door Havermout in Binnenland  ·  17 Reacties

  • 1
  • 316x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Continu op elkaars lip zitten met een zwaar gebrek aan privacy, met vreemdne met al hun onhebbelijkheidjes, dat is natuurlijk een broeinest voor ergernis en frustraties.

Ik denk dat ik in zo'n AZC al binnen 1 week helemaal zou afdraaien. question question

3
1 Weet geen naam

@1 Wat gek dat militairen op uitzending elkaar niet overhoop knallen.

9
2 Bluth

* Verwijderd door de redactie *

3 Make Communism Xenofobic Again!

* Verwijderd door de redactie *

4 Make Communism Xenofobic Again!

@3 Oh ja, absoluut. Maar geen steekpartijen en dat soort geweld. Onenigheden worden uitgepraat.

Dus wat @1 aanhaalt, is simpelweg een slap excuus om de daden van deze barbaren te bagatelliseren.

8
5 Bluth

@2 Enkele verschillen:

- Militairen hebben iets om handen, hebben dus afleiding.. Vluchtelingen mogen het eerste half jaar niets doen.

- Militairen hebben een duidelijke einddatum dat ze weer naar huis gaan, zonder dat ze daar onzeker hoeven te zijn over hun toekomst.


Even los van het feit dat er ook "vluchtelingen" tussen zitten met valse motieven.

Maar echte vluchtelingen, mensen doen er m.i. altijd veel te makkelijk over. Komen hier in een gespreid bedje, lang leve de luxe en dat soort gebral allemaal.


De realiteit: Je laat huis en haard achter. Alles wat vertrouwd was, is niet meer. Je komt in den vreemde. Daar wordt je met voor jou volkomen onbekenden in een AZC gezet, vaak zelfs samen met vreemden op een kamer. Je hebt 0,0 privacy, zit continu op elkaars lip. Hebt niets om handen want je MAG niets doen. Je hebt geen enkele zekerheid over je toekomst. Wanneer je kinderen bij je hebt, maakt die stress alleen nog maar erger.

Tel het maar eens allemaal bij elkaar op.

+ Geen privacy
+ Continu op elkaars lip
+ Onhebbelijkheden van vreemden
+ Totale onzekerheid over je toekomst.
+ Totale verveling.
=========================


Broeinest voor frustratie en daarbijbehorende uitbarstingen.

4
6 Weet geen naam

@5 Ik bagatelliseer overigens niets hoor. Jij vergelijk appels met peren.

Voordat militaren samen op uitzending gaan, is er heel veel gedaan aan groepsbinding, training etc.

Als jij dat wil gaan vergelijken met wildvreemden bij elkaar proppen in een sfeer van stress en onzekerheid voor zichzelf en hun kindreen, dan denk ik dat er eerder sprake is van een gebrek aan inlevingsvermogen aan jouw kant.

4
7 Weet geen naam

* Verwijderd door de redactie *

8 E.Meel

@1
Dat het frustraties met zich mee brengt kan ik goed begrijpen.
Maar ze zijn gevlucht voor het gevaar wat ze zelf niet in de hand hebben. Daarom zouden ze juist blij moeten zijn dat ze hier in een veilig land waar geen gevaar dreigt worden opgevangen.
Geef de inwoners van een ACZ 2 mogelijkheden, of ze gaan terug van waar ze vandaan komen, of ze mogen hier verblijven. Dan weet ik zeker dat ze hier willen blijven. Maar dan kan je niet verwachten dat je als vluchteling direct een eigenwoning krijgt.
En als je gevlucht bent voor de oorlog gebruik dan zelf ook geen geweld, want dan kan je beter teruggaan vanwaar je vandaan komt om mee te gaan vechten.
Het merendeel kan zich wel gedragen, en daar zouden de agressors rekening mee moeten houden. Daarom zouden de vluchtelingen die zich op deze manier misdragen per direct uit het AZC gezet moeten worden. Dan zijn de vluchtelingen die wel dankbaar zijn en zich wel weten te gedragen, veilig kunnen afwachten.
En mensen die met messen vechten zijn sowieso een gevaar, of ze nu in een AZC zitten of elders.

