Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © ThinkStock

Groei wereldbevolking gaat volgens onderzoekscentrum fors afnemen

De wereldbevolking groeit aan het einde van de eeuw vrijwel niet meer. Dat komt onder meer omdat vrouwen dan gemiddeld minder kinderen krijgen, meldt onderzoekscentrum Pew Research in Washington. Dat analyseerde gegevens van de Verenigde Naties.

8 reacties

  • Polutnik Ronald

    5 jaar geleden
    Het is toch logisch als de vrouwen minder kinderen krijgen dat de wereldbevolking dan daalt . Eigenlijk een domme uitspraak van het onderzoek entrum . Men zou in ieder land de vrouwen moeten verplichten minder kinderen op de wereld te laten zetten . Dan was het millieu dadelijk opgelost en de overbevolking gestopt .
  • Marco Maerten

    5 jaar geleden
    Deze bevinding klopt,wereldwijd is gemiddeld geboortecijfer 2,36 kinderen per moeder (ontwikkelingslanden incluis),terwijl minstends 2,1 verreist is om bevolking op peil te houden. Alleen al in Europa zal de bevolking dalen van 455 miljoen nu tot 55 miljoen in 2300.Dit zal deels komen doordat armere landen ook door verbetering van leven bewust minder kinderen zullen verwekken.
  • Christine Laevers

    5 jaar geleden
    Rik Lagrou: een grote oorlog is misschien wel een verlichting van de druk maar nefast op lange termijn want het beste DNA gaat dan dood zoals in de laatste twee wereldoorlogen. Ik ben meer voorstander van een sociaal vangnet in vele landen met goed onderwijs zodat ongeschoolde ouders niet langer gokken op vele kinderen om toch maar een overlevend kind te hebben dat voor hun oude dag zal zorgen.
  • Erika Braken

    5 jaar geleden
    Ik geloof er niks van. Ik woon in een dorp en vind het er nu al veel te druk wat dan binnen 10 jaar dan verdubbelt dat. De mens weet niet van ophouden hoor.
  • rik lagrou

    5 jaar geleden
    Men maakt nu kinderen dat geen naam heeft Zij weten dat in 2100 mensen geen kinderen meer gaan willen Wie nu 2 kinderen meestal nog 3 Dat hier Ouders gaan niet stoppen met kinderen maken Anders hebben veel geen puchting bool niet meer !Enigste dat zal gebeuren grote oorlog met 1miljard of meer slachtoffers van honger