al te graag Joe Biden als tegenkandidaat. Om hem, en zijn partij, met huid en haar op te vreten.

En Sun-Tzu [3] zag dat ’t wederom goed was .


  1. De DNC is de Democratic National Convention, de landelijke koepel van de Democraten.
  2. Als voorzitter van het Huis van Afgevaardigden thans de hoogst geplaatste Democraat.
  3. Sun Tzu was de meesterstrateeg van het Chinese koninkrijk Wei in een tijd dat China intern ernstig verdeeld was. Zijn handboek over strategie is een must-read voor iedereen die zich voor strategie interesseert. Trump is een fan van Sun-Tzu … zijn boek heet niet voor niks The Art of the Deal,  Het boek van Sun-Tzu heet The Art of War.

Dit artikel verscheen eerder als draadje van 31 tweets op Twitter.

10 reacties

  1. Jaan schreef:

    Trump heeft niet alleen Biden onder controle maar Merkel ook.
    Vandaag bij de erewacht van de president van Oekraïne droomde mevrouw Merkel even over Trump en ze begon meteen te trillen alsof ze de gekke koeienziekte had.

    https://www.ad.nl/buitenland/zorgen-om-enorm-trillende-merkel-in-berlijn-na-drie-glazen-water-ging-het-weer~aa784805/

  2. karton schreef:

    @ Jaan.
    Ik zag de mevrouw van “wir schaffen das” ook trillen !
    Vermoedelijk had ze vandaag haar pilletje nog niet genomen.
    Zulke figuurtjes “regeren” Europa !
    Hoe gek wil je ’t hebben ?
    (óók Zuipschuit Juncker staat doorlopend te trillen, zou dat mogelijk erfelijk zijn ?)

  3. Willie schreef:

    In het verleden trilde ook iemand in Duitsland nadat hij het land de afgrond had in geholpen.

  4. Cool Pete schreef:

    Leuke update.

    MAAR : onderschat nooit de invloed van de MSM :
    mensen willen rust en zekerheid, liefst met wat zoete beloftes,
    en die spiegelen ze hen VALS voor

    Zo gaan de gesubsidieerde NPO en bladen, hier ook te werk ………………..
    Opheffen die opgelegde, verplichte subsidies aan media !

  5. @ngelo schreef:

    Het was geen midterm verkiezing maar midturn verkiezing. Die verkiezing was de ommekeer, de boemerang is nu op de terugweg naar de Democraten. De Democratische partij zal gaan splijten, een nieuwe partij zal verschijnen. Let op de 90 dagen zomer in Amerika, vanaf the 4th of july zal het gaan veranderen. Let op de hitte, de extreme hitte, record hitte, lawaaiige stormen. Men zal zeggen wat gebeurd er. In de komende vijf jaar gaan we zien dat hooggeplaatste mensen, bestuurders etc achter elkaar als dominostenen zullen vallen, en zeker van mensen waar je het niet van verwacht Er zal een record aan zelfmoorden zijn.

  6. IA schreef:

    Alle gekken verzamelen zich hier…

  7. Cool Pete schreef:

    @ngelo : relax, neem een cola’tje.

  8. Henk Albarda schreef:

    Interessant artikel, klinkt me wel erg positief voor Trump. Alle politici (dus ook de vrouwen) zijn grote-egos en daarmee slechts enkele jaren een beetje voorspelbaar.
    Nederland is een ongelooflijk klein land waar de MSM maximale dekking hebben, behalve op ons platteland dat hier echter aanzienlijk kleiner is dan in de USA.
    IA mag ik hopen dat u hier vaker komt en zoudt u inhoudelijke toelichting kunnen geven op uw links populistische kreet ‘alle gekken verzamelen zich hier’. U klinkt als een laarzen-hakkenklapper zoals die veel bij communistisch groen links rond lopen. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw aanvullende reactie?
    Ik ben kiezer en lid Forum voor Democratie, 1 mans ondernemer, half joods, en denk dat Trump de USA weer op de kaart kan zetten, waar types als BamBam en Clinton alleen actief zijn joden af te zijken en zelf door mosilms gefinancierd te worden.
    Uit andere media dan Veren of Lood, begreep ik dat Joe Biden toch door vele Amerikanen als ‘presidential’ vriendelijke grootvader wordt gezien en dat zelfs in de rustbelts Trump niet meer wordt gezien als ‘make America great again’.
    Ik ben dan ook redelijk bezorgd, de democraten zijn deels net zo erg als groen links in Nederland.

  9. @ngelo schreef:

    @ Cool Pete, Ik snap dat het belachelijk lijkt wat ik daar heb geplempt, maar hou het nieuws in Amerika voor de lol eens in de gaten. En let dan vooral op het weer.. Laten we na een aantal maanden eens kijken of het nog zo belachelijk is wat ik schreef 🙂

  10. Martien Pennings schreef:

    Ik ga proberen het samen te vatten. Omdat de Dems de invloed van hun radicalo’s (Cortez, Tlaib, Omar) willen beperken, heeft het Democratic National Committee (DNC) via de bevriende media een fake poll ingezet waarin Biden van Trump gaat winnen. Maar Trump wil Biden hartstikke graag als tegenstander, want het is een half-demente mafkees die niet met zijn vingers van jonge meiden kan afblijven. Het DNC heeft met die keuze de radicalo’s dan wel buiten spel gezet, maar meteen een scheuring in de partij voorbereid, want zodadelijk kunnen de radicalo’s claimen dat het DNC de oude, witte spremacist Biden tegen de oude, witte spremacistTrump heeft ingezet en dat die ook nog ’s gigantisch de verkiezingen heeft verloren.