2
9 Niet wit niet zwart

@9 "Daarom zouden ze juist blij moeten zijn dat ze hier in een veilig land waar geen gevaar dreigt worden opgevangen. "

Sorry, maar dat is dus o.a. zo'n simplistische kijk op het onderwerp.

Ja, tuurlijk moeten ze in de kern blij zijn opgevangen te worden.

Maar weet je, bij mensen uit oorlogsgebieden moet je niet altijd verwachten dat ze nog in staat zijn alles rationeel te te benaderen. Wel eens gehorod van PTSS? Als getrainde militairen dat kunnen hebben, dan ongetrainde burgers al zeer zeker.

Daarnaast: Als ik in zo'n situatie in een AZC zou zitten.

Al wekenlang geen privacy. Complete onzekerheid voor mij (en eventuele kinderen) en daarnaast zou ik ook nog met iemand op een kamer zitten die me de pis lauw maakt, dan zou een een eventuele uitbarsting geen uiting van ondankbaarheid naar het gastland zijn.

Nee, dat was dan gewoon een gerichte uitbartsing richting die kl##tzak die me de pis lauw maakt in een periode dat ik toch al zwaar onder de stress sta vanwege diverse andere factoren.

Dat is wat ik bedoel.

Elke misstap die een vluchteling maakt, worden door mensen als jij altijd afgezet tegen de parameters uit jullie eigen ervaringen.

En dat is wel zo enorm kortzichtig.

@2 doet dat op zijn manier. Getrainde militairen waar heel veel tijd en energie wordt gestoken in groepsbinding vorodat ze samen op missie worden gesturud gaan vergelijken met lukraak bij elkaar gezette burgers in een uiterst stressvolle situatie.

Jij nu weer vanuit jouw rationaliteit. Kun je wel lekker makkelijk oordelen. Maar ik heb nieuws voor je. Als ik jouw wekenlang / maandenlang zwaar onder stress zet, gaat ook jouw brein steeds minder rationeel functioneren.

Ons geluk is simpelweg dat de stress waar wij aan blootgesteld (kunnen) worden, doorgaans "slechts" tot een burn-out leidt.

5
10 Weet geen naam

@10 Elke misstap die een vluchteling maakt, worden door mensen als jij altijd afgezet tegen de parameters uit jullie eigen ervaringen.

Er is vaker gebleken dat er ook criminelen in AZC zitten. Maar mensen zoals jij willen dit blijkbaar niet inzien. Niet iedere vluchteling is van huis uit een goed persoon.
En door zo te reageren zoals mensen zoals jij blijven de goede vluchtelingen gevaar lopen.

5
11 Niet wit niet zwart

@11 "Er is vaker gebleken dat er ook criminelen in AZC zitten. Maar mensen zoals jij willen dit blijkbaar niet inzien. "

Oh jawel hoor.

Ik schreef in @6 dan ook zelf al:

'Even los van het feit dat er ook "vluchtelingen" tussen zitten met valse motieven."

Waneer het gaat om vluchtelingen met valse motieven (lees: Onruststokers uit veilige landen), gewoon behandelen als criminelen.

Maar wanneer het gaat om echte vluchtelingen uit oorlogsgebieden, niet te snel en te makkelijk oordelen vanuit je eigen comfortabele leefsituatie. Ook niet als die vluchteling eens een keer een geweldsuitbarsting heeft.

Voor een lange periode bloot gesteld worden aan extree stress, gata op den duur ten koste van rationeel functioneren.

3
12 Weet geen naam

Naar het ziekenhuis en dan terug naar het land van herkomst toch?

5
13 Bram brabant

@11 "En door zo te reageren zoals mensen zoals jij blijven de goede vluchtelingen gevaar lopen."

Dat is overigen sook onzin.

Doo rmensen als jij, die gemakshalve alles maar op 1 hoop gooien, daarmee is d eoprechte vluchteling niet gediend.

Je moet juist het onderscheid maken tussen oprechte vluchteling en valse voorwendselen.

En in geval oprechte vluchteling, dan niet meteen (ver)oordelen op basis van je eigen rationaliteit vanuit je eigen, comfortabele leventje waar het grootste dieptepunt van de dag een natte sok is omdat je in de badkamer in een plasje water stapte.

4
14 Weet geen naam

@6 Militairen zitten 99% van de tijd niks te doen, dus daar ga je al de mist in.

Ja, militairen hebben een einddatum, en? Kom op, jij haalt het op de lip zitten en een onzekere toekomst aan als excuus voor deze barbaarse taferelen. Als de moslims van dezelfde "soort" islam waren geweest, dan was er niets aan de hand geweest. question

Ach ja, dit is hetzelfde slappe gezeik als dat moslims terroristisch worden vanwege het slechte toekomst perspectief, terwijl blijkt dat de meeste zelfmoordterroristen gemiddeld/hoog opgeleid zijn en uit geen goed milieu komen.

We vangen al aardig wat tijdjes vluchtelingen op, in de jaren '90 hadden we dit soort taferelen vrijwel niet. Hoe onzeker je toekomst ook is, je gaat andere mensen neut neersteken, daar is geen enkel excuus voor. Maar ja, jij maar excuses aan blijven dragen voor dit soort barbaren, want, moslims, en die kunnen niks verkeerd doen, alles is de schuld van een ander.

Weet je wat? Zodat ze niet meer zo lang in onzekerheid zitten, kunnen we ze per direct uitzetten. Opgelost.

@10 Zeg, snuggere Harry. Jij haalt het op elkaars lip zitten aan als goede reden om mensen dan maar neer te gaan steken. Militairen zitten héél erg op elkaars lip, dus ja... Waarom steken die elkaar niet neer? Oh ja, ze kunnen met elkaar overweg, iets wat moslims onderling dus niet kunnen. Goed dat je dit nu eerlijk toegeeft. question

4
15 Bluth

@7 Jij haalt het op elkaars lip zitten aan als gedegen reden om gewelddadig te worden, dus het is gewoon een correcte vergelijking daar militairen nog erger op elkaars lip zitten, maar steken elkaar niet overhoop wanneer er onenigheid is.

4
16 Bluth

@15 @16

Ach ja, als jij niet kune begrijpen dat er een enorm verschil is tussen enerzijds een groep die als wildvreemden lukraak bij elkaar worden gezet, zonder stabiele thuisbasis en met alle stress die daarbij komt kijken en anderzijds een groep militairen met een stabiele thuisbasis en waar maanden tijd en energie wordt geinvesteerd in groepsbinding alvorens ze als groep op missie wordne gestuurd.

Als jij dat verschil niet begrijpt, tja..........


Laat ik het er dan verder bij laten dat het dan maar goed is dat jij ook militair bent. Lekker bevelen opvolgen zonder zelf te hoeven nadenken. Dat lijkt me dan in jouw geval een perfecte match. question question question

0
17 Weet geen naam

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
maarten1234
Mensen met laag inkomen krijgen dit jaar tot honderden euro's meer vakantiegeld

modaal+ moet dus minder uitgeven... slecht voor de economie ;)...

5 minuten geleden geplaatst door maarten1234

elsemiek
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@46 Lul niet zo hypocriet, jullie moesten elkaar op NJN al niet , jij denkt dat ik uit een ei kom of zo ?Er wordt nu tegen jouw gescholden en ...

5 minuten geleden geplaatst door elsemiek

Bop
Supermarktketen Dirk gaat amokmakers filmen met bodycams

@8 Jij bent wel héél erg wantrouwend....

6 minuten geleden geplaatst door Bop

maarten1234
“Rusland is zich massaal aan het bewapenen”, waarschuwt Duitse defensieminister

rusland gaat lekker met z'n grondstoffen; goudprijs schiet ook omhoog dus genoeg resources voor rusland...

7 minuten geleden geplaatst door maarten1234

Bop
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@46 Je kunt er ook voor kiezen om dan maar helemaal niets meer te geven....

8 minuten geleden geplaatst door Bop

maarten1234
Supermarktketen Dirk gaat amokmakers filmen met bodycams

misschien niet direct identiteitsfraude - daar heb je meer puzzelstukjes voor nodig, maar kan zeker wel gebruikt worden bij ID verificatie waarb...

9 minuten geleden geplaatst door maarten1234

maarten1234
Supermarktketen Dirk gaat amokmakers filmen met bodycams

"In principe worden de beelden niet langer dan veertien dagen bewaard....wordt de bewaartermijn opgerekt naar vier weken." @6 @7 genoeg tijd dat...

28 minuten geleden geplaatst door maarten1234

wildersfan
Wilders hoofdgast in Hongarije, hij is voor Orbán een ‘big shot’ in Europa

Als Wilders premier wordt, dan moet Rutte naar hem luisteren. 😃...

30 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Querido not
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@45 Jij moet ook wel gezien hebben dat ik hem gesteund heb in het begin. Dat ik hem positief heb benaderd - dat ik hem geprezen heb - dat ik h...

34 minuten geleden geplaatst door Querido not

21st Century Guy
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

@37 Dat lijkt me vanzelfsprekend , maar dit artikel gaat over Joden....

35 minuten geleden geplaatst door 21st Century Guy

NK. App
Indian Hot Actress XxxJapanimomDesi Sex Movie HdHardcore Lesbian StraponMatur TubMreasydeckSex Ki DuniyaPetitetumi NudeSexophoneRamya Hot SexMoney Shot Filmz PornSpencer NicksNepali Pron VideoTeenporn StarRomantic CreampiesTayler Hills NudeD CupboobsMandy Rose AssXnxx Sxe ComJapanese Mom And Son Sexy VideoWomen Masturbating NakedTeacher Lez PornLiiias LeakedRough Bondage PornIcespice NakedBest Porn Of All TimeCharlize TheronxxxTravesli PornosuReal Life HentaiMilfspartyAnime Slave PornPornhub ComicsOnlyfans Models NudePorn For MommySex Call RecordingHot FlimSara Sex VideoSaresexPeper PeriXxx Hot Porn SexyKayla Kayden CreampiePornhub. ComBollywood Porn PhotoXxx Sex GarlSexy Naked Pics WomenEbony CreampieElectrician PornKareena PussyBrooklyn Chase JoiPornos De AnimePublic XhamsterDoctor Patients XxxGoblin Girl PornForherpornHidori Rose ThreesomeFary Odd Parents PornXxxx SxeyGujarathisexJap Adult MoviesNin Hartley PornReddit SexstoriesBedpage North JerseyEbony Hand JobDescarga PornTsunase NakedCum LatinLinsey Dawn Mckenzie NudeMalina MarsSasha Grey In PornMomthreesomeSpongebob HentaiBrenda JamesSean ZevernBanglaxxxxJessa RoseStep Sis Big TitsChaturbate AdultSandahl Bergman NudeBerbie PornYoko69 NudeXxnxxx ComJake Paul's Nudes.Kanojox Kanojo XkanojoJhavajhavi MarathiXxx Desi Indian BhabhiOnegle TitsFamily SexSmall HentEmma GloverFat Nacked WomenBanana DildoBaddiehub/comReallifecam RlcTube 18 ComHot And Sexy RomanceShilpi Raj Mms DownloadBus InsexPussy PumpingGaytube.cokVirgincutieMichelle Randolph NudeReddit PussyCamgirlfapFamosas PelasasSunnyrayyxo OnlyfansChloe RomaBlacked Porn GifNaked Indian College GirlsLilredzoe NudeComic Porn FreeNudest Naked36dd BoobsEngland SexXx Step MomChennai NudeBrazzers PartyTeen Xxx Video DownloadXpornvideosMom Son BangingShae Summer PornBrasiliam PornPornhub BlackedNaked BodybuilderHindi Aunty Sex Video ComStep Daughter SeductionNaked BitchExtremechat ComAbigaiil Morris VideosCelebrity Photos NudeNude Photos EbonyThat Fetish GirlIndian College Girls Xxx VideoPinaypornoXnxx Tamil MovieAncient XxxScreaming AnalMariam Hadid PornAlexia Fast NudeAllamericanwomanAnime Pron GamesNicolette Shea LesbianManhwa18.ccCreampied HorseFairuza Balk NudesNude In MusicPorm Video Free DownloadLewdzonsBollywood Hot RomanceXnxx Hindi ChudaiGlamour Milf